Lenovo toont Motorola Moto Z2 Force met nieuwe Moto Mods


Nadat het vorige maand nog de Moto Z2 Play liet zien is het ditmaal de beurt aan het iets steviger en de meer high-end broer; de Moto Z2 Force. Een toestel met 'onbreekbaar' ShatterShield-scherm, dubbele camera en uiteraard de mogelijkheid om Moto Mod-modules te plaatsen.

We zien daarentegen dat Motorola bij deze Moto Z2 Force dezelfde concessies maakt als bij de Z2 Play. Zo wordt de capaciteit van de batterij ingeruild voor een dunner ontwerp. Nu waren de Moto Z-modellen wat ons betreft dun zat en storend was het allerminst. De ooit zo royale batterijcapaciteit van 3.500 mAh in de Moto Z Force is nu ingeruild voor een magere en daarmee meer reguliere 2.730 mAh. Volgens Lenovo nog altijd genoeg voor een dag aan stroom en dankzij de TurboPower-snellaadtechniek is de Z2 Force zo weer bijgeladen.

Motorola Moto Z2 Force Super Black

Andere eigenschappen zijn een 5,5 inch groot AMOLED-scherm met Quad HD-resolutie, dubbele 12 megapixel camera waarvan één beschikt over een zwart/wit-sensor en de andere kleur, een Snapdragon 835-processor met ondersteuning voor gigabit 4G-snelheden, 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan opslag wat met SD-kaartjes zelf uit te breiden is. Nog bijzonder aan het scherm is dat deze voorzien is van ShatterShield-techniek wat volgens Motorola onbreekbaar is. Je krijgt 4 jaar garantie op het scherm mocht het toch breken. Ook opvallend is de dubbele hoofdcamera. Deze krijgt een keurige f/2.0 lens voor heldere beelden in het donker en beschikt over 'Selective Focus'. Dat is een techniek waarbij je een onderwerp kunt uitlichten. Klik bijvoorbeeld op een persoon en de achtergrond wordt automatisch onscherp gemaakt. Hierdoor moeten beelden nog beter uit de verf komen. De aanduiding 'Force' duidt tot slot op de metalen behuizing die ditmaal van geborsteld 7000 series aluminium gemaakt is. Fraai en stevig tegelijk.

Nieuwe Moto Mods

Naast de Motorola Moto Z2 Force kwam Lenovo ook nog met de Moto 360 camera. Dat is een Moto Mod die je achterop de Z2 Force (en andere Z-modellen) kunt klikken en waarmee je 360 graden opnames kunt maken. Video's kun je in maximaal 4K-resolutie schieten en het geluid wordt ook in 3D opgenomen. Motorola levert een speciale bewerk-app mee waarmee foto's en video's naar eigen smaak aangepast kunnen worden. Ze kunnen ook vanuit de standaard aanwezige Google Photo-app bekeken en gedeeld worden. Voor al dit moois moet wel flink in de buidel getast worden. We schatten de verkoopprijs van de Moto 360 camera op zo'n 300 euro. Een losse toestelprijs van de Motorola Moto Z2 Force is helaas nog niet voor handen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel