Google Nexus 4

Geef je mening en win €50
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Google Nexus 4 (E960)

Reviews over de Google Nexus 4

Schrijf de eerste review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Google Nexus 4 in het nieuws

ts Google Nexus 5 wit Evleaks

Witte render Google Nexus 5 opgedoken

Geruchten ·

Er is wederom een render opgedoken van de Nexus 5. Het nieuwe Google Android-toestel lijkt hiermee ook een witte uitvoering te krijgen. Ook een vermoedelijke lanceringsdatum lekte uit; 1 november.

Witte render Google Nexus 5 opgedoken

We gaan er vanuit dat Google de Nexus 5 samen met Android 4.4 KitKat aankondigt. Probleem is dat er al talloze deadlines zijn verstreken waarop KitKat zou worden aangekondigd. Ons geld zetten we ditmaal in op 1 november. Nog even ter verduidelijking; de Nexus 5 is volgens de laatste berichten een 4,95 inch Android-smartphone met 1080p display en 2,3 GHz Snapdragon 800-processor. Hij komt uit in een 16 en 32 GB uitvoering en in het zwart en wit. De Nexus 5 zou grotendeels gebaseerd zijn op de LG G2. Er wordt gesproken dat de Nexus 5 over een relatief lage adviesprijs van 349 dollar beschikt, omgerekend zo'n 250 euro.

Bron: @evleaks

 • Tags:
 • google
 • kitkat
 • nexus5

ts Android Keylimepie Screenshot

Screenshots Android 4.4 KitKat opgedoken?

Geruchten ·

Volgens de geruchten komt Android 4.4 KitKat deze maand uit. We hebben echter tot op heden nog maar bar weinig gezien van Android's nieuwste lekkernij. Iemand heeft echter een beta op de kop weten te tikken.

Dat beweert gadgethelpline tenminste die het op een Nexus 4 heeft draaien. Het gaat vermoedelijk om een vroege beta want in de About wordt nog gesproken over Key Lime Pie. Inmiddels heet Android 4.4 officieel 'KitKat', tot ieders verrassing. Uit de screenshots blijkt dat zowel Payments als Printing er onder instellingen bij zijn gekomen. Ook zien we een instelling voor Wireless display, vermoedelijk via Miracast.

Android 4.4 KitKat Payments

Google heeft ook tijd gevonden om aan de camera-app te sleutelen. Deze krijgt nu meer Instagram-achtige functies zoals effecten. Tevens is er een export-functie waarmee je grootte en zelfs de kwaliteit kunt bepalen. Ook zien we de print-functie terugkomen.

Android 4.4 KitKat camera

Het zijn stuk voor stuk welkome veranderingen en toevoegingen. Erg groot zijn ze niet, maar dat was met een versienummer van 4.4 te verwachten. Volgens de allerlaatste geruchten kondigt Google op 14 oktober Android 4.4 KitKat tezamen met de Nexus 5 aan. We hopen het tenminste.

Bron: Gadgethelpline.com

 • Tags:
 • android
 • kitkat
 • screenshots

ts Nexus 5 Bar

LG Nexus 5 duikt op in het wild met Android 4.4 KitKat

Geruchten ·

Ken je dat verhaal van die onaangekondigde telefoon die in een bar is achtergelaten? Geloof het of niet maar deze Nexus 5 is gevonden in een bar en toont ons mooi hoe Google's nieuwste Nexus eruit komt te zien.

Het is haast onvoorstelbaar dat bedrijven na het iPhone 4-debacle telefoons laten rondslingeren in kroegen en barren. Maar zo blijkt maar weer dat het de beste kan overkomen. Beelden van de Nexus 5 zijn schaars maar ze zijn er wel degelijk. Toch zijn ze niet zo goed als deze.

LG Nexus 5

We zien een lekker groot beeldscherm en een joekel van een camera. Er is ook een 12-tellend durend filmpje van het toestel maar deze is voorzien van een code waardoor die niet veel toevoegt aan het geheel. Wanneer Google Android 4.4 KitKat en deze bijbehorende Nexus 5 aankondigt is onbekend. De datum die momenteel in de wandelgangen rondgaat is 14 oktober. Een uitnodiging is echter nog niet verstuurd maar Google is inmiddels gestopt met de verkoop van de Nexus 4.

Bron: 9to5google.com

 • Tags:
 • android44
 • google
 • kitkat
 • nexus5

ts Google Nexus 5 Video Still

Google lekt Nexus 5 in Android KitKat-video

Geruchten ·

Gevalletje oeps, of is het een bewuste actie om de gemoederen op te warmen voor een aanstaande release? Hoe dan ook, wij kunnen nu alvast een kijkje nemen naar de Google Nexus 5.

Google lekt Nexus 5 in Android KitKat-video

Natuurlijk bestaat er geen zekerheid dat het toestel wat we hierboven zien daadwerkelijk de opvolger is van de Nexus 4 is, maar dat het een onbekende Nexus-telefoon is staat vast. Van de Nexus 5 wordt gezegd dat het een door LG gemaakte telefoon is met een 5,2 inch display en een uitzonderlijke camera. Wees overigens vrij om de video er zelf op na te slaan, misschien spot je ergens achterin wel een geheim product uit Google's X Lab.

Bron: 9to5google.com

 • Tags:
 • google
 • kitkat
 • nexus5

ts Android 4 3

Google kondigt kleine update Android Jelly Bean 4.3 aan

Telecomnieuws ·

Google heeft tijdens een speciale ontbijtsessie een nieuwe versie van Android aangekondigd; versie 4.3. De naam Jelly Bean blijft gewoon van kracht en de veranderingen zijn op het oog nauwelijks zichtbaar.

Android 4.3 is geen grote update maar kent wel enkele nieuwe functies. Zo had Android Jelly Bean al een Multi-User mogelijkheid, hierdoor kunnen meerdere mensen gebruik maken van één en hetzelfde Android-apparaat. Dit kan handig zijn in een huishouden waarbij meerdere familieleden gebruik maken van bijvoorbeeld een Android-tablet. Google voegt daar vanaf versie 4.3 ook 'Restricted Profiles' aan toe zodat je bepaalde apps kunt blokkeren voor specifieke gebruikers.

Google Android 4.3 new functions

Open GL ES3.0 en Bluetooth Smart

Game-ontwikkelaars zullen blij zijn met de ondersteuning voor Open GL ES 3.0 dat allerlei nieuwe grafische mogelijkheden biedt. Verwacht dus betere games met betere graphics. Android 4.3 krijgt ook ondersteuning voor Bluetooth Smart, ook wel Bluetooth Low Energy genoemd. Hiermee kun je op een batterijvriendelijke manier gebruikmaken van bijvoorbeeld een compatible hartslagmonitor. Tot slot noemt Google de toevoeging van DRM API's waarvan ontwikkelaars gebruik kunnen maken om content naar je apparaat te brengen met een kopieerbeveiliging. Google noemde een Netflix-app die in de planning staat.

Android 4.3 Jelly Bean moet vandaag nog uitkomen voor de Nexus 4, Galaxy Nexus en alle Nexus tablets. De Google Edition van de Galaxy S4 en HTC One volgen spoedig.

 • Tags:
 • android43
 • google

ts wit Google Nexus 4

LG kondigt officieel de witte Nexus 4 aan

Telefoonnieuws ·

Het had ook niet langer moeten duren, maar LG heeft de witte versie van de Nexus 4 officieel aangekondigd. In tegenstelling tot eerdere geruchten lijkt het toestel qua specificaties niet te verschillen met de zwarte versie.

LG kondigt officieel de witte Nexus 4 aan

Zo draait ook de witte Nexus 4 onder Android 4.2 Jelly Bean, beschikt hij over een 4,7 inch True HD IPS Plus display met een WXGA-resolutie, een Snapdragon S4 Pro processor en 2 GB aan RAM-geheugen. De witte Nexus 4 gaat 29 mei in premiere, maar eerst in Hong Kong. De rest van de wereld volgt de weken daarna. De Google Nexus 4 is een groot succes, mede door de sterk gesubsidieerde prijs waarvoor hij in Amerika over de toonbank gaat. Ook hier zijn er fans voor de Nexus 4 dankzij de pure Android-ervaring.

 • Tags:
 • google
 • lg
 • nexus4

ts Nexus 4 wit

Google Nexus 4 in het wit opgedoken

Geruchten ·

Echt nieuw is de Nexus 4 van Google en LG niet meer, maar toch is het nieuwswaardig als het toestel in het wit opduikt. Vooral omdat deze witte variant (E960W) vermoedelijk samen met Android 4.3 wordt aangekondigd.

Google Nexus 4 in het wit opgedoken

En vanwege het iets afwijkende typenummer is het niet onwaarschijnlijk dat er ook iets andere specificaties zijn voor deze Nexus 4. Eerder werd nog gedacht dat Android 4.3 tijdens het Google I/O-event zou worden aangekondigd. Wellicht paste het niet in de urenlange keynote en is de aankondiging verplaatst naar een apart event. Mogelijk op 10 juni volgens de laatste geruchten. Wie naast een nieuwe kleur hoopt op een 32 GB versie van de Nexus 4 komt helaas bedrogen uit, dat lijkt vooralsnog niet te gebeuren.

Bron: AndroidPolice.com

 • Tags:
 • e960w
 • google
 • nexus4

ts Play Store App

Google presenteert vernieuwde Play Store

Telecomnieuws ·

De geruchten bleken te kloppen; Google heeft de winkel voor alles wat je via Android kunt downloaden vernieuwd. Google Play heeft een fris nieuw uiterlijk gekregen en het moet volgens Google nu nog makkelijker zijn geschikte content te vinden.

Google begint met het uitrollen van de nieuwe Play Store naar Android-apparaten die draaien onder versie 2.2 (Froyo) of hoger. Het kan enkele weken duren voordat de update daadwerkelijk binnenkomt op je telefoon of tablet.

Google Play store

Zoals hierboven op de Nexus 4 te zien is is content nu voorzien van grotere afbeeldingen en soortgelijke content staat gebroederlijk bij elkaar. Ook het aankoop-proces is volgens Google versimpeld zodat je nog makkelijker je geld kunt verbrassen aan apps, games of boeken. Heb jij de nieuwe Google Play binnengekregen op je toestel? Laat het ons weten hieronder in de comments.

 • Tags:
 • google
 • play

ts Nexus Logo

Geruchten Nexus 5 nemen toe, krijgt mogelijk ‘revolutionaire’ Nikon-camerasensor

Geruchten ·

Google lijkt druk bezig met de opvolger van de Nexus 4 en daarom ontvangen we geregeld de wildste geruchten. We proberen het kaf van het koren te scheiden en zoeken het gerucht over de mysterieuze Nikon-sensor verder uit.

De geruchten over de opvolger van de Nexus 4 nemen de laatste tijd flink toe. Het ene gerucht heeft het over een 5,2 inch Full HD OLED-display, terwijl het andere gerucht spreekt over een display niet groter dan 5 inch. Waar ze het wel over eens zijn is dat de Nexus 5 beschikt over een revolutionaire nieuwe camerasensor. Mogelijk van Nikon en bestaande uit drie sensoren.

LG Google Nexus 5 prototype
Nee, dit is niet de Nexus 5 maar waarschijnlijk een wanhopige poging het nieuws te halen

Dat klinkt verdacht veel als HTC's UltraPixel-techniek in de nieuwe One. Nikon heeft inderdaad een wat afwijkende eigen camerasensor ontwikkeld; JFET LBCAST. Nadeel is dat LBCAST niet zo'n goede naam heeft opgebouwd, mogelijk omdat er wel wat nadelen aan kleven. Maar het zou natuurlijk ook om een heel andere techniek kunnen gaan. Het gaat immers nog om geruchten. Al worden die wel gevoed door niemand minder dan Vic Gundotra, Senior Vice President Engineering van Google in reactie op Google+.

Bron: Phonearena.com, Androidandme.com

 • Tags:
 • google
 • nexus
 • nexus5
 • nikon

ts Lg Wireless Charger

LG kondigt 's werelds kleinste draadloze oplader aan

Telecomnieuws ·

Nu telefoons steeds vaker draadloos opgeladen kunnen worden wordt het hoogtijd dat oplader lekker compact worden. LG denkt graag met ons mee en introduceert 's werelds kleinste wireless charger; de WCP-300.

LG kondigt 's werelds kleinste draadloze oplader aan

Het apparaatje heeft een diameter van slechts 6,9 centimeter en kan via microUSB aangesloten worden op een voedingsbron. LG heeft nog niet veel telefoons in het assortiment die draadloos opgeladen kunnen worden; de Nexus 4 en de hier nog niet aangekondigde Optimus G Pro. De WCP-300 werkt volgens het Qi principe zodat ook apparaten van de concurrentie opgeladen kunnen worden. Hoe aardig. LG rolt de WCP-300 volgende maand uit in Zuid-Korea, de rest van de wereld volgt hopelijk snel.

 • Tags:
 • lg
 • mwc13
 • qi
 • wcp300
 • wirelesscharger

ts Lg New Series

LG heeft nieuwe telefoonserie in petto

Geruchten ·

Vorig jaar kondigde LG de Optimus L-serie aan en daar zijn inmiddels al meer dan 10 miljoen van verkocht. Ondanks dat succes komt er een geheel nieuwe serie die zich op een “verrassende manier gaat onderscheiden”.

Dat maakt het bedrijf zelf bekend op Facebook. LG schrijft "See what surprise LG has in store for you this time, with an unexpected distinction". Onze aandacht is gewekt.

LG new series

LG weet de weg omhoog weer te vinden. Niet alleen met de redelijk succesvolle Optimus L-serie maar ook met toestellen als de Nexus 4 en Optimus G weet het de aandacht op zich te vestigen. Jammer is alleen dat van die laatste de beschikbaarheid hier in Nederland slecht is. Hopelijk weet deze nieuwe serie daar verandering in te brengen.

 • Tags:
 • lg
 • mwc13
 • optimus

ts Nexus 4

LG maakt mogelijk ook de Nexus 5

Geruchten ·

LG heeft met de Nexus 4 blijkbaar een goed product afgeleverd want Google zou het bedrijf ook diens opvolger de Nexus 5 laten maken. Een logische lancering zou het Google I/O event zijn dat in mei plaatsvindt.

Google I/O is het jaarlijkse ontwikkelaars-feestje van de softwaregigant. Naast een nieuwe Android-versie wordt er vaak ook een Nexus-apparaat gepresenteerd die de aanwezigen vervolgens mee naar huis mogen nemen. Vorig jaar werd de Nexus 4 echter pas in oktober aangekondigd.

Google Android
What's next for Android?

Specificaties van de Nexus 5 lijken ook al bekend en zijn de inmiddels gebruikelijke 5 inch Full HD-beeldscherm, 2 GB aan RAM en een 13 megapixel camera. Hiermee valt het toestel niet nadrukkelijk op tussen andere vlaggenschepen, maar dat zal Google goedmaken door de allernieuwste Android-versie toe te passen.

Bron: ruliweb

 • Tags:
 • android
 • google
 • googleio
 • lg
 • nexus5

ts Lg Nexus 4

Google en LG brengen met Nexus 4 de nieuwste Nexus-telefoon

Telefoonnieuws ·

Het Android-event mag dan wel niet doorgegaan zijn, Google kondigde wel gewoon de nieuwe Nexus-telefoon aan. De Nexus 4 is door LG gemaakt en de beschikt over het nieuwe Android 4.2.

Over de Nexus 4 kunnen we relatief kort zijn; het is een Google gebrande Optimus G met 8 megapixel camera, mogelijkheid tot draadloos opladen en verkrijgbaar in 8 en 16 GB uitvoeringen.

Google Nexus 4 by LG
De Google Nexus 4 van LG

Groter was de verrassing wat Android 4.2 allemaal zou brengen. Allereerst, deze Android-versie heet nog steeds Jelly Bean en dat doet dus vermoeden dat er weinig verschil is. En dat klopt grotendeels. Er zijn vooral wat kleine wijzigingen. Het leukst daarvan is de nieuwe Photo Sphere, wiens functie het makkelijkst laat uitleggen als een panorama-functie. Alleen in plaats van horizontaal, is deze ook verticaal te gebruiken. Bovendien kun je foto's later op een Street View-achtige manier terugkijken.

Photo Sphere camera

Google Now

Android 4.2 bevat verder een nieuwe versie van Google Now. Deze haalt nu automatisch informatie uit je inbox zoals een reisbevestiging om je vervolgens vluchtinformatie te kunnen geven. Maar je kunt vanaf nu ook sportuitslagen opvragen en aandeelkoersen.

Verder zijn er tal van kleinere wijzigingen. Zo kun je voortaan instellingen zoals WiFi en Bluetooth sneller bereiken door de notificatiebalk met twee vingers te openen. Kun je voortaan tekst invoeren op een Swype-achtige manier, komt er ondersteuning voor Miracast en krijgt het lock-screen meer mogelijkheden. Android 4.2 zal eerst alleen voor de nieuwe Google Nexus 4, Nexus 7 en Nexus 10 beschikbaar komen. Andere apparaten volgens ongetwijfeld maar wanneer dat zal zijn is onbekend.

 • Tags:
 • android42
 • google
 • lg
 • nexus4

ts Nexus 4

Webshop tuigt alvast pre-order pagina op voor LG Nexus 4

Geruchten ·

Het toestel moet nog officieel aangekondigd worden maar de Carphone Warehouse heeft alvast een pagina ingericht waarop je de Nexus 4 van LG kunt bestellen. Bovendien melden ze alvast alle functies voor ons.

De actie is opmerkelijk, de LG Nexus 4 moet immers nog officieel aangekondigd worden. Toch is het toestel geen verrassing meer, het apparaat lekte veelvuldig uit en is bovendien grotendeels gebaseerd op de bestaande Optimus G.

LG Nexus 4 on Carphone Warehouse

Dat betekent een 4,7 inch groot LCD scherm, een 8 megapixel camera én Android 4.2. Erg veel informatie over die laatste hebben we niet maar wordt 29 oktober wel verwacht. Dan houdt Google namelijk een speciaal Android-event. Een dag later levert Carphone Warehouse de eerste exemplaren van de Nexus 4 aan klanten.

Bron: CarphoneWarehouse.com

 • Tags:
 • android42
 • lg
 • nexus
 • nexus4

Beknopte specificaties van de Google Nexus 4

Afmetingen 133,9 x 68,7 x 9,1 mm
Gewicht 139 gram
Artikelcode E960
EAN codes 8808992084143, 8808992084136, 8808992080664, 8808992071211, 8808992071068, 8808992070818, 8808992070375, 8808000000001, 8806085112709, 8716406024930
Platform
Android 4.2
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 4.7 inch, TFT
Hardware
Camera 8 MP
Processor 1.5 GHz, Qualcomm Snapdragon, quad core
Selfiecamera 1.3 MP
Geheugen
Intern geheugen 16 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Voeding
Batterij 2100 mAh
Gegevensnetwerk
4G (LTE)

Alle Google Nexus 4 specificaties


Alternatieven van de Google Nexus 4

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Google Nexus 4 (E960)
Apple iPhone SE (2020) (A2275)
Apple iPhone 8 (A1863)
Apple iPhone 7
Apple iPhone 6 (A1549)
 Huidig product    
Android4.2
Kleurenbeeldscherm4.7 inch, TFT4.7 inch, IPS4.7 inch, IPS4.7 inch, IPS4.7 inch, TFT
Camera8 MP12 MP12 MP12 MP8 MP
Processor1.5 GHz, Qualcomm Snapdragon, quad coreApple A13 BionicApple A11 Bionic, quad coreApple A10 Fusion, quad core1.4 GHz, Apple A8, dual core
Selfiecamera1.3 MP7 MP7 MP7 MP1.2 MP
Intern geheugen16 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen)256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 32 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 16 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 1 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Batterij2100 mAh1821 mAh1821 mAh1960 mAh1810 mAh
4G (LTE)

Volledige vergelijking Google Nexus 4 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Google 4