Samsung Galaxy Z Fold 2

Geef je mening en win €50
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Samsung Galaxy Z Fold 2 (F916)
Samsung Galaxy Z Fold 2 zwart buitenkant geopend schuin
Samsung Galaxy Z Fold 2 zwart buitenkant geopend
Samsung Galaxy Z Fold 2 zwart achterkant rechterzijkant gesloten
Samsung Galaxy Z Fold 2 zwart achterkant
Samsung Galaxy Z Fold 2 brons voorkant linkerzijkant gesloten
Samsung Galaxy Z Fold 2 brons linkerzijkant gesloten
Samsung Galaxy Z Fold 2 brons geopend binnenkant schuin
Samsung Galaxy Z Fold 2 brons geopend binnenkant
Samsung Galaxy Z Fold 2 brons geopend buitenkant schuin
Samsung Galaxy Z Fold 2 brons geopend buitenkant
Samsung Galaxy Z Fold 2 brons achterkant

Vergelijkbaar met de Galaxy Z Fold 2 en wel verkrijgbaarReviews over de Samsung Galaxy Z Fold 2

Schrijf de eerste review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


Beschrijving van de Samsung Galaxy Z Fold 2

De Samsung Galaxy Z Fold 2 is de opvolger van de originele Fold uit begin 2019. Grootste verschil is het veel grotere scherm en een vernieuwd zelf-reinigend scharnier. Wat blijft is het verbluffende gevoel als je er eentje tegenkomt.

Flinke stap voorwaarts

De Z Fold2 is pas de derde opvouwbare telefoon van Samsung maar hij lijkt meteen stukken moderner. Dat komt vooral door z'n nieuwe scherm. Of beter gezegd; schermen. Die strekken nu van rand tot rand, zowel aan de binnen- als buitenzijde. Buiten zit nu een 6,2 inch met dunne schermranden waarin een kleine hole-punch voor de selfiecamera zit. Opengevouwen ontstaat een immens 7,6 inch scherm. Dit jaar geen vreemde hap uit het scherm voor onnodig veel camera's maar eveneens een subtiel en compact schermgat voor ditmaal een enkele camera. Het scherm binnenin wordt ditmaal beschermd door een laag ultradun glas in plaats van plastic zoals de originele Fold. Samen met een vernieuwd scharnier, waarover later meer, vond Samsung het gerechtvaardigd de Fold2 in een eigen serie te plaatsen. Samen met alle andere opvouwbare telefoons vindt je ze tegenwoordig in de Galaxy Z-serie.

Samsung Galaxy Z Fold 2 zwart buitenkant geopend

Maximaal gebruikmaken van schermoppervlakte

Officieel heet het toestel de 'Samsung Galaxy Z Fold 2 5G'. Een 5G-telefoon dus. Op moment van uitkomen heb je daar misschien nog niet veel aan maar zodra 5G overal beschikbaar is kun je er wel meteen mee aan de slag. Snel films downloaden of uploaden bijvoorbeeld. Je bent in ieder geval klaar voor de toekomst. Al heb je die met een exemplaar eigenlijk al meteen in handen. Want 'foldables', de zogenaamde opvouwbare telefoons, zijn de toekomst. Nieuw is het verbeterde scharnier dat je natuurlijk helemaal kunt openen of kunt vastzetten in 75 of 115 graden. Met deze zogenaamde Flex-modus kun je het toestel half geopend voor je neerzetten en sommige apps passen zich daar ook op aan. Het bovenste scherm kan dan gebruikt worden voor content terwijl je de bedieningsknoppen onderin hebt staan. Samsung heeft op meer punten de software aangepast om maximaal gebruik te maken van het grote schermoppervlakte. Maar ook het buitenste scherm communiceert met het hoofdscherm. Zo kun je ingeklapt apps openen en met dezelfde app verder gaan als je de Fold 2 openklapt. App Continuity heet dat.

Belangrijkste Samsung Galaxy Z Fold 2 specificaties

 • Immens 7,6 inch Infinity Flex scherm wanneer volledig opengevouwen (QXGA+ resolutie)
 • 6,2 inch HD+ scherm buitenop loopt nu van rand tot rand
 • 10MP selfiecamera binnenin en buitenop
 • 12+12+12MP camera achterop met ultra-groothoeklens en 2x optische zoom
 • Krachtige en energiezuinige 7nm octacore-processor op maximaal 3,09 GHz met voldoende 12GB aan RAM
 • 4500 mAh batterij bestaande uit 2 delen met snel (draadloos) laden
 • 5G-ondersteuning voor extra snel internet
 • Dual SIM dankzij aanwezigheid van digitale eSIM
 • Stereo luidsprekers met Dolby Atmos-ondersteuning
 • Verschillende kleuropties beschikbaar voor het scharnier

Eén camera minder wordt niet gemist

Andere voordelen en verbeteringen zijn de Hideaway Hinge dat minder in de weg zit en beter is in het buiten houden van stof en vuil. Maar ook het scherm dat beelden met 120 frames per seconde kan weergeven. Dit werkt alleen voor het binnenste scherm, het buitenste scherm blijft op 60 Hz. Ook anders is de camera. Die is qua resolutie weliswaar omlaag gegaan maar is op punten wel verbeterd. Vooral op video-gebied. Zo is er nu auto-framing. Hierbij volgt de camera personen en houdt ze netjes gecentreerd en scherp in beeld. Binnenin is er een camerasensor verdwenen waardoor je nu alleen de beschikking hebt over een 10MP selfiecamera. Op zich meer dan genoeg natuurlijk en bovendien neemt hij geen flink hap meer uit je scherm. Het is plaats daarvan een subtiele punch-hole geworden (schermgat). Voorop zit dezelfde 10MP sensor met f/2.2 lens met 80° kijkhoek waardoor er in totaal nog altijd 5 verschillende camera's tot je beschikking staan.


De Samsung Galaxy Z Fold 2 in het nieuws

ts Samsung S Fold Display Prototype

Samsung toont nieuwe opvouw- en uitschuifbare schermen

Telecomnieuws ·

Samsung Display heeft enkele nieuwe schermen gereed die het de wereld wil laten zien. Het gaat dus nog niet om kant-en-klare producten die je kunt kopen maar om concepten. Eén daarvan is een scherm die je in tweeën kunt vouwen en één die uitschuift.

Samsung Display wil deze nieuwe schermen tentoonstellen tijdens Display Week 2021. Het gaat om in totaal vier verschillende OLED-schermen: S-Fold dat in tweeën kan vouwen, een 17 inch laptop-scherm dat inklapbaar is, een uitschuifbaar scherm en een UPC scherm (Under Panel Camera). Die laatste is bedoeld voor laptops waarbij de selfiecamera onder het scherm zit zodat de schermranden kleiner worden.

Samsung S-Fold prototype
Prototype met een S-Fold scherm

Voor mobiele telefoons zijn de S-Fold en het uitschuifbaar scherm het meest interessantst. Deze maken vormgevingen mogelijk die Samsung momenteel nog niet aanbiedt. Het scherm meet in geopende toestand een diagonaal van 7,2 inch. Groot maar het scherm van de Fold 2 is met 7,6 inch net iets groter. Het getoonde prototype oogt in gesloten toestand alleen wel relatief dik.

Uitschuifbaar OLED-scherm

Iets wat Samsung tot nu toe nog niet gedaan heeft is een uitschuifbaar scherm maken. Daar komt met het Slideable OLED scherm een einde aan. Het hieronder weergegeven prototype doet denken aan de Oppo X 2021. Ook deze concept-telefoon kan breder worden dankzij een rollend beeldscherm. In het voorbeeld van Samsung wordt deze extra schermruimte gebruikt voor extra bedieningsknoppen.

Samsung Slideable OLED display prototype
Slideable OLED scherm

Dat iets technisch mogelijk is wil natuurlijk niet zeggen dat het ook praktisch is. Met andere woorden; het staat nog niet vast dat bovenstaande prototypes uiteindelijk ook in de winkel belanden. Er moet vraag naar zijn, het uiteindelijke product moet bestand zijn tegen de boze buitenwereld en er moet software zijn om er maximaal gebruik van te maken. Er is dus nog voldoende werk aan de winkel. Maar de toekomst lijkt veelbelovend en we kunnen niet wachten op enkele nieuwe vormgevingen.

 • Tags:
 • samsung
 • samsungdisplay
 • sfold

ts Zfold2 brons

Samsung Galaxy Z Fold2 verbreekt pre-order record ondanks hoge prijs

Telefoonnieuws ·

In thuisland Zuid-Korea gaat het momenteel hard met de verkoop van de Galaxy Z Fold2 5G. Niet gek voor een telefoon met een adviesprijs van 2000 euro.

Nu is alles relatief. Er zijn namelijk al 50.000 exemplaren besteld, iets wat de komende weken kan oplopen tot 60.000. Voor een Galaxy S-telefoon of iPhone zouden dat geen noemenswaardige aantallen zijn, maar voor een 2000 euro kostende telefoon is het goed nieuws. Vooral omdat van de voorganger van de Fold2 eerst slechts 1000 exemplaren beschikbaar waren. Ook die batch werd snel besteld waarna er alsnog 30.000 exemplaren besteld werden.

Samsung Galaxy Z Fold 2 in Mystic Bronze
De opvouwbare Fold 2 in Mystic Bronze

Samsung zelf noemt geen verkoopaantallen, net als bij de OG Galaxy Fold. We moeten het dus met cijfers van insiders en analisten. Die zullen afwijken van de definitieve cijfers maar de trend is wel dat de aantallen omhoog gaan. Het is ook een opsteker voor Samsung na de valse start die de Fold in eerste instantie kende. De foldable-markt zit sowieso in de lift. Er komen steeds meer fabrikanten bij die een opvouwbaar toestel uitbrengen. Samsung probeert intussen met verschillende vormgevingen die markt zo goed mogelijk te bedienen. Naast de Fold2 heeft het de Flip in het assortiment en het gerucht gaat dat hier binnenkort een Surface Duo-achtig toestel aangekondigd gaat worden.

(via)

 • Tags:
 • fold2
 • galaxyzfold2
 • preorder
 • samsung
 • zfold2

ts Z Fold2

Samsung Galaxy Z Fold S lijkt directe concurrent van Microsoft Surface Duo te worden

Geruchten ·

Microsoft heeft met de Surface Duo blijkbaar een gevoelige snaar bij Samsung geraakt. Die laatste lijkt nu ook te werken aan een boek-achtige foldable die je 360 graden kunt vouwen.

Volgens een gerucht van Twitteraar Fold Universe krijgt de Galaxy Z Fold S een scharniermechanisme die vergelijkbaar is met de Microsoft Surface Duo. Dat betekent dat je hem niet alleen kunt openvouwen zoals de Galaxy Z Fold2 maar ook kunt doorvouwen zodat je het scherm aan de buitenkant hebt. Grootste voordeel van de Fold S is dat hij één enkel opvouwbaar scherm krijgt.

Samsung Galaxy Z Fold2
Zelfde als deze Fold2 maar dan volledig open kunnen vouwen

Nu gooit de Surface Duo momenteel hoge ogen vanwege het kwalitatief hoogwaardige scharnier. We zijn benieuwd waarmee Samsung op de proppen komt. Het scharniermechanisme van de Fold 2 is weliswaar verbeterd maar haalt het nog altijd niet bij de Duo. Het 360° scharnier is bij de Surface Duo nodig omdat het alleen een camera aan de binnenkant heeft die je naast selfiecamera ook als hoofdcamera moet kunnen gebruiken. Waarom Samsung, die doorgaans veel camera's toepast, dit ook nodig zou hebben is nog niet bekend maar is iets waar we wel erg geïnteresseerd in zijn.


ts Samsung Unpacked Part 2

Samsung Galaxy Z Fold 2 komt 1 september, kost €1999

Telefoonnieuws ·

Samsung heeft haar tweede Galaxy Fold weliswaar al getoond maar officieel aangekondigd is hij niet. Daar moet 1 september verandering in komen tijdens het Unpacked Part 2-evenement. Een prijs hebben we ook al; stevig zoals altijd maar wel lager dan de eerste generatie Fold.

Om met die prijs te beginnen. Volgens WinFuture bedraagt die 1999 euro. Uiteraard is die hoog maar hij is wel 100 euro goedkoper dan de originele Fold. Bovendien legt Samsung de prijs beneden de tweeduizend euro wat toch gezien kan worden als een psychologische prijsdaling. Hopelijk is dit het begin van een trend; almaar goedkoper wordende foldables.

Samsung Galaxy Z Fold2 Unpacked Part 2
Samsung pakt uit op 1 september

Vergelijken we de Galaxy Z Fold 2 met z'n voorganger dan vallen 2 dingen op. Zo krijgt de Fold 2 de helft minder opslaggeheugen. Al is 256 GB opslag nog altijd royaal te noemen, uitbreidbaar is het nog altijd niet. Wat verder opvalt is de camerakeuze. Binnenin verdwijnt de dubbele selfiecamera en achterop is de 16MP sensor ingeruild voor een 12MP exemplaar.

Fold 2 verbeteringen

Maar over het algemeen gaat de Fold2 er vooral op vooruit. Zo is er een groter scherm aan de buitenkant (6,2 tegen 4,6 inch), groter scherm binnenin (7,6 tegen 7,3 inch), een hogere verversingssnelheid van 120Hz, krachtiger processor en 5G-ondersteuning. Een ingebouwde S-Pen, waar eerder ook gesproken werd, ontbreekt. Die functie blijft exclusief toevertrouwd aan de Note-serie. Verwacht de Samsung Galaxy Z Fold 2 vlak na z'n lancering op 1 september in de winkel en vergeet niet een flinke zak geld mee te brengen.

 • Tags:
 • galaxyzfold2
 • samsung
 • unpacked
 • zfold2

ts Galaxy Z Fold2 Evleaks

Laatste minuut afbeeldingen tonen Samsung Galaxy Z Fold 2

Geruchten ·

Dankzij professioneel lekker @evleaks hebben we vlak voor z'n officiële aankondiging alsnog hoge resolutie afbeeldingen van de Galaxy Z Fold2. Het opvouwbare toestel doet z'n voorganger verbleken met een volledig randloos scherm, zowel aan de binnen- als buitenzijde.

Naast duur zijn opvouwbare telefoons erg veelbelovend. Ze lossen problemen op die we inmiddels voor lief hadden aangenomen. Nu introduceren ze ook weer geheel nieuwe problemen, maar dat is iets wat van generatie op generatie opgelost wordt. En wat voor nieuwe generatie is deze Galaxy Z Fold2. Beide schermen waarover het toestel beschikt zijn op onderstaande afbeelding werkelijk schitterend.

Samsung Galaxy Z Fold 2 in Mystic Bronze
De Galaxy Z Fold2 in Mystic Bronze

Vooral wanneer je het uiterlijk vergelijkt met de eerste generatie Fold dan lijkt die eerder genoemde erg gedateerd. De notch, het kleine scherm voorop. Allemaal dingen die Samsung met de Z Fold 2 heeft aangepakt. Kopers van die eerste generatie zullen zich waarschijnlijk nu ook achter de oren krabben. Niet leuk voor een toestel dat nieuw meer dan 2000 euro gekost heeft. Of al die mensen nu in de rij zullen gaan staan voor de Fold 2 is nog even de vraag.

Duur experiment

Het zal Samsung op dit moment ook nog niet te doen zijn om de verkoopaantallen van de Fold-serie. Het is nog even uitvogelen wat er mogelijk is, welke richting de juiste is, welke technieken je hiervoor het beste kunt gebruiken. Zie het als een enorm experiment, gefinancierd door het succes van de Galaxy S, A en Note.

Verwacht wordt dat Samsung de Galaxy Z Fold2 samen met de Note 20-serie en Galaxy Watch 3 tijdens Unpacked op 5 augustus aankondigt. Tijdens dit evenement wordt mogelijk ook een nieuwe generatie Galaxy Buds tentoongesteld, als ook de Galaxy Tab S7. Meer afbeeldingen van de Fold2 vind je hier.

 • Tags:
 • evleaks
 • fold2
 • galaxyzfold2
 • samsung
 • zfold2

ts Samsung Fold2 Teaser

Samsung hint op onthulling Galaxy Fold 2 op 5 augustus

Geruchten ·

Op 5 augustus houdt Samsung een nieuw Unpacked evenement. Hier worden naast de Galaxy Note 20 en nieuwe Galaxy Buds mogelijk ook de Galaxy Fold 2 verwacht. Die hint geeft Samsung zelf in een video.

Berichten over de lancering van de Galaxy Fold 2 zijn nogal tegenstrijdig. Volgens de één is het toestel uitgesteld en hoeven we hem dit jaar niet meer te verwachten. Anderen zijn echter zeker dat Samsung hem komende Unpacked zal onthullen. Een ander denk weer dat het slechts om een 5G-uitvoering van de bestaande Galaxy Z Flip zal gaan. Maar dat laatste gerucht strookt niet met de video die Samsung vandaag deelt.

Hierin zien we namelijk de woorden "A New Look Unfolds". Het is natuurlijk mogelijk dat Samsung hint op de nieuwe boon-vormige Galaxy Buds die in niets lijken op hun voorganger. Maar het is ook waarschijnlijk dat we een kijkje krijgen naar een volgende vouwbare mobiel. De Samsung Galaxy Fold is alweer ruim een jaar oud. Dat komt natuurlijk ook door het uitstellen van de eerste versie maar die problemen lijken grotendeels opgelost. We hebben immers weinig klachten gehoord over de Z Flip.

Galaxy Fold 2 specificaties

Er zijn intussen ook al flink wat geruchten over de Fold 2 binnen. Zo gaat het scherm aan de buitenzijde van 4,6 naar 6,23 inch en ook binnenin wordt hij groter. Mogelijk komt het schermdiagonaal uit op 7,7 inch tegenover 7,3 inch nu. Het ligt ook voor de hand dat Samsung de nieuwste Snapdragon-processor gebruikt. Dat zal de Snapdragon 865+ worden die begin juli werd aangekondigd en voor het eerst de 3 GHz grens doorbreekt. Het Unpacked Event vindt 5 augustus plaats om 16:00 Nederlandse tijd.

 • Tags:
 • fold2
 • galaxyfold2
 • samsung

ts Fold2 Specs Etnews

Schermdetails Samsung Galaxy Fold 2 komen naar buiten

Geruchten ·

Er lijken wat schermspecificaties van de aankomende Galaxy Fold 2 verschenen te zijn. En Samsung heeft flink wat in petto zo lijkt. Het wil fouten uit het verleden voorkomen en kritiek op de originele Fold verstommen.

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden maar misschien kun je je het nog herinneren. De lancering van de eerste Galaxy Fold ging niet over rozen. De spectaculaire presentatie werd gevolgd door een dramatische beoordeling van techjournalisten. Die braken het ene exemplaar na het andere. Samsung besloot de hele lancering af te blazen, verstevigingen aan te brengen, verbeteringen door te voeren en aan damage control te doen. De lancering van 'foldables' liep een kostbare deuk op.

Samsung Galaxy Fold 2 screen details

En toch was dit niet het einde van opvouwbare telefoons. Sterker nog, het wekte alleen nog maar meer interesse. Vooral omdat er zoveel meer mogelijk is dan nu het geval is. En daarom kijken we altijd met spanning uit naar nieuwe modellen. Zo ook die van de Galaxy Fold 2. Uit nieuwe details blijkt dat Samsung geleerd heeft van haar fouten. Zo krijgt de Fold 2 een UTG scherm, ook wel ultra dun glas. De originele Fold had een laag van plastic wat toch een stuk goedkoper aanvoelt. UTG zagen we eerder al in de Z Flip wat op lovende kritieken kon rekenen.

Groter scherm, hogere verversingssnelheid

Het kleine scherm voorop de Fold lijkt ook verleden tijd. Het 4,6 inch schermpje is ingeruild voor een 6,23 inch exemplaar. Andere verbetering is dat de haast lachwekkend grote notch binnenin een make-over krijgt. Het blijft groot maar mogelijk gaat het van een 'hap' naar een punch-hole. Het schermformaat gaat omhoog van 7,3 naar 7,7 inch. Mogelijk komt dit door dunnere schermranden, maar we sluiten niet uit dat het toestel fysiek ook groter is geworden.

Een ander belangrijk pluspunt is de (veel) hogere verversingssnelheid van 120Hz. Dat moet voor veel soepeler beelden zorgen. Het paneel aan de voorzijde blijft op een meer traditionele 60Hz steken. Iets wat trouwens lijkt te missen is een S Pen. Die functie blijft (voorlopig) exclusief voor de Note-serie. Verwacht wel 5G-ondersteuning en een extreem hoog prijskaartje. Een lancering verwachten we ergens in augustus, mogelijk gelijktijdig met de Note 20-serie.

(via)

 • Tags:
 • fold2
 • galaxyfold2
 • samsung

ts Galaxy Fold 2 Dsccross

Groot lek Samsung Galaxy Fold 2: 120 Hz scherm en S Pen

Geruchten ·

Samsung lijkt grootse plannen te hebben voor de Galaxy Fold 2; het toestel dat zich als een boek open en dicht vouwt. Er is namelijk een tweet opgedoken met enkele specificaties van het toekomstige toestel. Samsung lijkt er alles aan gelegen te zijn om de torenhoge verwachtingen van foldables waar te maken.

De toekomstige Galaxy Fold 2 lijkt het liefdeskind te worden van de Galaxy S20 en de Galaxy Note 10. Hij lijkt veel eigenschappen van die 2 toestellen te delen. Denk aan een vloeiend 120 Hz scherm en ingebouwde S Pen. Hiermee lijkt de Fold 2 meer de Note-kant op te gaan. Gelet op het enorme schermoppervlakte een logische stap zo lijkt.

Samsung zou net als bij de Z Flip gebruik willen maken van ultra dun glas, ook wel UTG genoemd. Of deze net als eerder genoemd toestel nog is uitgerust met een plastic toplaag is afwachten maar over het algemeen voelt UTG meer premium aan dan een scherm van alleen plastic. De opvolger van de Galaxy Fold krijgt een iets groter scherm van 7,59 inch en kan bovendien overweg met de S Pen die we kennen uit de Note-familie. Het selfiecamera wordt ook een stuk subtieler uitgevoerd. In de eerste Fold is daarvoor nog een flinke hap uit het scherm gehaald. Voor de 2e generatie Fold wordt een meer verfijnd schermgat gebruikt. Hiermee lijkt de dubbele selfiecam verleden tijd te worden.

Aankondiging Galaxy Fold 2

Of al deze specificaties werkelijkheid worden is de vraag. Mogelijk blijft die vraag nog even onbeantwoord, de Galaxy Fold is hier namelijk nog maar een paar maanden te koop. Een snelle aankondiging ligt, vooral met de uitbraak van het coronavirus, niet voor de hand. Dat geeft Samsung nog even de tijd om aan verbetering te werken. Het oprekken van het schermformaat aan de voorzijde bijvoorbeeld. Die gaat verluidt van 4,6 naar 6,23 inch.

 • Tags:
 • fold2
 • galaxyfold2
 • samsung

ts Galaxy Fold

Samsung Galaxy Fold 2 krijgt S Pen en premium UTG-glas

Geruchten ·

De opmars van opvouwbare telefoons is begonnen en begint inmiddels lekker op stoom te komen. Inmiddels druppelen de geruchten over de Galaxy Z Flip binnen. Zo krijgt de opvolger van de originele Fold ondersteuning voor een S Pen en hetzelfde ultradunne glazen beeldscherm als de Galaxy Z Flip.

We zijn pas toe aan de 2e generatie opvouwbare telefoons maar Samsung heeft al veel geleerd. Zo wordt het plastic scherm van de Galaxy Fold bij de Fold 2 ingeruild voor een glazen exemplaar. Het voelt hierdoor meer premium aan zonder veel bobbels. Wel zal er waarschijnlijk net als bij de Z Flip een plastic beschermlaag overheen zitten. Hierdoor krast hij wel relatief snel.

Samsung Galaxy Fold
De originele Galaxy Fold

Qua formaat lijkt de Fold 2 grotendeels dezelfde afmetingen te krijgen als de OG Fold. Wel bestaat de kans dat door dunnere schermranden een groter paneel geplaatst kan worden. Dat scherm lijkt hetzelfde UTG glas te krijgen als de Z Flip. UTG staat voor Ultra Thin Glass en voelt meer premium aan, is duurzamer maar is vanwege een plastic beschermlaag wel flink krasgevoeliger dan zeg een rigide Gorilla Glass 6 scherm. Maar wie weet heeft Samsung daar tegen die tijd wat op gevonden.

S Pen

De grootste wijziging lijkt echter de toevoeging van S Pen-ondersteuning. Hiermee gaat de Fold-serie direct de concurrentie aan met de Note-serie. Het waren de eerste Galaxy Note-telefoons die met de inmiddels bekende pennetjes werden uitgerust. Die kun je weliswaar gebruiken om het toestel mee te bedienen maar hij is eigenlijk bedoeld om te tekenen en te schrijven. Inmiddels is de S Pen dusdanig geëvolueerd dat je hem zelfs als afstandsbediening kunt gebruiken.

 • Tags:
 • fold2
 • galaxyfold2
 • samsung
 • spen
 • utg

Beknopte specificaties van de Samsung Galaxy Z Fold 2

Afmetingen 159,2 x 68 x 16,8 mm
 • Opengeklapt
159,2 x 128,2 x 6,9 mm
Gewicht 279 gram
Artikelcode SM-F916
Codenaam Samsung Champ
EAN codes 8806090820083, 8806090820021, 8806090819995, 8806090819957, 8806090819919, 8806090819889, 8806090819834, 8806090819797, 8806090816130, 8806090816086, 8806090816031, 8806090815980, 8806090815935, 8806090815881, 8806090815836, 8806090815799, 8806090761140, 8806090662942, 8806090662898, 8806090662829, 8806090662669, 8806090662614, 8806090662553, 8806090662478, 8806090662331, 8806090662256, 8806090662188, 8806090662096, 8806090661792, 5413729236615, 5413729236554, 0000000017367, 0000000010184 Toon nog 19 anderen, 8806090815881, 8806090815836, 8806090815799, 8806090761140, 8806090662942, 8806090662898, 8806090662829, 8806090662669, 8806090662614, 8806090662553, 8806090662478, 8806090662331, 8806090662256, 8806090662188, 8806090662096, 8806090661792, 5413729236615, 5413729236554, 0000000017367, 0000000010184
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
Android 10
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 7.6 inch, Dynamic AMOLED Infinity Flex, schermgat
Hardware
Camera 12 MP, 12 MP, 12 MP
Processor 3.09 GHz, Qualcomm Snapdragon 865+, octa core
Selfiecamera 10 MP, 10 MP
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
5G
Geheugen
Intern geheugen 256 GB (Opslaggeheugen), 12 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Voeding
Batterij 4500 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Aansluitingen
Audio jack-plug

Alle Samsung Galaxy Z Fold 2 specificaties


Video over de Samsung Galaxy Z Fold 2

Is de Samsung Galaxy Z Fold 2 beter bestand tegen stof? We willen niet te veel verklappen maar kort samengevat; ja.


Alternatieven van de Samsung Galaxy Z Fold 2

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Samsung Galaxy Z Fold 2 (F916)
Huawei Mate Xs 2
 Huidig product 
Vingerafdruk-herkenning
Android1010
Kleurenbeeldscherm7.6 inch, Dynamic AMOLED Infinity Flex, schermgat7.8 inch, OLED
Camera12 MP, 12 MP, 12 MP13 MP, 50 MP, 8 MP
Processor3.09 GHz, Qualcomm Snapdragon 865+, octa core1.8 GHz, 2.42 GHz, 2.84 GHz, Qualcomm Snapdragon 888
Selfiecamera10 MP, 10 MP10.7 MP
4G (LTE)
5G
Intern geheugen256 GB (Opslaggeheugen), 12 GB (Werkgeheugen (RAM))512 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Batterij4500 mAh4600 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Audio jack-plug

Volledige vergelijking Samsung Galaxy Z Fold 2 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Samsung Fold 2