Firmware Update Friday - Week 5


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen. Deze week een update voor de Samsung Galaxy A5 (2016), Galaxy K Zoom, S4 Zoom, Google Nexus, Microsoft Lumia 950 en 950 XL, Pebble en Android Wear.

Samsung Galaxy A5 (2016) - XXU1APA3

Hij ligt nog niet eens zo lang in de winkel maar de Galaxy A5 (2016) heeft z'n eerste firmware update te pakken. Helaas brengt deze je niet naar Android 6.0 Marshmallow maar gaat het om een Lollipop-update. De update kan via het toestel zelf of via de Kies-software binnengehaald worden. We durven niet te zeggen welke veranderingen deze update met zich meebrengt, het lijkt voor de hand te liggen dat het gaat om het dichten van het Stagefright-lek. Zoals gebruikelijk is het maken van een back-up vooraf aan te raden.

Samsung Galaxy S4 Zoom, Galaxy K Zoom - Stagefright

Ook vorige week kwamen enkele Stagefright-updates van Samsung uit en die gaan deze week onverminderd door. Ook Samsung's beide top cameratelefoons ontlopen de dans niet. De Galaxy S4 Zoom en Galaxy K Zoom kregen afgelopen week beiden hun fix voor het Stagefright-lek. Als je de hoop had dat deze update ook wat deed aan de Android-versie dan hebben we slecht nieuws voor je; die blijft 'gewoon' op het oude staan.

Nexus Security Bulletin - February 2016

Google heeft afgelopen week haar maandelijkse beveiligingsupdate uitgerold naar alle Nexus-apparaten. Om welke beveiligingsproblemen het allemaal gaat wordt door Google uitgelegd op deze pagina. De update is op te halen voor de Nexus 5, 6, 5X en 6P. Google lijkt voornemens om iedere maand beveiligingsupdates uit te rollen dus verwacht deze berichten vaker.

Microsoft Lumia 950 en 950 XL - 01078.00038.16025.390xx

In onze review van de Lumia 950 XL vonden we het toestel al redelijk buggy. Dat besef heeft Microsoft ook lijkt want ze brachten afgelopen week een update uit voor zowel de Lumia 950 XL als de 950 die diverse bugs plet. Ook zou deze update wat doen aan de GPS-betrouwbaarheid. Die zou erop vooruit gaan. Datzelfde geldt voor de geluidskwaliteit. Microsoft schrijft dat de update geleidelijk wordt uitgerold, het kan dus even duren voordat jouw toestel aan de beurt is.

Pebble - v3.9

Afgelopen week ook een update voor de Pebble-horloges. Samen met firmware-versie 3.9 is er ook een update voor de bijbehorende iOS-app (v3.6) en Android-app (v.3.9). Pebble stelt met versie 3.9 haar Health-platform dat ze met 3.8 introduceerden open voor andere ontwikkelaars. Die kunnen apps schrijven die inhaken op die informatie, denk aan nieuwe watchfaces. Verder is het vanaf nu mogelijk om op binnenkomende telefoongesprekken te reageren met een sms-bericht. Ook is de speciale watch-only batterijmodus verbeterd. Deze stand schakelt alarmen en Bluetooth uit en zet de trilmotor zachter om batterij te sparen. De hele changelog van versie 3.9 kun je teruglezen op dit Pebble-blog.

Android Wear

Niet alleen Pebble bracht een update uit voor haar wearables, ook Google doet een duit in het zakje. De nieuwe functies die aan deze Android Wear-update zijn toegevoegd zijn allemaal gericht om zonder handen je smartwatch te bedienen. Zo kun je nu door je kaarten scrollen door je pols snel te bewegen. Met je stem kun je vanaf nu meerdere apps bedienen waaronder WhatsApp, Telegram, Google Hangouts, Nextplus, Viber en WeChat. Dit is nu dus iets wat je horloge gewoon herkent; “OK Google, Send a WhatsApp message to Nathan: I’ll be right there.”. Een andere nieuwigheid is dat deze Android Wear-update ondersteuning biedt voor horloges met ingebouwde speaker zoals de Asus ZenWatch 2 en Huawei Watch. Telefoongesprekken kunnen nu volledig via het horloge gevoerd worden.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel