Opvouwbare Samsung Galaxy Fold 2 mogelijk flink “goedkoper”


De opklapbare Samsung Galaxy Fold 2 wordt mogelijk goedkoper dan we tot nu toe van opvouwbare telefoons gewend zijn. Al wil dat niet zeggen dat hij goedkoop wordt.

De Samsung Galaxy Fold 2, of hoe hij ook gaat heten, zal er qua vormgeving anders uit komen te zien dan de Galaxy Fold. In plaats van een boek open je de Fold 2 verticaal, als een ouderwetse clamshell. En net als de onlangs gelanceerde Motorola razr 2019. De Motorola krijgt een adviesprijs van 1500 dollar, die van Samsung komt mogelijk uit op 850 dollar.

Samsung Galaxy Fold 2

Vele honderden dollars goedkoper dus en, voor zover wij kunnen beoordelen, de eerste opvouwbare telefoon onder de duizend dollar. En dat is wat ons betreft een goed begin. Hiermee komen de veelbelovende vormgevingen die foldables met zich meebrengen breder bereikbaar. Nog een paar generaties verder en we gaan mid-range foldables zien. Maar laten we niet te hard van stapel lopen. De Galaxy Fold 2 wordt niet voor februari 2020 verwacht en krijgt naast een 6,7 inch groot scherm een secundair 1 inch scherm aan de buitenzijde.

Niet over rozen

Samsung's intrede in de foldables-markt gaat niet over rozen. De eerste Fold bleek vlak na aankondigen niet helemaal opgewassen tegen de echte wereld waarna Samsung terug naar de tekentafel moest. Kinderziektes zullen we maar zeggen. De verkopen liggen boven verwachting maar kunnen bij lange na niet tippen aan de populaire Galaxy S-serie. Dat werd ook niet verwacht van een telefoon van ruim 2000 euro. Een foldable van 850 dollar lijkt hogere verkoopaantallen te kunnen halen.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel