Microsoft Lumia 950 XL review

Een stap in de juiste richting, maar is het genoeg?

· 3 reacties


Microsoft Lumia 950 XL review

Met de komst van Windows 10 presenteerde Microsoft ook twee bijbehorende smartphones; de Lumia 950 en de iets grotere en krachtigere Lumia 950 XL. De laatste hebben wij nu getest samen met het Display Dock en bijbehorende Continuum-functie.

Als nazaat van Nokia hoef je je voor wat betreft de hardware niet echt zorgen te maken bij een Lumia-telefoon. De Lumia 950 XL beschikt dan ook over een Snapdragon 810-processor, 20 megapixel camera en 5,7 inch QuadHD AMOLED-beeldscherm. Echter, het kopen van een telefoon die draait op Windows gaat nog altijd met een aantal vraagtekens gepaard. Bijvoorbeeld of de interface bevalt maar vooral of er inmiddels genoeg apps beschikbaar zijn.

Windows 10 is tegelijkertijd ontwikkeld voor gebruik op PC's, tablets en smartphones. Dat betekent dat er grote overeenkomsten moeten zijn tussen de interfaces en het gemakkelijk moet zijn om gegevens en bestanden uit te wisselen. Daarnaast wil Microsoft het voor ontwikkelaars mogelijk maken om tegelijk voor alle platformen applicaties te ontwikkelen. Deze zogenaamde unified apps komen met een accessoire zoals het Display Dock helemaal goed uit verf. Daarover later meer.

Inhoud van de doos
Oplader
USB-A naar USB-C kabel
Batterij
Startgids

Microsoft is op moment van schrijven de enige fabrikant die in de Benelux Windows 10-telefoons uitbrengt. De Windows 10-toestellen van Acer en Alcatel zijn hier nog niet verkrijgbaar. Als grootste Lumia-vlaggenschip moet de 950 XL het opnemen tegen de vlaggenschepen die draaien op de twee grootste besturingssystemen; iOS en Android. Dan kom je uit bij de iPhone 6s Plus en de Nexus 6P. Geduchte concurrenten en of het Microsoft met deze Lumia 950 XL zal lukken om gebruikers weg te lokken gaan we uitzoeken in deze review. Bovendien gaan we het Display Dock met de Continuum-functie nader aan de tand voelen.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel