Dit is de zoomcamera van de Samsung Galaxy S20


De bekende en beruchte Twitteraar Ice Universe heeft een foto geplaatst van de vermeende zoomcamera in de aankomende S20. Het gaat om een periscoop-achtige cameramodule die ook andere fabrikanten al toepassen.

Zoomen met een telefooncamera; dat is iets wat we voorheen nooit aanraadden. Zoomen ging namelijk digitaal en dan blaas je een bestaande afbeelding op. Je mobiel verzint er dan pixels bij en dat maakt foto's nooit scherper. Een oplossing was de 2e camerasensor. Door twee verschillende brandpuntsafstanden te gebruiken kun je kiezen tussen 'normaal' en 'ingezoomd'.

Samsung periscoop camera Galaxy S20
De cameramodule van de S20

Pas echt leuk werd het toen telefoonfabrikanten met 'echte' zoom kwamen, ook wel optische zoom. Dat kan door lenzen onafhankelijk van elkaar te bewegen maar daarvoor is in een compacte telefoon niet echt ruimte. Door slim gebruik te maken van een prisma kan dit toch in een mobiele telefoon toegepast worden zonder dat er iets uit de behuizing schuift. Huawei doet het al bij de P30 Pro en ook Samsung met de aankomende Galaxy S20.

5x zoom?

Er is nu een foto opgedoken van die beoogde cameramodule. Het gaat net als bij Huawei om een periscoopcamera al weten we de exacte specificaties nog niet. Geruchten spreken momenteel over 5x zoom. Toch zou Samsung straks meer kunnen aanbieden door elektronische zoom te combineren; het zogenaamde hybride zoomen. Verwacht zelfs 50x zoom, mede mogelijk gemaakt door de nieuwe 108 megapixel sensor. Hiermee hoopt Samsung weer voorloper te worden op cameragebied, nadat eerder Google, Apple en zelfs Huawei het Zuid-Koreaanse bedrijf te slim af waren.

(via)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S20 4G
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
Cloud Pink Refurbished
€ 234,99 € 238,98   Bekijk
bol.com Partner
Cosmic Grey
€ 489,95 € 489,95   Bekijk
Amazon
Green
€ 658,45 € 658,45   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S20 4G


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel