Firmware Update Friday - Week 27


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen. Deze week een update voor de Apple iPhone 5S, 5C, 5, 4S en iPhone 4, de Sony Xperia Z1, Xperia Z1 Compact, Xperia Z Ultra, HTC One Max en de Asus PadFone 2.

Apple iPhone - iOS 7.1.2

Allereerst een update voor de iPhone 5S, 5C, 5, 4S en iPhone 4. iOS 7.1.2 kent tal van kleine bugfixes waarvan er nauwelijks één belangrijk genoeg is om hier te bespreken. Mensen al geprobeerd hebben om iOS 7.1.2 te installeren liepen massaal tegen een vastloper aan. Het doen van een harde reset en de installatie via iTunes te voltooien wil dan nog wel eens helpen.

Sony Xperia Z1, Z1 Compact, Z Ultra - Android 4.4.4 (14.4.A.0.108)

Bij Sony zijn ze ook lekker bezig geweest en daar hebben ze alvast Android 4.4.4 naar enkele Xperia's gepusht. Knap, want deze Android-versie is nog niet lang uit. Zij die in aanmerken komen zijn de Xperia Z1, Z1 Compact en de Z Ultra. Vreemd genoeg moet het nieuwe vlaggenschip de Z2 nog even wachten op de nieuwste Android-versie. Naast de bugfixes die Google in versie 4.4.4 verholpen heeft krijg je van Sony een verbeterde camera-interface. Altijd mooi meegenomen dus.

HTC One Max - Android 4.4

Ook een update vanuit HTC en wel voor de grote One Max. Het betreft de uitrol van Sense 6 voor dit monster. Hiermee krijg je de beschikking over de extreme energiebesparingsmodus, kleurthema's, nieuwe galerij- en camera-app, BlinkFeed, verbeteringen aan Sense TV en een aantal verbeteringen aan apps zoals e-mail, sms'en, agenda en bellen.

Asus PadFone 2 - Android 4.4

En tot slot ook een update voor wie in het bezit is van een PadFone 2. Het gaat om een update naar Android 4.4.2 KitKat met het eigen ZenUI. De update kan alleen via een handmatige download plaatsvinden via de Asus-website. Asus geeft verder niet veel prijs over de update, maar omdat het om KitKat gaat weten we in ieder geval dat het om zaken als een nieuwe bel-app en printmogelijkheden.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel