“Metalen Huawei nova 2 met dubbele camera komt 26 mei”


Huawei heeft een uitnodiging verstuurd voor een persevenement waarop een nieuwe mobiel aangekondigd gaat worden. Ze laten er weinig twijfel over bestaan welke want de uitnodiging zelf maakt melding van de nova 2.

En daarmee laat Huawei er geen gras over heen groeien wat ons vrijdag 26 mei 2017 te wachten staat. Op zich was de verrassing al een beetje weg toen onderstaande beelden van de nova 2 op internet verschenen. We zien een metalen behuizing met achterop een dubbele camera met vingerafdrukscanner. Naast de nova 2 als opvolger van de originele nova kondigt Huawei mogelijk ook een nova 2 Plus aan. Verschil zit hem in de schermgrootte van 5,1 op de nova 2 en 5,5 inch op de nova 2 Plus.

Huawei nova 2
De Huawei nova 2

Verder gaat het gerucht dat Huawei gebruikmaakt van een Full HD-resolutie scherm, dubbele 12 megapixel camera, 8 megapixel selfiecam en een Kirin 660-processor. Dat is een eigen gemaakte mid-range processor bestaande uit vier cores. Binnenin zou ruimte gevonden zijn voor een 3.000 mAh grote batterij. In de grotere nova Plus zou zelfs een 3.300 mAh batterij te vinden zijn. Al deze specificaties zijn nog niet bevestigd dus heb geduld. Huawei kondigde de eerste nova aan tijdens de IFA-beurs in september 2016. Een mei release komt dus wat eerder dan verwacht. Welke conclusies we hieruit moeten trekken is onduidelijk. Duidelijk lijkt wel dat de nova 2 uiteindelijk ook naar Nederland komt. De Huawei nova is hier immers ook gewoon te koop. We houden je op de hoogte.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel