Samsung Galaxy Fold

4,5 / 10 op basis van 2 reviews
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Samsung Galaxy Fold (F900)
Samsung Galaxy Fold zwart achterkant gesloten
Samsung Galaxy Fold blauw achterkant gesloten 2
Samsung Galaxy Fold blauw achterkant gesloten
Samsung Galaxy Fold color overzicht
Samsung Galaxy Fold groen achterkant gesloten 2
Samsung Galaxy Fold groen achterkant gesloten
Samsung Galaxy Fold grijs voorkant linkerzijkant gesloten
Samsung Galaxy Fold grijs voorkant geopend
Samsung Galaxy Fold grijs linkerzijkant
Samsung Galaxy Fold grijs geopend
Samsung Galaxy Fold grijs achterkant gesloten
Samsung Galaxy Fold grijs achterkant half geopend
Samsung Galaxy Fold grijs achterkant geopend
Samsung Galaxy Fold grijs achterkant rechterzijkant gesloten
Samsung Galaxy Fold voorkant onderkant geopend zwart

Vergelijkbaar met de Galaxy Fold en wel verkrijgbaarReviews over de Samsung Galaxy Fold

4,5
2 reviews
5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
1 review
2 sterren
1 review
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


“Minder breekbaar betekent niet onbreekbaar”

·

 • Werkt fijn als kleine tablet
 • Uitstekende prestaties
 • Goede accuduur
 • Zelfs na aanpassen blijft scherm fragiel
 • Onhandige vormgeving wanneer gesloten
 • Prijzig

Daar gaan we weer...

De dag voordat ik deze review publiceerde kondigde Samsung aan met een andere opvouwbare telefoon te komen, ditmaal met een verticale vormgeving zoals de vroegere clamshells. Er is nog geen tijdschema van bekend maar mijn advies; wacht totdat deze schermen van glas gemaakt zijn of van andere meer duurzame materialen.

Voor wat betreft de Galaxy Fold, koop hem niet. Ga naar een winkel en speel er mee. Voor een experiment is dat de plek om hem te houden, als je begrijpt wat ik bedoel. De schermtechniek en software is er simpelweg nog niet klaar voor.

Bron: https://www.theverge.com/2019/10/30/20938653/samsung-galaxy-fold-review-updated-android-price-specs-features-hinge

0 0

“De toekomst is breekbaar”

·

 • Tablet-formaat scherm dat in tween vouwt
 • Uitstekende prestaties
 • Goed uithoudingsvermogen
 • Duurzaamheid scherm
 • Schermkwaliteit
 • Ongemakkelijk als telefoon

Bron: https://www.theverge.com/2019/4/19/18498904/samsung-galaxy-fold-review-screen-broken-issue-durability-foldable-phone-video-performance-price

1 5

Alle Samsung Galaxy Fold reviews


Beschrijving van de Samsung Galaxy Fold

De Samsung Galaxy Fold is het bedrijfs eerste vouwbare telefoon. Het toestel met z'n astronomisch hoge verkoopprijs prikkelt de verbeelding en zal ter inspiratie dienen van vele generaties nieuwe telefoons. Het is dus niet zozeer wat de Galaxy Fold zelf is maar wat hij ons gaat brengen. In deze bespreking gaan we daar verder op in.

Spannender dan de Galaxy Fold zelf

De Samsung Galaxy Fold lost één probleem op; almaar groter wordende schermen in een steeds kleiner wordende telefoons. Het is een duivels dilemma van vele fabrikanten: consumenten willen grote schermen om onze honger naar content te stillen. En tegelijk moeten die zo compact mogelijke zijn om in onze broekzak en tas te kunnen opbergen. Eerst gingen telefoons op dieet om de dikte naar beneden te brengen. Daarna moesten de schermranden er aan geloven. Op een gegeven moment pasten we inkepingen toe om de selfiecamera te huisvesten. Samsung pakt dit probleem met de Galaxy Fold juist helemaal anders aan. En die compleet andere benadering zal het startpunt zijn van een totaal nieuwe generatie telefoons; de opvouwbare. Er breekt een nieuw tijdperk aan en dat is misschien wel spannender dan de Galaxy Fold zelf.

Intuïtief als een boek

Samsung heeft voor het maken van Galaxy Fold veel dingen moeten uitvinden. Er zijn simpelweg geen andere vouwbare telefoons om vanaf te kijken. Dat gaat van het vouwbare scherm, de scharnier tot aan het besturingssysteem. Verwacht dus veel unicums bij de Fold. Het toestel bestaat uit twee delen die als een boek openen. Ze zijn bevestigd aan elkaar via een verborgen scharnier dat eenmaal helemaal geopend vastklikt. Aan de buitenkant zit een 4,6 inch HD+ scherm waar je zoektocht zal beginnen. Vouw de Fold open en je gaat verder op dezelfde app maar dan op een 7,3 inch QXVGA+ scherm. Dit is een tabletformaat scherm dat in je broekzak past. Het Dynamic AMOLED-scherm kennen we van de Galaxy S10-serie en kent een ongekend rijke kleurweergave.

Samsung Galaxy Fold color overzicht

App Continuity en Multi-Active Window

Een nieuwe vormgeving telefoons biedt uitdagingen voor het Android-besturingssysteem. Het moet namelijk omgaan met situaties waar het daarvoor nooit over hoefde na te denken. Samsung heeft daarom met Google samengewerkt om aanpassingen aan Android te doen om dit mogelijk te maken. Met App Continuity wissel je naadloos tussen schermen met dezelfde app en dankzij Multi-Active Window open je gelijktijdig tot 3 apps.

Belangrijkste Samsung Galaxy Fold specificaties

 • Uniek vouwbare behuizing met 2 schermen
 • Tabletformaat beeldscherm in een compacte telefoonbehuizing
 • Apps starten op scherm buiten, en verder gaan op het grote scherm
 • Extra krachtige prestaties met nieuwste processor en 12 GB aan werkgeheugen
 • Maar liefst 512 GB aan niet uitbreidbare opslag
 • Beschikt over in totaal 6 verschillende camera's
 • Grote en innovatieve batterij bestaande uit 2 delen, verbonden via het scharnier

In totaal 6 verschillende camera's

Aan camera's geen gebrek op de Samsung Galaxy Fold; hij telt er maar liefst 6. Op de achterkant 3, binnenin 2 en voorop nog eens 2. Het maakt hiermee niet uit hoe je de Fold vasthoudt; er is altijd wel één (maar vaak meerdere) camera(s) beschikbaar. Het gaat trouwens om herkenbare exemplaren. Die achterop zagen we eerder op de S10 en S10+ te weten een 16 megapixel camera met extra brede groothoeklens, 12 megapixel groothoeklens met Dual Pixel en Dual Aperture van f/1.5 en f/2.4 en nog een 12 megapixel telezoom lens om tot 2x in te kunnen zoomen. In de camera-app wissel je eenvoudig tussen deze 3 camera's waarvoor geldt dat er voor iedere situatie altijd een juiste lens beschikbaar is. De camera's binnen zijn een 10 megapixel die gezelschap krijgt van een 8 megapixel RGB-dieptecamera. Hiermee schiet je portretfoto's met wazige achtergrond, ook wel bokeh genoemd. De laatste camera zit helemaal voorop en blijkt om dezelfde 10 megapixel selfiecamera te gaan met f/2.2 lens als binnenin.

Powerhouse

Samsung komt natuurlijk niet weg met gemiddelde specificaties. De Galaxy Fold kent alleen maar de beste van beste eigenschappen. Zo past het de nieuwste processor toe met de meeste rekenkracht tot nu toe in een Galaxy-telefoon. Deze op 7 nanometer gebouwde chipset krijgt ondersteuning van een haast onuitputbare hoeveelheid werkgeheugen. 12 GB groot is dat maar liefst. Nooit eerder zagen wij zoveel RAM in een telefoon terug. Maar het opslaggeheugen van 512 GB is ook niet misselijk. Dat is door het ontbreken van een geheugenkaartslot overigens niet uit te breiden. Wat ook ontbreekt is een koptelefooningang. Niet eerder liet Samsung die op een Galaxy-smartphone weg. De batterij bestaat uit twee delen en is in totaal 4380 mAh groot. Hoe lang deze meegaat zal moeten blijken uit praktijktesten. Wat we wel weten is dat hij zowel bedraad (QC2.0 en AFC) als draadloos (WPC en PMA) is op te laden.

Stukje geschiedenis

De Samsung Galaxy Fold biedt een blik in de toekomst. De vouwbare telefoon staat nog in de kinderschoenen en deze Fold is slechts versie 1.0. Dat betekent ook automatisch dat hij nog niet ten volle benut zal worden. Er zullen apps voor geschreven moeten worden om het uiterste uit de kan te halen. Dat gaat dus even duren. Mogelijk zullen er ook meer Android-aanpassingen nodig zijn en daarvoor is Samsung afhankelijk van Google. Heb geduld met hem. Wat echter niet zo vergevingsgezind is is z'n stevige vanaf-prijs. Of zeg maar gerust astronomisch. Met een adviesprijs van 2020 euro is de Fold niet bepaald goedkoop. Innovatie heeft nou eenmaal z'n prijs. Echter als je bedenkt dat je hiervoor zowel een high-end vlaggenschip telefoon als tablet krijgt is het nog ergens te rechtvaardigen. Bovendien kun je met een exemplaar zeggen dat je een stukje geschiedenis in handen hebt. Letterlijk.


De Samsung Galaxy Fold in het nieuws

20209ts Samsung Fold Tmobile

Opvouwbare Samsung Galaxy Fold nu in Nederland verkrijgbaar

Telefoonnieuws ·

Iedereen die graag z'n telefoon in tweeën wil vouwen zonder hem meteen te breken kan nu naar de winkel. De Samsung Galaxy Fold is namelijk sinds vandaag verkrijgbaar. Duur en nog altijd een tikkeltje breekbaar.

De Galaxy Fold is een telefoon met een hele grote maar. We geloven vurig dat het de toekomst is van mobiele telefoons maar dat maakt niet meteen een aanrader van de Fold. Sterker nog, we raden de meesten van jullie af om eentje te halen. Alleen zij die precies weten waar ze aan beginnen moeten hun geld er aan uit geven. Veel geld want met een vanaf-prijs van 2020 euro is het geen goedkoop experiment.

Samsung Galaxy Fold bij T-Mobile

En een experiment is het. Want dit soort telefoons hebben we nog niet eerder gezien en dus heeft Samsung tal van nieuwe dingen moeten uitvinden. Van scharnieren tot gebruikersinterfaces. En kopers van het eerste uur betalen de prijs voor dat experiment, letterlijk. Dat zal met vallen en opstaan gaan, zelfs met deze verbeterde uitvoering van de Galaxy Fold. Nadat de lancering van de eerste werd ingetrokken, tal van verbeteringen werden doorgevoerd en de lancering ditmaal veel geleidelijker werd uitgerold. Reviewers zijn nog altijd niet overtuigd. Ook deze Fold voelt breekbaar aan dankzij z'n plastic scherm.

Trendsetter

Over een paar jaar zullen we er vast op terugkijken, dat Samsung innoveerde en een markt openbrak. Net als het deed met de eerste Galaxy Note. En vergeet niet; dat was ook geen succes en werd in de media afgebrand. Zelfs de eerste iPhone was, als je er nu op terugkijkt, niet vooruit te branden. Wel innoverend maar toen had je er eigenlijk (zonder App Store bijvoorbeeld) opvallend weinig aan. Wie echter nu een exemplaar weet te bemachtigen heeft later wel een stukje geschiedenis in bezit.

Een exemplaar kost los 2020 euro en is in combinatie met abonnement voorlopig alleen bij T-Mobile verkrijgbaar. Beschikbare uitvoering is de zwarte variant met 512 GB opslag. Enige troost; je krijgt daar wel een gratis accessoire-pakket bij.

 • Tags:
 • fold
 • galaxyfold
 • samsung
 • tmobile
 • verkrijgbaar

ts Samsung UnFold

Opvouwbare Samsung Galaxy Fold vanaf 10 januari in Nederland verkrijgbaar

Telefoonnieuws ·

Een jaar later dan gepland komt dan toch de Galaxy Fold naar Nederland. Het is het eerste opvouwbare toestel van Samsung en het was een zware bevalling.

Samsung kondigde de Galaxy Fold in februari van 2019 aan met een verwachte verkrijgbaarheid van eind april. Het mocht niet zo zijn. Nog voor het uitkomen ontstonden er problemen rondom de duurzaamheid van het scherm. Samsung wou die eerst oplossen en dus werd de lancering uitgesteld. Toen eenmaal de gereviseerde versie uitkwam leek Nederland overgeslagen te worden. Iets waar Samsung (gelukkig) op terugkwam. En nu is het nog maar even wachten voordat Nederlandse klanten een exemplaar kunnen bemachtigen.

Samsung Galaxy Fold
Galaxy Fold eindelijk naar Nederland

Voor ons is de Fold, ondanks z'n valse start en tekortkomingen, toch wel één van de meest interessantste aankondiging van 2019. Vouwbare vormgevingen maken het telefoonlandschap zoveel spannender. En de Galaxy Fold is slechts het begin daarvan. Er is namelijk nog zoveel meer mogelijk. Eerst mogen we ons dus verheugen op de Samsung Galaxy Fold. Vanaf 20 december is het toestel te pre-orderen, leveringen starten 10 januari 2020.

Stevige adviesprijs

De Samsung Galaxy Fold krijgt een adviesprijs van 2020 euro. Dat mag je gerust stevig noemen en Samsung geeft daar ook wat voor terug. 24-uurs ondersteuning bijvoorbeeld en gratis Samsung Care+ waarmee je Fold een jaar lang beschermd is tegen schade. Bovendien geeft de Fold een unieke gebruikservaring dankzij z'n grote opvouwbare Infinity Flex-scherm. Apps op het kleine scherm buitenop ontvouwen zich letterlijk wanneer je hem opent. Je krijgt meer functionaliteit met meer knoppen en natuurlijk een groter scherm wat groot genoeg is om gelijktijdig meerdere apps te tonen.

Voorlopig is alleen de Cosmos Black-uitvoering verkrijgbaar. Daarbij krijgt je gratis een set Galaxy Buds ter waarde van 149 euro en een Aramid Fiber Slim-hoesje om je toestel langer mooi te houden.

 • Tags:
 • fold
 • galaxyfold
 • samsung

ts Samsung Folds

Oeps: Samsung Galaxy Fold toch niet miljoen keer verkocht

Telefoonnieuws ·

Samsung heeft berichten tegengesproken dat het een miljoen exemplaren van de Galaxy Fold heeft verkocht. Eerder nog maakte Samsung zelf bekend een miljoen opvouwbare telefoons te hebben verkocht. Dat bleek een foutje, oeps.

We houden van het noemen van rugnummers. In dit geval is het Young Sohn, een hoge pief bij Samsung Electronics, die de claim maakte tijdens Techcrunch Disrupt in Berlijn. Volgens hem had Samsung al een miljoen exemplaren van de ruim twee duizend euro dure Galaxy Fold verkocht. Een woordvoerder corrigeerde later dit bericht zonder te vermelden hoeveel exemplaren het daadwerkelijk verkocht heeft.

Samsung Galaxy Fold in real life
Hoeveel wel weten we niet, maar een miljoen zijn het niet

Samsung mag officieel dan nog geen harde cijfers hebben gegeven over de verkoop van de Fold, het sprak eerder wel de hoop uit een half miljoen exemplaren in 2019 te verkopen. Analisten houden rekening met tussen de 400.000 en 500.000 verkopen wereldwijd. Niet gek voor een toestel die in Nederland een adviesprijs van 2020 euro krijgt. En gaan geruchten over een meer betaalbare opvolger van de Samsung Galaxy Fold. Een clamshell-uitvoering moet ergens rond de 850 dollar kosten; omgerekend zo'n 765 euro.

(via)

 • Tags:
 • fold
 • galaxyfold
 • samsung

ts Samsung Fold Promo

Samsung verkocht al 1 miljoen exemplaren Galaxy Fold

Telefoonnieuws ·

Na een valse start is het Samsung dan toch gelukt een succes te maken van de opvouwbare Galaxy Fold. Het meldt inmiddels 1 miljoen exemplaren te hebben verkocht. Niet gek voor een telefoon die los ruim twee duizend euro moet kosten.

Wie had dat gedacht; er is een markt voor opvouwbare telefoons. Sterker nog; er is een gigantische markt voor! De eerste Fold kon rekenen op veel hoongelach nadat bleek dat hij niet helemaal dummy-proof bleek. Versie 2 kon de nukken van niet inlezende gebruikers wel weerstaan en van grote problemen is tot nu toe niets gebleken. En dan nog die prijs. Het heeft consumenten er allemaal niet van weerhouden om er eentje aan te schaffen.

Samsung Galaxy Fold promo
We staan slechts aan het begin van wat mogelijk is

Nadat er eerder wel wat geschatte verkoopcijfers opdoken is het Samsung die nu zelf duidelijkheid verschaft; de grens van 1 miljoen verkochte exemplaren is inmiddels bereikt. Dat belooft veel goeds voor de toekomst van foldables. Iets wat ze ook buiten Samsung hebben opgemerkt. Huawei en Lenovo (Motorola) hebben al modellen uitgebracht en Microsoft kondigde een jaar voor verschijnen alvast haar Surface Duo aan.

Slechts het begin

Samsung werkt intussen aan opvolgers van de Galaxy Fold. Om een directe opvolger lijkt het niet te gaan, de verwachte Fold 2 krijgt een clamshell-vormgeving. Dit lijkt slechts het begin van vele verschillende soorten vormgevingen. Er is namelijk veel mogelijk wanneer je begint te vouwen. Iets waar we ontzettend naar uit kijken!

 • Tags:
 • fold
 • galaxyfold
 • samsung

ts Galaxy Fold Gaming

“Samsung Galaxy Fold vanaf 11 september te koop”

Telefoonnieuws ·

Na de nodige tegenslag komt Samsung's eerste opvouwbare telefoon dan toch eindelijk naar de winkel. In thuisland Korea zal dat mogelijk al 11 september het geval zijn. Elders wordt hij pas later verwacht. Het lijkt bovendien om een voorzichtige release te gaan.

20 februari 2019 werd hij aangekondigd; de Galaxy Fold. De eerste opvouwbare telefoon van Samsung en de eerste van een grote telefoonfabrikant. In Nederland moest het toestel ergens in het tweede kwartaal te koop zijn. De toekomst zag er mooi uit totdat Samsung enkele exemplaren naar reviewers stuurde. Enkelen melden problemen met het scherm, defecten zelfs.

Samsung Galaxy Fold

Samsung onderzocht de problemen en nam het draconische besluit de release uit te stellen. Tot nader order. Er werden aanpassingen gedaan, er kwamen nieuwe onderdelen bij en er werd beter gecommuniceerd. En nu lijkt Samsung voorzichtig haar vernieuwde Fold daadwerkelijk uit te brengen. Te beginnen in Zuid-Korea. Daar brengt Samsung volgens TizenHelp een beperkte oplage van 2500 stuks uit. Als dat goed gaat dan volgen er meer exemplaren en meer landen. Wanneer de Samsung Galaxy Fold dan Nederland bereikt is onbekend. De vraag rijst inmiddels wel of je inmiddels niet beter op de Galaxy Fold 2 kunt wachten. Als een opvolger rond hetzelfde tijdstip in het jaar wordt aangekondigd dan mogen we die dus in februari 2020 begroeten.

Samsung IFA 2019

Vooralsnog is het de OG Fold die onze aandacht krijgt. Samsung vertelt er mogelijk komende IFA meer over, waaronder of bovenstaande releaseschema klopt. Mogelijk horen we dan ook wat meer over een Europese release. Samsung houdt haar persevent op 5 september om 11:00 uur Nederlandse tijd. Veel telefoonnieuws wordt overigens niet verwacht.

 • Tags:
 • fold
 • galaxyfold
 • lancering
 • samsung

ts Samsung Galaxy Fold Changes

Samsung: geüpdatet versie Galaxy Fold vanaf september verkrijgbaar

Telefoonnieuws ·

Het hoge woord is er uit; Samsung kondigt haar verbeterde Galaxy Fold ergens in september 2019. De oorspronkelijke lancering stond gepland voor april maar werd uitgesteld nadat Samsung's allereerste commerciële opvouwbare toestel toch niet zo dummyproof bleek dan gehoopt.

Ditmaal hoopt Samsung alle problemen te hebben opgelost. De wijzigingen die het aan de Galaxy Fold heeft aangebracht zijn onder andere:

 • De beschermlaag op het Infinity Flex-scherm reikt ditmaal tot onder de rand. Dat was eerder niet het geval waarna hij aangezien werd voor een screenprotector. Deze laag verwijderen leidt onherroepelijk tot het beschadigen van het scherm.
 • Er zit een nieuwe bescherming aan de boven- en onderkant van de vouw waardoor vuil minder makkelijk onder het scherm kan komen.
 • Het scherm is uitgerust met enkele metalen lagen om de stevigheid en bescherming van het scherm te garanderen.
 • De ruimte tussen het scharnier en de behuizing is geminimaliseerd zodat er minder kans is voor vuil om zich daar binnen te dringen.
Samsung Galaxy Fold changes
Oud vs nieuw

Verbeteringen software Galaxy Fold

De tijd die Samsung nodig heeft gehad voor bovenstaande verbeteringen gaf ze ook mooi tijd om te kijken naar de software. Samsung zegt meer apps geschikt te hebben gemaakt voor de unieke UX van de Fold. Ook zijn er tal van verbeteringen doorgevoerd om de algemene gebruiksvriendelijkheid te verbeteren. Welke dat allemaal zijn legt Samsung niet uit.

Een exacte datum in september geeft Samsung nog niet. Wel zegt het dat het toestel eerst in een "select groepje landen" beschikbaar zal zijn. Nederland en België zitten hier niet tussen. Wanneer wij aan de beurt zijn is nog niet te zeggen maar houdt rekening met enkele maanden later. Of Samsung hiermee Huawei te snel af is met diens opvouwbare Mate X is lastig te zeggen. Huawei heeft nog geen exacte lanceerdatum afgegeven.

Foto: Sammobile

 • Tags:
 • fold
 • galaxyfold
 • lancering
 • samsung

ts Galaxy Fold Lanceerdatum

Samsung Galaxy Fold doet Nederland mogelijk nog later aan

Telefoonnieuws ·

Na het uitstellen van de Samsung Galaxy Fold lancering begint het er steeds meer op te lijken dat Samsung het nog voorzichter aan wil doen dan eerder van plan. Zat Nederland eerst nog in de lijst met landen die hem als eerste kregen, dat idee is nu van de baan.

Samsung zou namelijk volgens berichten op Sammobile voornemens zijn om de Galaxy Fold stapsgewijs uit te brengen in geselecteerde landen. Eerst zijn grote landen als de VS, Korea en Duitsland aan de beurt. Kleinere landen zoals Nederland en zelfs Italië volgen pas later. Hoeveel later is nog onbekend.

Samsung Galaxy Fold lanceerdatum
Dit bleek achteraf wat optimistisch

Samsung's eerste opvouwbare telefoon zou oorspronkelijk op 26 april in de verkoop gaan. In Nederland moest de Samsung Galaxy Fold ergens in het tweede kwartaal uitkomen. Die deadline is verlopen en het ziet er met dit nieuwe bericht niet naar uit dat het derde kwartaal gehaald gaat worden.

Oorzaak uitstel

Een reden voor een gefaseerde uitrol zou kunnen liggen in productieproblemen van bepaalde onderdelen. De problemen die opdoken na z'n onthulling hebben geleid tot aanpassingen. Mogelijk kan Samsung die aangepaste onderdelen niet snel genoeg produceren. Een andere reden zou kunnen zijn dat Samsung het voorzichtig aan wil doen met haar bijna tweeduizend euro kostende toestel.

Opvolger Samsung Galaxy Fold

Een nieuwe lanceerdatum van de Galaxy Fold hebben we nog niet binnen maar onlangs werd wel duidelijk dat het toestel geslaagd is voor haar laatste duurzaamheidstesten. Toch heeft Samsung nog geen nieuwe datum gegeven waarop de Fold in de verkoop gaat. Hoe langer het wacht hoe dichter we bij een opvolger van het opvouwbare toestel komen. Sommige bronnen spreken daarom dat Samsung een Note 7-tje moet doen; de bittere pil slikken en een generatie overslaan om imagoschade zo veel mogelijk te voorkomen.

 • Tags:
 • fold
 • galaxyfold
 • lancering
 • samsung

ts Galaxy Fold Hands On

Samsung lost schermproblemen Galaxy Fold op, nieuwe aankondiging aanstaande

Telefoonnieuws ·

Samsung denkt de problemen aan de opvouwbare Galaxy Fold opgelost te hebben. Na enkele aanpassingen lijkt een grootschalige lancering aanstaande. Wanneer precies is nog onduidelijk maar wordt snel verwacht.

Voorafgaand aan de lancering van de Samsung Galaxy Fold, het bedrijfs eerste opvouwbare toestel, doken problemen op met enkele review-exemplaren. Bij sommige exemplaren drong vuil binnen in een opening boven- en onderaan de vouw. Dit beschadigde in sommige gevallen het scherm. Samsung heeft deze opening nu kleiner gemaakt.

Samsung Galaxy Fold
Galaxy Fold binnenkort echt in handen van klanten

Een ander probleem waar sommige reviewers tegenaan liepen is dat ze de beschermlaag tegen de waarschuwing in van het scherm afpeuterden. Samsung heeft deze laag groter gemaakt waardoor hij tot in de behuizing loopt. Ook komt er een waarschuwing deze te laten zitten. Al deze maatregelen moeten genoeg zijn om het toestel op het grote publiek los te laten. Ruim op tijd om als eerste grote fabrikant een opvouwbare telefoon te lanceren.

Opgeklopt

De problemen met de Galaxy Fold werden redelijk groot opgeklopt. De meeste problemen ontstonden omdat reviewers de beschermlaag voor een screenprotector aanzagen. Deze verwijderen leidde tot schermdefecten, iets waar in de documentatie voor gewaarschuwd werd. Toch is het goed dat Samsung de Galaxy Fold zo dummyproof mogelijk maakt. De toekomst van opvouwbare schermen is te groot en belangrijk.

 • Tags:
 • fold
 • galaxyfold
 • lancering
 • samsung

ts Samsung Galaxy Fold Peeled Wsj

Samsung stelt lancering Galaxy Fold voorlopig uit

Telefoonnieuws ·

Samsung heeft de lancering van de opvouwbare Galaxy Fold tot nader order uitgesteld. Reden is om na te gaan of er verbeteringen aangebracht moeten worden in het scherm of de communicatie richting toekomstige klanten beter kan. Reviewers trokken namelijk een beschermende folie van het scherm dat zij aanzagen voor een screenprotector.

De lancering van de Samsung Galaxy Fold stond gepland voor 26 april. Dan zou het eerste opvouwbare toestel van Samsung in de VS in de verkoop gaan. In aanloop daar naartoe ontvingen diverse Amerikaanse media een testexemplaar. Enkele reviewers zagen de beschermende folie dat onderdeel is van het scherm aan voor een screenprotector. Samsung waarschuwde alleen in de documentatie dat deze met rust gelaten moest worden, niet op de folie zelf. Daarnaast gaven ook twee andere exemplaren de geest, mogelijk als gevolg van vuil dat zich in de opening bij de vouw kon binnendringen.

Galaxy Fold peeled off
The Wall Street Journal begon tegen de waarschuwing in te peuteren

Samsung laat nu weten binnen twee weken met een nieuwe releasedatum te komen. Het kan de tijd in de tussentijd gebruiken om te bepalen wat het kan doen. Mogelijk krijgt het toestel een extra waarschuwing dat de folie niet verwijderd mag worden. Of er ook daadwerkelijk fysieke wijzigingen gaan plaatsvinden valt nog te betwijfelen. Het productie van de Fold is klaar, het is daarom wat laat om nu nog wijzigingen aan te brengen. Mocht dat wel noodzakelijk zijn dan is het een geluk voor Samsung dat er nog niet veel exemplaren van verkocht zijn. Zo kende de Amerikaanse voorverkoop slechts 2 duizend exemplaren. Met een adviesprijs van 2020 euro ook niet zo gek.

Peuteren

Samsung lijkt met het uitstellen van de lancering mogelijk imagoschade voor te zijn. Het is het Koreaanse bedrijf veel aan gelegen om de vouwbare form factor tot een succes te maken. Vooral ook omdat (los van de incidentele schermproblemen) de kritieken lovend zijn. Vouwbaar is de toekomst en het zou zonde zijn dat die nu al de kop in wordt gedrukt omdat sommige reviewers zich niet weten te bedwingen om aan hoekjes te peuteren.

 • Tags:
 • fold
 • galaxyfold
 • lancering
 • samsung

ts Samsung Galaxy Fold Markgurman

Reviewers melden problemen met scherm Samsung Galaxy Fold

Storm in een glas water of Bendgate 2.0?

Telefoonnieuws ·

Vanaf 26 april ligt in sommige delen van de wereld de Samsung Galaxy Fold in de winkel. Het eerste commercieel verkrijgbare opvouwbare toestel van een grote fabrikant. In aanloop daarnaar heeft Samsung exemplaren naar reviewers gestuurd maar enkelen daarvan melden nu schermproblemen. Wat is er aan de hand?

De Samsung Galaxy Fold is het eerste toestel van Samsung waarvan het scherm kan vouwen. Ingeklapt heb je hierdoor een compacte smartphone en uitgeklapt een scherm ter grootte van een tablet. Het beste van twee werelden, maar dan wel voor een hoog prijskaartje. Het toestel gaat hier namelijk 2020 euro kosten. Voor dat bedrag mag je een probleemloos product verwachten.

Groot is daarom de schrik dat sommige reviewers na enkele dagen testen problemen met hun Galaxy Fold hebben. Het scherm valt gedeeltelijk uit, flikkert of houdt er helemaal mee op. Grote paniek op de social media maar is er echt iets aan de hand of staan we met z'n allen onterecht in de paniekstand? We hebben immers allemaal het debacle van de Note 7 nog vers in het geheugen staan.

Paniek om niets?

Op moment van schrijven zijn er 4 gevallen bekend waarbij het scherm er mee op hield. Twee daarvan kwam doordat de reviewer in kwestie de beschermlaag er vanaf peuterde. Samsung waarschuwt deze juist te laten zitten; hij zit er voor een reden. Zaak dus om dat beter te communiceren. Blijven over twee gevallen die niet meteen te verklaren zijn. Twee gevallen op heel erg veel reviewtoestellen is niet heel erg veel. Toch krijgen die veel aandacht omdat ze juist in handen zijn van reviewers met een bijbehorend medium achter zich. Zouden ze in handen zijn geweest van 'normale' consumenten dan hadden we er nooit van gehoord, vooral omdat dit vermoedelijk een reguliere garantiekwestie is.

Vergelijking met de Note 7

Samsung zit uiteraard met de hele kwestie in z'n maag. Vooral omdat mensen de vergelijking maken met de Note 7. Die vergelijking is onterecht. Dat toestel werd overhaast uitgebracht met een (zo bleek achteraf) te dikke accu. Samsung werkt al sinds 2010 aan flexibele schermen en de Fold is minstens 5 jaar in ontwikkeling. De Fold is dus niet overhaast op de markt gekomen, hij is op moment van schrijven nog niet eens verkrijgbaar. Samsung lijkt de introductie in een eerste reactie echter niet uit te stellen. Tegenover The Verge zegt Samsung dat ze ieder geval individueel gaan onderzoeken.

Fold in Nederland

In Nederland en België komt de Galaxy Fold op 3 mei uit. Wij raden iedereen aan zich niet gek te laten maken door die 2 defecte schermen en de enorme publiciteit die dat veroorzaakt heeft. Schade vlak na het ingebruiknemen valt gewoon onder de garantie en als het probleem groter was geweest waren er meer gevallen bekend. Wel moet benadrukt worden om de schermlaag te laten zitten, ook al lijkt deze los te kunnen.

 • Tags:
 • fold
 • galaxyfold
 • samsung
 • schermdefect

ts Geekbench Fold Nieuwemobielnl

Exclusief: Benchmark Samsung Galaxy Fold verklapt processorsnelheid

Geruchten ·

Voor het eerst weten we hoe krachtig de Samsung Galaxy Fold mogelijk is. Iemand heeft namelijk een benchmark gedraaid van het toestel op Geekbench. Hierdoor kunnen we hem vergelijken met andere modellen, waaronder de momenteel krachtigste Galaxy: de S10 Plus.

En meteen valt op dat de Samsung Galaxy Fold minder presteert dan de Galaxy S10+. Zowel in single-core als multi-core zet de S10+ betere scores neer. Conclusies daarover hoeven we niet te trekken. Mogelijk test Samsung het toestel met nog niet definitieve hardware en of software. Wel zien we dat de Fold inderdaad over 12 GB aan werkgeheugen beschikt.

Geekbench score Samsung Galaxy Fold
SM-F900F; ook wel de Samsung Galaxy Fold

Verder maken we op dat de vouwbare Galaxy over een octa-core processor beschikt op maximaal 1,78 GHz. De processor wordt aangeduid als "ARM implementer 81 architecture 8 variant 13 part 2052 revision 14"; mogelijk de Snapdragon 855 van Qualcomm. Deze kent een maximale kloksnelheid van 2,84 GHz, flink hoger dus dan de 1,78 GHz die Samsung gebruikt. Mogelijk wil Samsung batterij besparen door niet voor een te hoge kloksnelheid te kiezen.

Veel interesse in vouwbaar

Samsung kondigde haar allereerste Galaxy-telefoon afgelopen februari aan tijdens een speciaal Unpacked Event. Samsung gaf toen niet de volledige specificaties prijs van het toestel dat niet alleen door z'n vouwbare ontwerp erg opviel. Ook opvallend is namelijk z'n prijskaartje die net geen 2000 dollar bedraagt. Toch lijkt dit ontwerp de toekomst omdat het marktaandeel van de tablet-markt kan afsnoepen. Eenmaal opgevouwen kun je namelijk een tabletformaat scherm in je broekzak stoppen. Andere fabrikanten zijn daarom inmiddels met eigen modellen gekomen zoals Huawei met de Mate X.

 • Tags:
 • exclusief
 • galaxyfold
 • geekbench
 • samsung

ts Samsung Fold

Samsung werkt naast Galaxy Fold aan nog tenminste 2 opvouwbare telefoons

Geruchten ·

De Samsung Galaxy Fold krijgt mogelijk broertjes en zusjes er bij. Samsung zou volgens berichten aan nog tenminste twee nieuwe opvouwbare telefoons werken. Hoogstwaarschijnlijk met een andere manier van vouwen dan bij de Galaxy Fold.

De Galaxy Fold die Samsung onlangs aankondigde brengt heel wat teweeg. Het heeft tal van andere fabrikanten aangespoord ook met een opvouwbare mobiel te komen. Huawei met de Mate X, Oppo, Xiaomi, Nubia en zelfs het moederbedrijf achter Alcatel lieten dergelijke telefoon zien. Soms herkenbaar, meestal net even weer wat anders. Feit is dat het telefoonlandschap er eindelijk weer wat minder saai uit gaat zien. Vooral nu Samsung ons nog eens twee vouwbare telefoon gaat brengen.

Samsung Galaxy Fold
De Galaxy Fold krijgt concurrentie vanuit Samsung zelf

Er zijn veel manieren om een een telefoon dubbel te vouwen. Denk aan verticaal zoals bij een clamshell en naar buiten toe zoals de Huawei Mate X doet. Aan beide manieren zou Samsung werken en volgens een bericht op Bloomberg. Samsung wil duidelijk de onbetwiste leider zijn als het gaat om deze nieuwe vormgeving. Voor de consument is dat alleen maar goed. Een groter aanbod betekent (uiteindelijk) lagere prijzen. Iets wat zeker nodig is nu de eerste generatie vouwbare telefoons twee duizend euro kosten.

Concurrentievoordeel

Of opvouwbare telefoon de toekomst zijn moet nog maar blijken. De interesse mag dan wel enorm groot zijn, het is nog onbekend hoe goed dergelijke modellen zullen verkopen. Zowel de Samsung Galaxy Fold als de Huawei Mate X moeten nog uitkomen. Dat zal ergens rond de zomer gebeuren. Als deze vormgeving aanslaat zou het een nieuwe impuls kunnen betekenen voor een afkoelende smartphonemarkt. Bovendien kan Samsung nu al een voorsprong opbouwen ten opzichte van bedrijven die nog niet met foldables experimenteren zoals Apple.

 • Tags:
 • galaxyfold
 • samsung
 • vouwbaar

ts Samsung Fold Phone

Samsung Galaxy Fold is 7,3 inch tablet die tot 4,6 inch telefoon vouwt

Telefoonnieuws ·

De vouwbare telefoon is hier: Samsung heeft tijdens haar Unpacked Event de Galaxy Fold uit de doeken gedaan. Vanaf nu is het formaat van het scherm niet meer gebonden aan het formaat van de telefoon.

Telefoonfabrikanten proberen de laatste jaren steeds grotere schermen in steeds kleinere telefoons te stoppen. Hierbij lopen ze tegen enkele praktische problemen aan. Mensen willen geen tabletformaat telefoon in hun broekzak stoppen maar wel een tabletformaat scherm. Hierdoor moesten eerder al de schermranden het ontgelden en de laatste jaren werd de selfiecamera in het scherm geplaatst als compromis.

Samsung Galaxy Fold

Samsung denkt nu een betere oplossing gevonden te hebben met de introductie van de Galaxy Fold. Deze telefoon vouwt samen als een boek en beschikt over twee schermen; een 4,6 inch scherm aan de buitenkant en een immens 7,3 inch scherm aan de binnenkant. Samsung heeft samen met Google aanpassingen gedaan aan het Android-besturingssysteem om optimaal gebruik te maken van deze extra schermruimte.

Samsung Galaxy Fold Google Maps

3 Apps Multitasking

Een app die je opent op het buitenscherm gaat verder op het scherm nadat je het openvouwt. Dit heet App Continuity en is handig voor wanneer je even iets groter wilt zijn bijvoorbeeld een Google Map. Het binnenscherm is echter zo groot dat je hem niet alleen voor één app hoeft te gebruiken. Je kunt er maar liefst 3 verschillende gebruiken; 3 App Multitasking heet dat.

Samsung Galaxy Fold specificaties

Galaxy Fold specificaties

De Samsung Galaxy Fold is verder uitgerust met 6 camera's; 1 voorop, 2 binnenin en 3 aan de achterkant. De vingerafdrukscanner zit niet in het scherm maar aan de zijkant. Het toestel is uitgerust met stereo speakers waarbij het geluid door AKG is getuned. Binnenin zitten twee batterijen; in ieder deel één. De totale capaciteit daarvan komt uit op 4380 mAh. De processor is gebouwd op 7 nanometer en beschikt over 12 GB aan RAM-geheugen.

Samsung Galaxy Fold verkrijgbaar

Fold prijs en verkrijgbaarheid

Samsung geeft de Galaxy Fold een stevig prijskaartje mee. Het vraagt 1980 dollar voor een exemplaar. Wie zich wil onderscheiden zal de portemonnee moeten trekken. Er zijn in totaal vier verschillende kleuren (Space Silver, Cosmos Black, Martian Green en Astro Blue) waarvan zelfs de kleur van het scharnier kan uitgezocht worden. De Samsung Galaxy Fold zal in Nederland pas in het tweede kwartaal te koop zijn tegen een nog onbekende prijs.

 • Tags:
 • galaxyfold
 • samsung
 • unpacked

ts Samsung Galaxy Fold

Dit zijn mogelijk de eerste renders van de Samsung Galaxy Fold

Geruchten ·

Vanavond kondigt Samsung naast de Galaxy S10-serie ook de langverwachte Galaxy Fold aan; haar eerste opvouwbare smartphone. Alhoewel ze hem al kort even getoond hebben weten we nog niet goed hoe hij er exact uit komt te zijn. Mogelijk hebben we nu echter de allereerste renders binnen.

Ergens is het wel opvallend dat het Samsung gelukt is de Galaxy Fold zo lang geheim te houden. Het uiterlijk tenminste want details van het toestel zijn al wel binnen. En ondanks een korte demonstratie weten we eigenlijk nog niet hoe hij er exact uit komt te zien. Ja je vouwt hem als een boek op maar daar houdt het wel op. Onderstaande renders geven hopelijk een iets beter beeld van wat Samsung vanavond gaat aankondigen.

Samsung Galaxy Fold renderSamsung Galaxy Fold secondary screen

De eerste afbeelding geeft weinig details prijs, behalve dat je de Fold kunt opvouwen. De tweede afbeelding roept vreemd genoeg meer vragen op dan dat hij beantwoord. Wat zit daar boven het 7,3 inch grote beeldscherm? De strook lijkt op een tweede scherm maar waarom? Als het al een scherm is tenminste. Het kan ook de plek zijn voor een selfiecamera? Maar is de binnenzijde daarvoor een logische plek? Allemaal vragen waarop we vanavond hopelijk een antwoord op krijgen. Samsung's Unpacked Event start om 20:00 Nederlandse tijd en wordt live uitgezonden via Samsung's eigen website. We houden het natuurlijk scherp voor je in de gaten en proberen na lancering enige duiding te geven.

(via)

 • Tags:
 • galaxyfold
 • samsung
 • unpacked

ts Samsung Galaxy F Concept Creator

Video-render toont hoe opvouwbare Samsung Galaxy Fold eruit kan zien

Telefoonnieuws ·

De Nederlandse YouTuber Concept Creator is vlak na Samsung's presentatie over haar opvouwbare telefoon aan de slag gegaan om deze video render te maken. Daarin krijgen we een glimp te zien van hoe deze vouwbare Galaxy F er in de praktijk uit zou kunnen zien.

Samsung liet tijdens haar presentatie een toestel in een verhullende beschermhoes zien. Zodoende weten we nog niet exact hoe de Galaxy F er in het echt uit komt te zien. Wel dat het scherm opvouwt als een boek en dat er aan de buitenkant een scherm zit terwijl aan de binnenkant een opvouwbaar nog groter scherm. Specificaties daarvan hebben we inmiddels binnen; 4,58 inch voor het scherm buiten en 7,3 inch voor het scherm binnenin. Daardoor spotten we meteen een foutje in onderstaande video waarin het scherm aan de buitenkant randloos is. Die zal in de praktijk kleiner uitvallen met balken boven en of onder het scherm.

Inmiddels druppelt er steeds meer informatie binnen over de opvouwbare Samsung Galaxy F. Zo weten we dat Samsung er een miljoen exemplaren van gaat maken en dat de prijs richting de twee duizend dollar zal gaan. Innovatie mag wat kosten zo lijkt. Of er ook een markt bestaat voor mensen die een telefoon willen die in een tablet kan veranderen moet nog maar blijken. Samsung had er ook voor kunnen kiezen om een clamshell te maken waarbij je hem in plaats van horizontaal openvouwt juist verticaal openklapt. Mogelijk volgt een dergelijke vormgeving later nog, Samsung zou namelijk meerdere ontwerpen overwegen. Laten we echter eerst de officiële onthulling afwachten. Dat zal niet eerder gebeuren dan begin 2019 tijdens een speciaal te organiseren Unpacked Event.

 • Tags:
 • foldable
 • galaxyf
 • samsung
 • vouwbaar

ts Android Foldables

Google past Android aan voor opvouwbare Samsung-telefoon

Telecomnieuws ·

Google heeft aanpassingen gemaakt aan Android waarmee er ondersteuning komt voor telefoons met vouwbare schermen. Hierdoor biedt Android straks ondersteuning voor telefoons met schermen die in twee vouwen en schermen die openvouwen zoals Samsung liet zien tijdens haar Developer Conference.

Samsung liet 7 november een prototype zien van een telefoon met 2 schermen waarvan één die openvouwt. Tot op heden kon Android alleen met één scherm overweg maar tijdens Android Dev Summit kondigde Google ondersteuning voor dergelijke telefoons aan. Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen twee varianten; telefoons met 2 schermen zoals die Samsung liet zien en telefoons met één scherm die openvouwt. Bij die laatste wisselt dan het formaat, iets waar de interface real-time rekening mee moet houden.

Android ondersteuning voor foldables

In een bewegende animatie laat Google zien hoe zoiets er uit komt te zien. Het apparaat met 2 schermen lijkt over 2 verschillende interfaces te beschikken waarbij wordt afgewisseld tussen een telefoonweergave en een tabletweergave. Android kan momenteel al met beiden overweg dus erg veel aanpassingen zal dat niet vergen. De tweede variant is lastiger; hierbij ontvouwt het scherm waarna schermelementen vergroot worden en een nieuwe plaats krijgen. Naast aanpassingen aan Android zullen ook ontwikkelaars vermoedelijk ondersteuning voor hun apps moeten inbouwen om rekening te houden met deze nieuwe mogelijkheden. Google laat weten sterk in te zetten op deze nieuwe vormgeving en verwacht meerdere apparaten van verschillende fabrikanten. Samsung zal met de Galaxy F in 2019 niet de enige zijn met een dergelijke telefoon in het assortiment.

(via)

 • Tags:
 • android
 • foldables
 • galaxyf

ts Samsung Flexible Galaxy

Samsung toont opvouwbare telefoon met Infinity Flex Display

Telefoonnieuws ·

Samsung heeft voor het eerst een vouwbare telefoon getoond. Het nog naamloze Galaxy-toestel lijkt op een notitieboekje dat geopend kan worden. Niet alleen aan de buitenkant zit een scherm, aan de binnenzijde zit een nog groter scherm.

Samsung heeft dankzij haar eigen beeldschermfabriek de mogelijkheid om innovatieve producten te bouwen. Zo waren ze de eerste met een AMOLED-scherm en de eerste met een grote phablet. Het voordeel van de AMOLED-techniek is dat het een stuk flexibeler is. Mede dankzij nieuwe ontdekkingen is het Samsung nu gelukt om een duurzaam scherm te maken dat gebogen kan worden.

Samsung vouwbare Galaxy met Infinity Flex Display
Samsung's vouwbare Galaxy gesloten en geopend

Dit type scherm heet Infinity Flex Display en maakt geheel nieuwe vormgevingen mogelijk. Samsung heeft nu definitief gekozen voor een horizontaal te vouwen telefoon. Het oogt daarmee sterk op een notitieboekje. Aan de buitenkant zit een volledig functioneel touchscreen waarmee je het toestel op een normale manier kunt bedienen. Eenmaal geopend ontvouwt een 7,3 inch scherm dat daarmee groot genoeg is om 3 apps tegelijk te draaien. Dit heet Multi Active Window en stelt je in staat om verder te gaan met de app waarmee je gesloten toestand mee begonnen was.

"Komende maanden" beschikbaar

Het apparaat dat Samsung tijdens de presentatie liet zien bevond zich in een verhullende behuizing. Hiermee impliceert het dat het al een definitief productieklare telefoon gereed heeft. Sterker nog; Samsung verwacht de komende maanden met een release te komen. In telefoontermen is dat redelijk snel. Een officiële aankondiging zal plaatsvinden tijdens een speciale Unpacked Event. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om de Galaxy F waarbij de F staat voor 'Flexible' of 'Fold'.

 • Tags:
 • galaxyf
 • infinityflex
 • samsung
 • sdc18
 • vouwbaar

ts Galaxy F gesloten

“Vouwbare Samsung Galaxy Fold krijgt naast 7,3 inch display toch 2e scherm”

Geruchten ·

Er lijkt meer bekend te zijn geworden over Samsung's vouwbare telefoon. De Galaxy F lijkt inderdaad in geopende toestand een 7,3 inch scherm te krijgen. Daarmee valt het in dezelfde categorie als een kleine tablet. In gesloten toestand zou aan de buitenkant nog altijd een 4,6 inch scherm te gebruiken zijn. Beiden zouden van het type OLED zijn.

In onze eerdere render gingen we er vanuit dat het toestel van slechts één display gebruik zou maken; een 7,3 inch groot OLED exemplaar. Deze zou niet helemaal in het midden gevouwen worden zodat altijd nog een gedeelte zichtbaar zou zijn. Handig voor notificaties, de tijd of het weerbericht. Ten tijde van het maken van onze render gingen er al geruchten over een 2e secundaire scherm maar wij hebben dat toen op deze manier geïnterpreteerd.

Samsung Galaxy F closed lit
Ook scherm aan buitenkant Samsung Galaxy F

Nu zwellen de geruchten over een 2e scherm opnieuw aan. We horen zelfs al een schermformaat; 4,6 inch. Daarmee zou het toestel in gesloten toestand bruikbaarder moeten zijn al neemt hierdoor wel de dikte en het energieverbruik toe. Samsung zou in november willen beginnen met de productie van beide schermen waarna rustig begonnen kan worden met de productie van de Galaxy F. Door de verwachte hoge prijs en complexiteit tijdens de fabricage wordt niet gerekend op hoge productieaantallen.

Aanpassingen Android

De bron van het verhaal bevestigt onze interpretatie van het scharnier-mechanisme. Deze laat namelijk een kleine opening bij de vouw zodat het scherm niet beschadigt. Hierdoor zal het toestel in gesloten toestand wel dikker zijn dan traditionele smartphones. Grootste uitdaging blijft de interface. Android houdt momenteel geen rekening met een dergelijke vormgeving. Samsung zou naar verluidt nauw samenwerken met Google voor de nodige aanpassingen. Een glimp op de vernieuwde interface krijgen we mogelijk 7 november te zien tijdens het Samsung Developer Conference. Dat vindt plaats in San Francisco, niet geheel toevallig om de hoek bij het hoofdkantoor van Google.

 • Tags:
 • foldable
 • galaxyf
 • samsung
 • secundairscherm
 • vouwbaar

ts Samsung Galaxy F Prototypes

“Samsung twijfelt nog tussen 2 prototypes vouwbare Galaxy Fold”

Geruchten ·

Het ontwerp van de vouwbare Galaxy F is nog geen uitgemaakte zaak zo blijkt uit een nieuw rapport van Bloomberg. Het bedrijf zou nog twijfelen tussen 2 prototypes; horizontaal vouwen of verticaal.

Het bericht is opvallend want het gerucht was juist dat Samsung over twee weken de vouwbare Galaxy F zou laten zien tijdens het Samsung Developer Conference in San Francisco. Dat bericht moet mogelijk worden bijgesteld. Wellicht krijgen we dus alleen een presentatie te zien met ideeën hoe een Galaxy F er uit zou kunnen zien. Wellicht besluit Samsung aan de hand van de reacties welke kant ze definitief opgaan; horizontaal vouwen als een boek of verticaal als een clamshell.

Verticaal vouwbare Samsung Galaxy F
Onze render van een verticaal vouwbare Galaxy F

Samsung-medewerkers zouden momenteel een lichte voorkeur hebben voor de verticale variant omdat die handiger in één hand te houden is. Het ontwerp zou hiermee overeenkomen met de Galaxy F renders die wij onlangs lieten zien. Wat wel afwijkt met het bericht van Bloomberg is een 4 inch scherm dat ook in gesloten toestand zichtbaar zou zijn. Het gewicht van de Galaxy F zou met 200 gram redelijk hoog liggen, iets wat Samsung binnen de perken probeert te houden met een iets kleinere batterij.

Speciale Android-versie

Om ervoor te zorgen dat de interface optimaal gebruikmaakt van deze nieuwe vormgeving zou Samsung nauw samenwerken met Google die hiervoor een speciale versie van Android ontwikkelt. Dat roept wel vragen op wanneer de Galaxy F daadwerkelijk op de markt komt. Als ook Google aanpassingen aan Android moet doen is dat een extra vertragende factor. Bloomberg denkt daarom dat de Samsung Galaxy F mogelijk pas in het tweede kwartaal van 2019 verkrijgbaar is.

 • Tags:
 • foldable
 • galaxyf
 • samsung
 • vouwbaar

ts Samsung Developer Conference 2018

Onthulling vouwbare Samsung-telefoon mogelijk over 2 weken

Geruchten ·

Een vouwbare telefoon is mogelijk dichterbij dan je denkt. Samsung kondigt hem misschien al over 2 weken aan. Dan vindt een event plaats in San Francisco waar Samsung meer vertelt over het toestel en hem misschien al zelfs laat zien.

Critici trekken het nut van een vouwbare telefoon al langer in twijfel maar de techniek maakt de weg vrij voor een totaal nieuwe vormgeving. Dat zou de markt kunnen openbreken die nu nog vast zit in rechthoekige grote schermen. Je kunt je natuurlijk afvragen waarom we een nieuwe vormgeving nodig hebben, maar dat werd vroeger ook van telefoons met toetsenborden gezegd. Dat werkte toch ook gewoon? We weten intussen wat de introductie van de iPhone met de markt heeft gedaan.

Samsung Developer Conference 2018
"Where now meets next"

Samsung houdt op 7 november in San Francisco haar jaarlijkse Developer Conference. In een uitnodiging die Samsung op Twitter plaatste staat te lezen "where now meets next", los vertaald "waar het nu het volgende ontmoet". Ook zien we een knipoog naar een vouwbaar product. Als Samsung besluit het toestel daar te laten zien of zelfs onthullen dan duurt het hoogstwaarschijnlijk nog tot 2019 voordat we hem in de winkels zullen aantreffen. Samsung heeft al aangegeven geen haast te maken met het uitbrengen ervan. Er moet een duidelijk toegevoegde waarde zijn aan een vouwbaar product. Bovendien zorgt de verwachte hoge prijs voor lage verkoopaantallen. Samsung zal er in het begin niet rijk van worden.

Nog geen beeldmateriaal

Opvallend is dat we tot op heden nog weinig hebben gezien van het toestel. Meestal lekt voor een onthulling het nodige uit, zowel in de vorm van persrenders als foto's van prototypes en vroege productmodellen. Wij hebben wel een goede poging gedaan om patenten om te zetten in renders maar echt beeldmateriaal is er nog niet. Dat kan verklaard worden doordat het toestel nog steeds niet productieklaar is. Er zijn dan minder mensen bij betrokken en mogelijk circuleren er slechts een paar prototypes rond wat de kans op uitlekken kleiner maakt. Dit past wel in de verwachting dat het toestel nog lange tijd niet te koop zal zijn. Een naam hebben we echter wel, verwacht wordt dat de vouwbare Samsung als de Galaxy F op de markt komt.

 • Tags:
 • foldable
 • galaxyf
 • samsung
 • vouwbaar

ts Foldable Samsung Galaxy F

Samsung-baas: Vouwbare Galaxy Fold november aangekondigd

Geruchten ·

DJ Koh, mobieltjes-baas van Samsung, heeft tegen een CNBC-verslaggever bevestigd dat het bedrijf komende november haar eerste vouwbare telefoon aankondigt. De vermoedelijk Galaxy F (of is het X) moet inmiddels onderscheidend genoeg zijn om te introduceren. "Het is tijd" aldus Koh.

Samsung lijkt haast te willen maken met de introductie van haar allereerste vouwbare smartphone, de Galaxy F. Nu de geruchten aanzwellen dat andere fabrikanten Samsung proberen af te troeven met de eerste vouwbare smartphone komt Samsung naar verluidt al komende november met het toestel. Wanneer hij in de winkel zal liggen is een ander verhaal. Geruchten over Samsung's vouwbare telefoon gaan al jaren maar beginnen de laatste tijd steeds concreter te worden.

Foldable Samsung Galaxy F
Onze concept render van de Galaxy F gebaseerd op patenten

Een vouwbare telefoon voldoet ook aan de wens van consumenten van steeds groter wordende schermen in een steeds kleiner wordende telefoon. Qua vormgeving zou een vouwbare telefoon ook erg welkom zijn, het telefoonlandschap is momenteel erg saai. Bovendien beschikt Samsung over alle technieken om een dergelijk product te maken terwijl veel van de concurrentie dat niet heeft. Dat geeft Samsung een voordeel die ze graag willen benutten. Jarenlang heeft Samsung gezocht naar nuttige toepassingen van een vouwbaar scherm alvorens het op de markt te brengen. In een vraaggesprek met CNBC lijkt Samsung die gevonden te hebben. Nuttig genoeg om onderscheidend te zijn van een smartphone en tablet. DJ Koh sluit af met "Het is tijd om de belofte in te lossen".

 • Tags:
 • foldable
 • galaxyf
 • galaxyx
 • samsung

Beknopte specificaties van de Samsung Galaxy Fold

Afmetingen 160,9 x 62,8 x 17,1 mm
 • Opengeklapt
160,9 x 117,9 x 6,9 mm
Gewicht 276 gram
Artikelcode SM-F900
Codenaam Samsung Winner
EAN codes 8806090164729, 8806090164712, 8801643998844, 8801643998837, 8801643686529, 0887276308272, 0887276308265, 0887276308210, 0887276308203, 0689268991512, 0400063904695, 0400063904688
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
Android 9.0 (Pie)
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 7.3 inch, Dynamic AMOLED Infinity Flex, inkeping (notch)
Hardware
Camera 12 MP, 12 MP, 16 MP
Processor Octa core
Selfiecamera 10 MP, 10 MP, 8 MP
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 512 GB (Opslaggeheugen), 12 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Voeding
Batterij 4380 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Aansluitingen
Audio jack-plug

Alle Samsung Galaxy Fold specificaties


Video’s over de Samsung Galaxy Fold

Samsung trollt Apple weer eens in een nieuwe video. Met in de hoofdrol de Galaxy Z Fold 4 en Flip 4

Met zoveel bewegende delen zou je denken dat de Samsung Galaxy Z Fold 4 erg breekbaar is. Toch blijkt niets minder waar, zoals @ZacksJerryRig uittest

Er komt nogal wat kijken bij het maken van een foldable zoals de Samsung Galaxy Z Fold 4. Hij moet natuurlijk in elkaar gezet worden, maar ook getest worden. In deze video krijg je een inkijkje in dat proces

Samsung neemt ons mee achter de schermen hoe uitvoerig het haar foldables de Galaxy Z Flip 3 en Fold 3 test

Het doet zeer om naar te kijken, maar we zijn toch zeer benieuwd hoe de Samsung Galaxy Z Fold 3 het doet in de de valtest


Alternatieven van de Samsung Galaxy Fold

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Samsung Galaxy Fold (F900)
Huawei Mate Xs 2
 Huidig product 
Vingerafdruk-herkenning
Android9.0 (Pie)10
Kleurenbeeldscherm7.3 inch, Dynamic AMOLED Infinity Flex, inkeping (notch)7.8 inch, OLED
Camera12 MP, 12 MP, 16 MP13 MP, 50 MP, 8 MP
ProcessorOcta core1.8 GHz, 2.42 GHz, 2.84 GHz, Qualcomm Snapdragon 888
Selfiecamera10 MP, 10 MP, 8 MP10.7 MP
4G (LTE)
Intern geheugen512 GB (Opslaggeheugen), 12 GB (Werkgeheugen (RAM))512 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Batterij4380 mAh4600 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Audio jack-plug

Volledige vergelijking Samsung Galaxy Fold en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Samsung Fold