Motorola line-up voor 2017 op straat


Er is een foto van wat lijkt op een Motorola-presentatie online verschenen waarop te zien is welke modellen er nog in 2017 verwacht worden. De presentatie laat bekende series zien zoals de Z, X en G maar toont ook de nog onofficiële C-serie.

Motorola/Lenovo lijkt voor 2017 in te zetten op 5 series; de Z, X, G, E en C. Het bedrijf noemt die series aflopend Unlimited Capabilities, Perfection, Premium, Value en Essentials. Alleen de C-serie bestaat momenteel nog niet al hebben we beide modellen al wel eerder voorbij zien komen in onze geruchtenrubriek. Goed is het ook om te leren dat Motorola nieuw leven blaast in de X-lijn, de laatste telg uit die familie is alweer bijna 2 jaar oud.

Motorola line-up 2017

Handig is dat de presentatiesheet waar @evleaks de hand op heeft weten te leggen ook enkele specificaties noemt. Zo weten we dat er tenminste 2 nieuwe modellen uit de Moto Z-serie mogen verwachten waarvan de Z Play een 5,5 inch Full HD-scherm krijgt en een nieuwe Z Force met stevig ShatterShield-beeldschermglas. Beide modellen zijn nog altijd geschikt voor de Moto Mods waarmee je relatief eenvoudig functies kunt toevoegen. De Z Force krijgt bovendien de beschikking over gigabit mobiel internet. In de X-serie wordt vooralsnog alleen de X4 verwacht met 5,2 inch Full HD-scherm en SmartCam. Wat Motorola daar precies mee bedoelt is nog onbekend. Ook lezen we over 3D Glass waarover we graag meer zouden leren. Eerder al lekte uit dat dit model over een IP68 stof- en waterdichte behuizing beschikt.

G-serie

Vervolgens zien we twee nieuwe modellen uit de G-serie waarbij Motorola een naamgeving gebruikt die we nog niet eerder hebben gezien. De GS krijgt een 5,2 inch Full HD-scherm en volledig metalen behuizing en de grotere GS+ beschikt over een 5,5 inch scherm. Nu beschikt de G5 Plus al over de betere camera maar het bedrijf lijkt voornemens om bij de GS+ een dubbele camera toe te willen passen. In de E-serie mogen we ons dit jaar opmaken voor een nieuw E-model met 5 inch HD-scherm en vingerafdrukscanner (FPS=Fingerprint Sensor) en nog een 5,5 inch model met riante 5.000 mAh batterij. Ook deze twee modellen komen niet als verrassing; ze lekten eerder al veelvuldig uit.

C-serie

Tot slot komt Motorola dit jaar met een nieuwe C-serie op de proppen bestaande uit budgetmodellen die toch in staat zijn om potten te breken. De Moto C krijgt een bescheiden 5 inch scherm met vermoedelijk FWVGA-resolutie en een C Plus met hogere resolutie HD-scherm en keurige 4.000 mAh batterij. Het gerucht gaat verder dat beide modellen ook in een 4G uitvoering uitkomen. Mocht Lenovo/Motorola besluiten om de Moto C hier uit te brengen dan gaan wij er vanuit dat de 4G-uitvoering hier wordt uitgebracht. Wanneer is afwachten, daarover zegt de bron vooralsnog niets.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel