Bloomberg: Samsung Galaxy Fold 2 krijgt 108 MP camera met 5x zoom


Volgens een publicatie op Bloomberg krijgt de toekomstige Galaxy Fold 2 een indrukwekkende camera-upgrade. Namelijk dezelfde als in de aankomende Galaxy S11, te weten een 108 megapixel camera met 5x telezoom. Niet gek voor een telefoon met een verwacht prijskaartje van 850 dollar.

Maar eerst even een korte samenvatting van de Fold 2. Naar verwachting wordt dit een clamshell-achtige opvouwbare telefoon met ook aan de buitenkant een scherm. Het prijskaartje ligt flink lager dan bij de eerste Fold die nog voor ruim twee duizend euro over de toonbank ging. Volgens eerdere berichten moet de Fold 2 'slechts' 850 dollar kosten.

Oppo 5x zoom
Eerder bracht Oppo al een telefoon uit met 5x zoom

De Samsung Galaxy Fold 2 wordt mogelijk rond hetzelfde tijdstip als de Galaxy S20 aangekondigd. Die laatste krijgt een indrukwekkend setjes camera's mee. Een 108 megapixel camera, een camera met 5x telezoom, groothoeklens en een ToF diepte-sensor. Daarvan krijgt de Fold 2 de 108 megapixel sensor en die met 5x optische zoom. Dat zou Bloomberg hebben vernomen van bronnen rondom Samsung die verstand zouden hebben van diens toekomstplannen.

5x optische zoom

Indien waar zou Samsung's volgende opvouwbare telefoon flinke camera-specificaties krijgen. Weliswaar is 5x zoom niets nieuws op een telefoon, ook Huawei en Oppo hebben al iets soortgelijks. Samsung liet eerder al schetsen zien van de Fold 2 die in tegenstelling tot de Galaxy Fold niet horizontaal open te vouwen is maar juist verticaal; als een clamshell. Ook Lenovo bracht al een soortgelijk product uit; de Motorola razr 2019.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Z Flip
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
Black
€ 947,49 € 947,49   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Z Flip


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel