Render laat vermeende HTC U 11 zonder knoppen zien


Dat HTC werkt aan een mobiel zonder knoppen was bekend. Hoe zoiets moet werken was al eerder te zien in een video. Nu duiken voor het eerst renders op van deze mobiel; de HTC U. Een premium vlaggenschip met flink wat innovatie.

Wat allereerst opvalt aan onderstaande afbeeldingen is dat we ook maar nergens een knop kunnen bespeuren. Geen aan/uitknop, geen homeknop, geen volumetoetsen. En denk niet dat alles straks vanaf het scherm bediend moet worden. Naar verluidt kan deze HTC U ook via de zijkanten bediend worden. Hier zal HTC een scala aan sensoren inbouwen waarmee aanraking gedetecteerd kan worden. Ook de Sense-interface is hierop voorbereid en heet Edge Sense.

HTC U aka Ocean
HTC U; weg met alle knoppen!

De HTC U zou volgens de laatste specificaties beschikken over een ruim 5,5 inch scherm met Quad HD-resolutie (1.440 bij 2.560 pixels), een enkele 12 megapixel camera met een nog grotere 16 megapixel camera voorop, 64 GB aan opslaggeheugen en dat alles draaiend onder een Snapdragon 835 van Qualcomm. Dat klinkt ons in de oren als zeer high-end. Geen wonder ook dat er geruchten gaan dat dit de werkelijke opvolger van de HTC 10 wordt. Als dat klopt en de HTC U beschikt inderdaad niet over knoppen dan lijkt het er op dat HTC de eerste wordt die het gelukt is om een vingerafdrukscanner onder het beeldscherm te plaatsen. Mogelijk horen we daar eind april meer over wanneer HTC dit toestel officieel aankondigt.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel