OnePlus werkt aan grote OnePlus 8 Lite, renders verschenen


Ook OnePlus lijkt te werken aan een Lite-variant van haar populaire smartphone. Renders van deze vermeende OnePlus 8 Lite zijn nu verschenen. Gecombineerd met een iets lagere prijs zou OnePlus hiermee de prijsverhogingen van de laatste jaren deels ongedaan kunnen maken.

Lite betekent bij iedere fabrikant weer wat anders. Zo betekent het bij de ene 'een kleiner model' en bij de ander 'een goedkoper model'. OnePlus lijkt te gaan voor die laatste. De OnePlus 8 Lite wordt namelijk ergens tussen de 6,4 en 6,5 inch groot. Qua ontwerp doet hij niet erg denken aan wat tot nu toe al van de OnePlus 8 en 8 Pro is uitgelekt. Wat dat betreft maakt OnePlus er een beetje een rommeltje van.

OnePlus 8 Lite
Straks ook een OnePlus 8 Lite?

De OnePlus 8 Lite krijgt namelijk een rechthoekige cameramodule die links in de hoek zit. Bij de OnePlus 8 en 8 Pro wordt gekozen voor een pil-vormige module in het midden terwijl de 7T nog een ronde cameramodule heeft. De Lite lijkt twee camera's achterop te krijgen met een nog onbekende resolutie. Voorop zit een enkele selfiecamera in een schermgat in het midden. Bij de OnePlus 8 en 8 Pro zit die nog in de linkerhoek.

OnePlus 8 Lite specificaties

Exacte specificaties zijn nog onbekend. Zo weten we los van een schatting over het formaat nog niets van het beeldscherm. Zo blijft het nog even onduidelijk of deze lichtgewicht ook dezelfde hoge 90 Hz verversingssnelheid heeft. Het lijkt er getuige de afbeeldingen wel op dat het scherm een ingebouwde vingerafdrukscanner heeft.

Ontvang een e-mail wanneer de Nord verkrijgbaar is

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel