Vrijwel alle info Samsung Galaxy S8 en S8+ vroegtijdig op straat


Met nog een paar dagen te gaan totdat de Galaxy S8 en S8+ officieel onthult worden lijkt het Samsung definitief niet gelukt te zijn alles geheim te houden. Dat ging de laatste tijd al niet zo goed een nieuw lek onthult vrijwel alles.

Het is Winfuture die vrijwel alle officiële foto's en specificaties te pakken heeft. Op zich wisten we al vrij veel van zowel de Galaxy S8 als de Galaxy S8+ maar het lijkt er met dit nieuwe lek sterk op dat ook alle laatste beetjes van het nieuwe vlaggenschip bekend wordt. Grootste aandachtstrekker zal zijn het nieuwe beeldscherm van 5,8 en 6,2 inch voor respectievelijk de S8 en S8+. Deze krijgt in plaats van de gebruikelijke 16:9 een 18,5:9 verhouding. Dat is dus een stuk langgerekter dan normaal en zelf nog iets meer dan het 18:9 FullVision-scherm op de LG G6.

Samsung Galaxy S8 en S8 Plus

Samsung lijkt in beide gevallen een Super AMOLED-scherm toe te passen met een Quad HD-resolutie van 2.960 x 1.440 pixels. Bij de Samsung Galaxy S8 levert dat een pixeldichtheid op van 568, marginaal lager dan bij de S7. De PPI van de S8+ komt uit op 531 en dat is wel significant lager al vragen we ons af of het merendeel van de mensen dat zal kunnen opmerken.

Camera

Net als het jaar daarvoor krijgt de Samsung Galaxy S8 en S8+ een 12 megapixel camera met f/1.7 lens. Er zal voor wat betreft de autofocus sprake zijn van een combinatie van technieken waaronder phase detectie en laser. Ook optische beeldstabilisatie zal weer van de partij zijn (OIS). Hiermee zijn er op papier geen verschillen te bespeuren. Jammer al was de camera van de S7 al bijzonder goed te noemen. Dat geldt trouwens niet voor de selfiecamera; daar gaat de resolutie omhoog van 5 naar 8 megapixel. De lichtsterke f/1.7 lens blijft hetzelfde en dat is goed nieuws voor wie ook in het donker goed belichte selfies wil nemen. Ook krijgt de naar voren gerichte camera autofocus waarmee je nu ook scherpe close-ups kunt maken.

Samsung Galaxy S8 camera

Irisherkenning

Net als de Note 7 krijgen de S8 en S8 Plus een extra vorm van identificatie; namelijk via het oog. Deze zogenaamde irisherkenning komt bovenop de al bestaande vormen van identificatie. Mogelijk zal de irisscanner gebruikt worden om bijvoorbeeld toegang te geven tot een speciale kluis-app waarin vermoedelijk notities en afbeeldingen bewaard kunnen worden. De vingerafdrukscanner zit ditmaal achterop en die kan naast het herkennen van z'n eigenaar gebruikt worden om apps te starten en sluiten. Mogelijk ondersteunt de scanner ook andere gestures zoals bijvoorbeeld bij de Google Pixel het geval is.

Samsung Galaxy S8 iris

Overige details

Er zijn ook nog overige details bekend. Zo worden beide modellen standaard uitgerust met 64 GB aan snel UFS-opslaggeheugen wat nog tot 256 GB uitgebreid kan worden. Het werkgeheugen komt wederom uit op 4 GB wat in principe genoeg moet zijn om Android Nougat soepel en snel te kunnen draaien. Europa krijgt verder het model met Samsung's eigen Exynos 8895-processor. Dat is een octa-core exemplaar op maximaal 2,5 GHz. Deze chipset ondersteunt snel 4G-internet tot 450 Mbit/s (categorie 9), Bluetooth 4.2 en NFC. Reken op een USB C-poort om het toestel op te laden. De capaciteit van de ingebouwde batterij bedraagt bij de S8 3.000 mAh en 3.500 mAh voor de S8+. Prijzen beginnen bij 799 euro voor de kleinste Galaxy S, en 899 euro voor de Plus-variant. De officiële lancering van beide toestellen is woensdag 29 maart en dan weten we definitief of deze specificaties allemaal kloppen.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Belsimpel
Gold
€ 528,00 € 528,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8 met abonnement


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8+

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8+ met abonnement


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel