Reparatie buiten Apple om kan iPhone onbruikbaar maken


Sommige gebruikers die hun iPhone door een niet-Apple-medewerker hebben laten repareren krijgen te maken met "error 53". Deze foutmelding zorgt ervoor dat de iPhone compleet onbruikbaar wordt en zelfs niet door Apple verholpen kan worden.

De foutmelding lijkt te ontstaan wanneer de homeknop vervangen wordt. Deze is voorzien van de Touch ID-sensor die gebruikt wordt om iemands vingerafdruk te herkennen. Apple heeft mogelijk ter beveiliging ingebouwd dat bij een niet officiele reparatie de gehele iPhone onbruikbaar wordt. Vreemd genoeg gebeurd dit alleen vanaf iOS-versie 9. Apple zou de melding niet kunnen verhelpen en raadt gebruikers aan een nieuwe iPhone te kopen. Getroffen klanten klagen nu steen en been.

Kapotte iPhone
Dat wordt dokken!

Melding "error 53" ontstaat ook wanneer iemand vroeger een reparatie heeft uitgevoerd en upgraden naar iOS 9. Nadat de melding verschijnt is het toestel onbruikbaar. Zelfs wanneer het onderdeel alsnog door een Apple gecertificeerde medewerker vervangen wordt verdwijnt de melding niet. Gebruikers met een iPhone 5s hebben er geen last van omdat Apple pas sinds de iPhone 6 gebruikmaakt van de Touch ID-sensor. Mensen laten na schade vaak reparaties uitvoeren door een onafhankelijke telefoonreparateur omdat dit vele malen goedkoper is dan door Apple. Apple meldt aan The Guardian dat het niet om een fout gaat maar een functie. Apple wil de vingerafdrukken van de Touch ID-sensor koste wat kost beschermen en bij een vermoeden van fraude wordt de hele iPhone dus onbruikbaar. Helaas gaat dat dus ook op wanneer een Touch ID-knop of scherm vervangen wordt door een niet Apple-medewerker.


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Remarketed
Silver Refurbished
€ 179,00 € 179,00   Bekijk
Azerty
16 GB Gold Refurbished
€ 199,00 € 199,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel