Huawei P8 Lite al 10 miljoen keer verkocht


Huawei is hard op weg om één van de grootste telecomfabrikanten ter wereld te worden. Dat succes kunnen we het beste meten met de verkoopresultaten. De Huawei P8 Lite bijvoorbeeld, heeft de grens van 10 miljoen verkopen doorbroken.

Dat is een knappe prestatie voor een telefoon die sinds april 2015 verkrijgbaar is. De Huawei P8 Lite is het betaalbare broertje van de P8 maar krijgt toch een vrij premium behuizing. Nu doet Huawei het traditioneel goed in thuisland China maar met de P8 Lite hebben ze vooral internationaal veel succes. Van de hele P8-serie meldt Huawei 16 miljoen verkopen.

Huawei P8 lite
Meer dan 10 miljoen verkopen voor de P8lite

Huawei begint 2016 sowieso erg sterk. In januari hebben ze in totaal 12 miljoen smartphones verkocht; een jaar-op-jaar groei van 93 procent. Hierdoor verkopen ze al vier maanden op rij meer dan 10 miljoen telefoons. In 2015 verkocht het bedrijf net iets meer dan 100 miljoen smartphones, voor 2016 heeft Huawei de doelstelling op 120 miljoen staan. Als we kijken naar januari dan gaan ze dat mogelijk makkelijk halen. Voor komend jaar staan in ieder geval de Huawei P9 en P9 Lite in de planning. Ook zullen er vermoedelijk nog enkele goedkopere van plastic gemaakte telefoons uitgebracht worden.

(via)


Prijsvergelijker Huawei P8 Lite
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
Black
€ 196,95 € 196,95   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Huawei P8 Lite


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel