Huawei P30 Pro

Geef je mening en win €50
Nog niet aangekondigd
Huawei P30 Pro

Hier vind je alles over de Huawei P30 Pro waaronder prijzen los of met abonnement, reviews, specificaties en nieuws.

Ontvang een e-mail wanneer de P30 Pro verkrijgbaar is


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Huawei P30 Pro in het nieuws


Beschrijving van de Huawei P30 Pro

De Huawei P30 Pro is een nog niet aangekondigd toestel uit de vlaggenschip-serie van Huawei. Het toestel krijgt net als z'n voorganger mogelijk achterop drie camera's maar ditmaal met een nieuw type flitser. Naast een reguliere LED-flitser past Huawei mogelijk nog een ander soort toe, mogelijk Xenon. Die geeft veel meer licht maar vraagt wel veel meer energie. Verwacht voorop een druppelvormige notch waarin de selfiecamera verwerkt zit en een vingerafdrukscanner in het scherm. Aan de hand van uitgelekte cases werd duidelijk dat Huawei mogelijk de koptelefoonaansluiting weer introduceert nadat hij vorig jaar nog het veld moest ruimen. Een mogelijke lanceerdatum wordt begin 2019 verwacht. Dan zal meer duidelijk worden over dit nieuwe vlaggenschip.

Halverwege december 2018 kwam naar buiten dat Huawei voor de P30 Pro een gebogen AMOLED-beeldscherm in gedachten heeft, mogelijk met daarin boven een notch. Huawei past voor haar duurdere vlaggenschepen vaker een AMOLED-scherm toe dus gek is dat gerucht niet. Wel opvallend is de keuze voor een notch daar die in 2019 mogelijk minder vaak te zien zal zijn. In plaats daarvan zullen we het schermgat vaker gaan aantreffen. Huawei lijkt voor deze professional in ieder geval te kiezen voor de veilige 'notch'.

Eind februari werd duidelijk dat de Huawei P30 Pro uitgerust zou worden met een vrij unieke camera. Deze zou namelijk tot 10x kunnen inzoomen, optisch dus zonder kwaliteitsverlies. Momenteel gaan telefoons niet veel verder dan 2 of 2,5. Door tot 10x in te zoomen haal je beelden veel dichterbij en kun je ook van achteraan een ruimte vooraan staan.


Vragen en antwoorden over de Huawei P30 Pro