Motorola komt met licht verbeterde Moto G5S en G5S Plus


Ondanks dat de Motorola Moto G5 en G5 Plus nog geen half jaar oud zijn krijgen ze toch al een opvolger. Motorola herkent ook wel het kleine verschil en plakt alleen een -S achter de naam. Verschillen zijn het grotere schermformaat en de hogere cameraresolutie.

Qua uiterlijk zijn er echter weinig verschillen tussen de Moto G5S en G5S Plus met z'n voorgangers. Zo zien we nog altijd de metalen behuizing terug al past Motorola ditmaal helemaal geen plastic meer toe. Bij de G5 zagen we nog een plastic strip terug. Het scherm van de G5S wordt van 5 inch naar 5,2 inch opgerekt. Bij de G5S Plus zit er nog meer rek in; die gaat van 5,2 naar 5,5 inch. Qua camera's krijgt de G5S de beschikking over een 16 megapixel camera, ditmaal met snelle phase detection autofocus, terwijl de G5S Plus het moet stellen met een 13 megapixel camera. Voordeel van deze is wel dat er twee van aanwezig zijn.

Motorola Moto G5S Lunar Grey
De Motorola Moto G5S in maangrijs

Beide modellen krijgen voorop een selfieflitser met een groothoeklens. Ongewijzigd is de processor. In beide gevallen gaat het om een octa-core processor (dus bestaande uit acht codes) waarvan de Plus-variant draait op maximaal 2.0 GHz en de Plus-loze-variant op 1,4 GHz. Er zit naast kloksnelheid ook nog verschil in type; zo krijgt de G5S een Snapdragon 430 terwijl de G5S Plus het mag stellen met een krachtiger Snapdragon 625. Beiden chipsets zijn afkomstig van Qualcomm. Verwacht beide modellen nog eind augustus 2017 in de winkels. Prijzen voor de Motorola Moto G5S beginnen bij 249 euro, voor de Moto G5S Plus moet 299 euro worden neergelegd.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel