Android-oprichter toont mobiel zonder schermranden


Andy Rubin, de oprichter van Android is inmiddels niet meer werkzaam voor Google maar werkt aan een nieuwe mobiel zonder schermranden. Een eerste prototype daarvan laat hij nu zien op Twitter, althans een deel daarvan.

De start-up van Rubin 'Essential' is niet het eerste bedrijf dat werkt aan telefoons zonder schermranden. Zowel Samsung als LG bewegen in die richting met de Galaxy S8 en G6 al zit daar nog wel boven en onder het scherm een noemenswaardige schermrand. Bij de Xiaomi Mi Mix gaat dit nog maar voor de helft op. Daar zit alleen onder het scherm een rand. Andy's telefoon moet volgens de geruchten nergens meer een schermrand hebben. Al is er getuige onderstaande teaser nog steeds sprake van een klein randje.

Andy Rubin phone
Kijk mama! Zonder schermranden!

Het mag er dan mooi uitzien, een beeldscherm zonder schermrand, het hebben ervan heeft wel degelijk een functie. Je raakt hierdoor minder snel onbedoeld het scherm aan. Daar zal deze telefoon dus rekening mee moeten houden. Wanneer is een schermaanraking bedoeld en wanneer niet? Veel meer overige informatie over Andy's nieuwe telefoon hebben we niet. We kunnen er gelet op Andy's verleden wel vanuit gaan dat deze Android draait. De telefoon moet mogelijk onderdeel gaan uitmaken van een serie slimme producten met ingebouwde kunstmatige intelligentie. Wanneer deze klaar zijn om onthuld te worden is nog onbekend. Het kan dus nog wel even duren voordat we ook de rest van deze mobiel te zien krijgen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel