Huawei komt opnieuw met Y6 Pro (2017) op de proppen


Huawei zal zeer binnenkort de 2017-uitvoering van de Y6 Pro in de winkels leggen. Het gaat om een Dual SIM-telefoon met bescheiden 5 inch scherm en 13 megapixel camera maar met een op het oog fraaie behuizing van metaal.

Het was AndroidPlanet die het toestel als eerste in een Nederlandse winkel aantrof en NieuweMobiel kan bevestigen dat dit toestel er inderdaad aan zit te komen. Zo duikt het toestel ook nog bij andere shops op. Vreemd genoeg levert een zoektocht naar z'n EAN-productcodes nog een naam op; de Huawei P9 Lite Mini. Eerder nog zorgde Huawei voor verwarring door de P9 Lite 2017 op de markt te brengen die niets meer is dan de bestaande P8 Lite 2017. Deze opvallende strategie lijkt nu dus een vervolg te krijgen met de Y6 Pro (2017).

Huawei Y6 Pro 2017 White Gold
De Huawei Y6 Pro 2017 in witgoud

Qua specificaties mogen we de Y6 Pro 2017 een keurige mid-ranger noemen. Het 5 inch scherm draait een HD-resolutie, er zit achterop een 13 megapixel camera met flitser, 5 megapixel selfiecamera, ondersteuning voor 4G en Dual SIM. Er is zelfs een vingerafdrukscanner om snel en eenvoudig toegang te krijgen. Los moet het toestel 179 euro kosten en daar krijg je 16 GB aan opslaggeheugen voor. Dat is gelukkig nog uit te breiden met een SD-kaart. Er komen uitvoeringen in het zwart, goud en zilvergrijs. Vermoedelijk worden de eerste exemplaren vanaf september naar klanten verscheept.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel