Samsung Galaxy S20 4G

Geef je mening en win €50
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Samsung Galaxy S20 4G (G980)
Samsung Galaxy s20 blauw voorkant linkerzijkant
Samsung Galaxy s20 blauw voorkant rechterzijkant
Samsung Galaxy s20 blauw linkerzijkant
Samsung Galaxy s20 blauw achterkant
Samsung Galaxy s20 blauw rechterzijkant
Samsung Galaxy s20 grijs achterkant
Samsung Galaxy s20 pink achterkant
Samsung Galaxy s20 wit achterkant

128 GB

Plus- en minpunten Galaxy S20 4G

 • Vloeiender en responsiever scherm
 • Tot 3x scherp inzoomen, 30x digitaal
 • Video in 8K schieten
 • Nog steeds waterdicht en draadloos oplaadbaar
 • Geen koptelefoonpoort meer

Prijs Samsung Galaxy S20 4G los toestel

Aanbieder Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
Cloud Blue Refurbished
€ 298,99 € 298,99   Bekijk
Amazon
Cosmic Grey
€ 659,83 € 659,83   Bekijk

Prijsverloop

Prijsverloop van de Samsung Galaxy S20 4G

Reviews over de Samsung Galaxy S20 4G

Schrijf de eerste review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


Beschrijving van de Samsung Galaxy S20 4G

De Samsung Galaxy S20 is de opvolger van de Galaxy S10 en moet Samsung het nieuwe decennium indragen. Op papier lijkt hij echter sterk op z'n voorganger al zijn er degelijk verschillen, zowel uiterlijke als innerlijk. Welke precies en of je wel voor dit S20-model moet gaan gaan we hier voor je uitzoeken.

Bescheiden upgrade

Samsung kondigde op 11 februari 2020 de S20-serie aan bestaande uit veel verschillende modellen. Modellen met en zonder 5G, met en zonder Plus en zelfs nog een Ultra. Om maar meteen met de deur in huis te vallen; dit is de instapversie met 4G. Daardoor ook het goedkoopste S20-model dat je kunt krijgen. En bovendien het meest kleurrijk want naast een grijze is er keuze uit een blauwe en roze versie maar daarover later meer. Al met al is de S20 een bescheiden maar wel belangrijke update. Bescheiden omdat veel specificaties hetzelfde zijn gebleven, denk aan een drievoudig camerasysteem met groothoek en zoom, 10 megapixel selfiecamera, waterdichte behuizing met flink wat glas en draadloos laden. De updates vinden we vooral terug in het scherm en de camera-functies.

Samsung Galaxy s20 blauw voorkant rechterzijkant

Vloeiender scherm

Het scherm kent iets dunnere schermranden en ook de uitsnede voor de selfiecamera is weer wat kleiner. Hij zit bovendien nu precies in het midden wat eigenlijk een veel logischer plek is. Het schermformaat komt hierdoor uit op een iets grotere 6,2 inch met een hogere resolutie van 3200 bij 1440 pixels. In vaktermen ook wel Quad HD+ genoemd. Tot zover weinig echt nieuws. Dat is er wel in de vorm van een hogere verversingssnelheid. Normaal zit die op 60 Hz maar bij de S20 is die verdubbeld naar 120 Hz. Dat levert vloeiender beelden op en het lijkt alsof hij sneller reageert. Je zult de functie vanuit de doos nog wel even aan moeten zetten want standaard staat hij op 60Hz en op Quad HD+. Dit vloeiender beeld werkt namelijk helaas alleen op de lagere 1080p resolutie.

Belangrijkste Samsung Galaxy S20 4G specificaties

 • Groter Infinity-O Display met Quad HD+ resolutie óf 120Hz verversingssnelheid
 • 64 + 12 + 12 MP camera achterop met 30x zoom en 8K-video
 • Selfiecam van 10 megapixel groot met autofocus
 • Geheugenkaartslot om tot 1TB extra geheugen te plaatsen
 • Ondersteuning voor snel 4G-internet
 • Dual SIM functionaliteit

Verder inzoomen

Op cameragebied zijn er ook tal van verbeteringen. Nog altijd zijn er drie camera's; een hoofd-, groothoek- en een zoomcamera. Die laatste kan nu wel tot 3x inzoomen in plaats van 2x. Dat gebeurt optisch dus met lenzen wat scherpe beelden oplevert. Wil je nog dichterbij dan kun je tot 30x digitaal inzoomen. Wil je nog verder dan moet je bij de Galaxy S20 Ultra zijn die tot 100x kan inzoomen. Grootste verschil op camera-gebied met de S20+ is dat die laatste een aparte dieptecamera heeft wat gebruikt wordt bij portretfotografie. Door beter voor- van achtergrond te onderscheiden kun je bepaalde dingen scherp en andere delen juist weer onscherp maken. Video's schiet je in maximaal 8K. Dat is groot genoeg dat een enkel beeld ook scherp genoeg is om als foto te gebruiken. Aan de voorzijde zit een 10 megapixel camera. Een bekende zo blijkt want we zagen hem ook bij de S10. Hij is uitgerust met autofocus (AF) zodat je zelfs van dichtbij scherpe beelden krijgt.

Geen koptelefoonpoort, 4G ipv 5G

Al met al leuke verbeteringen maar zoals altijd zijn er kleine lettertjes. Zo ontbreekt dit jaar een koptelefoonpoort. Voor velen is dit geen gemis meer. Die luisteren draadloos of via een adaptertje. Samsung levert ook AKG-oordopjes mee met een USB-C stekkertje. Die plug je onderin de Galaxy S20 zodat je onderweg altijd naar muziek kunt luisteren. Met een batterij van 4000 mAh moet je de dag zeker doorkomen. Bedraad opladen gaat extra snel met de meegeleverde 25 Watt snellader. Draadloos laden kan ook maar gaat iets langzamer. Van de Samsung Galaxy S20 is ook een 5G-versie beschikbaar mocht je die willen. Op moment van schrijven is het nut daarvan beperkt; 5G is namelijk nog niet uitgerold en landelijk beschikbaar.


De Samsung Galaxy S20 4G in het nieuws

ts S20 Aura blauw rood Cloud Pink Weibo

Nu al nieuwe kleuren Samsung Galaxy S20 opgedoken

Telefoonnieuws ·

Het viel tijdens de onthulling van de S20 al op; het karige kleuraanbod van Samsung's nieuwe vlaggenschip-serie. De Galaxy S20 en S20+ zijn in 3 kleuren verkrijgbaar, en 1 daarvan is nog grijs ook. Dat gaat binnenkort veranderen. Er duiken nu al nieuwe kleuren op.

Het uitbrengen van een nieuw kleurtje is een goeie manier om de sales omhoog te krikken. Meestal lanceert Samsung nieuwe kleuren nadat toestellen enige tijd verkrijgbaar zijn. Het is dus opvallend dat er nu al nieuwe kleuren opduiken voor de S20 en S20+. Al komt de rode kleur vandaag, 14 februari Valentijnsdag, wel erg goed uit.

Samsung Galaxy S20 Blue, Red en Pink
Nieuwe blauwe en rode uitvoering naast de bestaande Cloud Pink

Naast een rode uitvoering voor de Galaxy S20 en Galaxy S20+ lijkt er ook een volledig witte uitvoering en een diep blauwe kleur in de pijplijn te zitten. Alhoewel deze Aura Red, Cloud White en Blue uitvoeringen nog niet zijn aangekondigd lijkt het er voorlopig ook op dat eerst in Zuid-Korea uitkomen. Mogelijk zijn ze exclusief voor de Koreaanse telecomprovider Korea Telecom (KT), al horen we geluiden dat Aura Red hier wel snel uitkomt. Laten we het hopen want we kunnen wel wat meer kleur gebruiken naast Cloud Blue, Cloud Pink en Cosmic Grey. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de S20 Ultra die alleen in teleurstellend zwart en grijs verkrijgbaar is.

Foto: Weibo

 • Tags:
 • aurared
 • cloudwhite
 • galaxys20
 • galaxys20plus
 • s20
 • s20plus
 • samsung

ts Samsung Galaxy S20 Series

Samsung kondigt Galaxy S20, S20+ en S20 Ultra aan met camera-verbeteringen

Telefoonnieuws ·

Samsung heeft in San Francisco haar Galaxy S20-serie onthuld. Naast de S20, S20+ en S20 Ultra ontvouwde het ook haar tweede opvouwbare toestel; de Galaxy Z Flip. Stuk voor stuk geen goedkope telefoons maar wel met aantrekkelijke features.

Het lukt telecomfabrikanten steeds slechter om onaangekondigde telefoons geheim te houden. Vrijwel alles van de Galaxy S20, S20+ en S20 Ultra was vooraf al uitgelekt. Het ontwerp, specificaties, kleuren en zelfs prijzen. De presentatie van de S20 was daarom een tikkeltje saai zonder verrassende elementen. Niet alleen voor ons, het zal ook pijnlijk geweest zijn voor degenen die het voor spek en bonen moesten presenteren.

Samsung Galaxy S20 Unpacked
Samsung Unpacked

Dat wil overigens niet zeggen dat de Galaxy S20, Galaxy S20 Plus en Galaxy S20 Ultra saaie telefoons zijn. Verre van. Vooral de laatste maar daar zoomen we later op in. De S20 en S20 Plus zijn beiden kleine updates met iets grotere schermen, verbeterde camerazoom en 8K-video.

Samsung Galaxy S20 en S20+
De S20 en S20+

Zo gaat het schermformaat van de Samsung Galaxy S20 omhoog naar 6,2 inch met slechts een kleine gat voor de 10 megapixel selfiecamera. De verversingssnelheid van het AMOLED-paneel gaat omhoog naar 120 Hz wat vloeiender animaties mogelijk maakt. De twee 12 megapixel camera's blijven maar de 16 megapixel sensor is ingeruild voor een 64 megapixel exemplaar. Deze wordt gebruikt om mee in te zoomen, iets wat nu tot 30x. Het resultaat is dat je scherpere beelden krijgt wanneer je inzoomt. Video schiet je nu in maximaal 8K waar je momenteel helemaal niets aan hebt, tenzij je één van de gelukkigen met een 8K-TV bent. Feit is wel dat de S20-serie hiermee redelijk toekomstbestendig is.

Samsung Galaxy S20 Ultra grey
De S20 Ultra met flink camera-eiland

Samsung Galaxy S20 Ultra

Nieuwer is de Galaxy S20 Ultra die niet echt een duidelijke voorganger kent. Het model is met 6,9 inch nog een tikkeltje groter. Het is het enige model met Samsung's nieuwe 108 megapixel sensor. Wat daarmee groot genoeg is om tot 100x in te zoomen. De sensor vangt vanwege z'n omvang bovendien meer licht op en doet het daarmee beter in situaties met weinig licht. De S20 Ultra is ook het enige model dat met 45 Watt snel opgeladen kan worden. De rest blijft steken op 25 Watt.

S20 in de winkel

Alle modellen liggen vanaf 6 maart in de winkel voor adviesprijzen van 899 euro voor de S20, 1099 euro voor de S20+ en 1349 euro voor de S20 Ultra. Om die prijs wat te verzachten lijk je er tijdelijk gratis Galaxy Buds+ bij te krijgen. Een cadeautje van 169 euro. Naast reguliere uitvoeringen met 4G komen er ook speciale 5G-uitvoeringen van uit. Onduidelijk is nog of die naar Nederland komen, het lijkt er zoals we het nu zien wel op voor die laatste 2.

 • Tags:
 • galaxys20
 • galaxys20plus
 • galaxys20ultra
 • s20
 • s20plus
 • s20ultra
 • samsung
 • unpacked

ts Galaxy Unpacked

Samsung Galaxy S11 heet mogelijk helemaal geen S11

2020 wordt mogelijk nieuw begin voor Samsung

Geruchten ·

Samsung zou overwegen om de Galaxy S11 onder een andere naam op de markt te brengen. Een naam die beter aansluit bij het jaartal waarin hij wordt aangekondigd.

Neem dit uiteraard met een korreltje zout want zolang Samsung nog niets heeft aangekondigd durven wij ons er niet aan te branden. Maar het gerucht gaat dat het toestel wat we tot nu toe consequent de Samsung Galaxy S11 hebben genoemd als de Galaxy S20 wordt aangekondigd. De reden is dat het getal 11 minder zou aanspreken.

Samsung Galaxy Unpacked
Mogelijk nieuwe naam aan de horizon

En bovendien zou het wel passen bij het jaartal van aankondigen. Geruchten over een nieuwe naamgeving zijn overigens niet nieuw. Begin 2019 schreven we er al eens over. Toen hielden we de optie al eens open dat het de cijferreeks kon wijzigen of dat het met een nieuwe letter-reeks begon.

Breuk met verleden

Mocht Samsung inderdaad afstappen van het simpelweg opsommen dan zou dat een breuk zijn sinds de begintelling van de Galaxy S uit 2010. De Galaxy Note kent wel een onderbreking want een Note 6 is nooit uitgekomen, daar ging men van de Note 5 naar de Note 7 (al werd die laatste vanwege batterijproblemen van de markt gehaald). Aartsrivaal Apple is al langer afgestapt van het ophogen van modelnummers. Iets wat begon bij de iPhone X.

(via)

 • Tags:
 • galaxys11
 • s11
 • s20
 • samsung

ts Samsung S11 Periscope Camera Iceuniverse

Dit is de zoomcamera van de Samsung Galaxy S20

Geruchten ·

De bekende en beruchte Twitteraar Ice Universe heeft een foto geplaatst van de vermeende zoomcamera in de aankomende S20. Het gaat om een periscoop-achtige cameramodule die ook andere fabrikanten al toepassen.

Zoomen met een telefooncamera; dat is iets wat we voorheen nooit aanraadden. Zoomen ging namelijk digitaal en dan blaas je een bestaande afbeelding op. Je mobiel verzint er dan pixels bij en dat maakt foto's nooit scherper. Een oplossing was de 2e camerasensor. Door twee verschillende brandpuntsafstanden te gebruiken kun je kiezen tussen 'normaal' en 'ingezoomd'.

Samsung periscoop camera Galaxy S20
De cameramodule van de S20

Pas echt leuk werd het toen telefoonfabrikanten met 'echte' zoom kwamen, ook wel optische zoom. Dat kan door lenzen onafhankelijk van elkaar te bewegen maar daarvoor is in een compacte telefoon niet echt ruimte. Door slim gebruik te maken van een prisma kan dit toch in een mobiele telefoon toegepast worden zonder dat er iets uit de behuizing schuift. Huawei doet het al bij de P30 Pro en ook Samsung met de aankomende Galaxy S20.

5x zoom?

Er is nu een foto opgedoken van die beoogde cameramodule. Het gaat net als bij Huawei om een periscoopcamera al weten we de exacte specificaties nog niet. Geruchten spreken momenteel over 5x zoom. Toch zou Samsung straks meer kunnen aanbieden door elektronische zoom te combineren; het zogenaamde hybride zoomen. Verwacht zelfs 50x zoom, mede mogelijk gemaakt door de nieuwe 108 megapixel sensor. Hiermee hoopt Samsung weer voorloper te worden op cameragebied, nadat eerder Google, Apple en zelfs Huawei het Zuid-Koreaanse bedrijf te slim af waren.

(via)

 • Tags:
 • galaxys11
 • periscoop
 • s11
 • samsung

ts 8k Samsung

“Toekomstige Samsung Galaxy S20 doet aan 8K-video”

Geruchten ·

Net nu je wellicht thuis een 4K TV hebt komt Samsung mogelijk alweer met de opvolger. Vooralsnog heb je dus helemaal niets aan 8K maar de toekomstige Samsung Galaxy S20 kan video alvast wel in deze absurd hoge resolutie opnemen.

Plaats deze onder de noemer; 'marketing key points'. Je hebt er niets aan maar het staat zo leuk in advertenties. Het moet mensen overtuigen om toch voor de S20 te gaan in plaats van Apple's nieuwste. Dat je geen scherm hebt om 8K-video op terug te kijken maakt niet uit. Want vooralsnog liggen 8K TV's niet in de winkel. Sterker nog, er wordt nog praktisch niets op TV uitgezonden in 4K.

Samsung 8K TV
Zelfs het aanbod van Samsung 8K TV's is nog erg schaars

Maar goed, de camerasensor van de toekomstige Galaxy S20 kan er mee overweg dus waarom geen gebruik van maken? Geen wonder ook want naar verwachting gaat het om een 108 megapixel sensor. Die hoge resolutie heeft een prijs; je schiet maximaal 30 frames per seconden. Het is op YouTube inmiddels al mogelijk om video te uploaden in 8K dus helemaal niets heb je er ook weer niet aan.

Codenaam Hubble

Verwacht wordt dat Samsung flink op de camera-eigenschappen van de S20 wil inzoomen. Hij krijgt zelfs als codenaam ‘Hubble’; een verwijzing naar de ruimtetelescoop van NASA. Naast een indrukwekkend hoge resolutie zou de Samsung Galaxy S20 uitblinken in nachtfotografie en zelfs de sterrenhemel kunnen vastleggen. Ook verder inzoomen wordt genoemd als mogelijke nieuwe feature. Verwacht Samsung's nieuwe vlaggenschip ergens begin 2020 op de markt.

(via)

 • Tags:
 • galaxys11
 • hubble
 • s11
 • samsung

ts Samsung S11 91mobiles

Renders en bewegende beelden van Samsung Galaxy S20 binnen

Geruchten ·

Dit is het moment waarop je hebt gewacht. Er zijn renders die alle hoeken van de aankomende Galaxy S20 laten zien. Niet gebaseerd op geruchten, of getuigenverklaringen, maar gewoon op de bouwtekeningen.

Niet echt een verrassing maar Samsung gaat met de Galaxy S20 Apple en daarmee Google achterna. En dan hebben we het met name over de cameramodule. Samsung kiest namelijk ook voor een rechthoekige cameramodule in de linker bovenhoek. Bij vorige Galaxy S-generaties zat die nog gecentreerd bovenin en bij de S10 naast elkaar.

Samsung Galaxy S20 render

Samsung lijkt stevig uit te pakken want we tellen 5 verschillende camera-sensoren achterop waar de S10 en S10+ er nog 3 hadden. Eerder ging al het gerucht dat tenminste één daarvan over een 108 megapixel sensor beschikt. Ook wordt een telephoto-sensor verwacht met 5x zoom én optische beeldstabilisatie, een ultra-groothoeklens, dieptecamera en een spectrometer waarmee weer hele nieuwe toepassingen mogelijk worden.

Kop(p)ie van de Note 10

Qua achterkant lijkt de Galaxy S20 erg op de eerder verschenen Galaxy A71 en A51. Dit lijkt dan ook Samsung's ontwerpstijl voor 2020 te worden. Draaien we de S20 om dan lijkt hij sterk op de bestaande Galaxy Note 10. De enkele selfiecamera zit middenin het scherm in een punch-hole. De schermranden zijn aan de zijkanten afgebogen, iets wat ook voor de S20+ en zelfs de S11e zal gelden.

Verder valt op Samsung's nieuwe vlaggenschip niet meer over een aparte Bixby-knop beschikt. Ook bij de Note 10 ontbreekt die dus Samsung trekt die lijn nu door naar de Galaxy S-serie al zitten alle knoppen bij de S20 aan de rechterzijkant in plaats van links. Qua beeldformaat moet je denken aan 6,7 inch terwijl het 6,9 inch paneel voor de S20+ bestemd is en de 6,3 inch variant voor de Galaxy S11e. Of alle panelen de hogere verversingssnelheid van 120Hz ondersteunen zal tijdens de aankondiging moeten blijken. Die wordt ergens in februari 2020 verwacht.

(via)

 • Tags:
 • galaxys11
 • onleaks
 • s11
 • samsung

ts Samsung High Refresh Rate

Bewijs voor 120Hz-paneel Samsung Galaxy S20 gevonden

Geruchten ·

Samsung lijkt een verrassing in petto te hebben voor de aankomende Galaxy S20. En dan met name het beeldscherm. Die krijgt namelijk een verversingssnelheid die veel hoger ligt dan z'n voorganger. Twee keer om precies te zijn. Daarmee zijn animaties veel vloeiender.

'Bewijs' voor het 120Hz-paneel werd gevonden in de beta van One UI 2.0. Deze wordt momenteel getest in aanloop naar de uitrol van Android 10. Oplettenden gebruikers vonden een menu waarin gesproken wordt over een 'High refresh rate'. Het menuonderdeel bevat ook een animatie om te laten zien wat je hier aan hebt.

Het is lastig te zien, behalve wanneer we het beeld vertragen. Dat komt vooral omdat de hogere verversingssnelheid alleen te zien is wanneer je scherm dat ondersteunt. Je computer- of telefoonscherm ondersteunt naar alle waarschijnlijkheid maximaal 60Hz. Een verdubbeling levert flink soepeler animaties op, iets wat Google, OnePlus en zelfs Sharp ook al hebben ontdekt. Enkele modellen uit hun assortiment ondersteunen momenteel al een hogere verversingssnelheid.

Mogelijk voor de Galaxy S20

Dat er een verwijzing naar een 120Hz-optie in One UI 2.0 zit bewijst op zichzelf nog niets. Alleen heeft Samsung nog geen telefoon in het assortiment die een dergelijk hoge verversingssnelheid ondersteunt. De eerste, en belangrijke, die er aan zit te komen is de Galaxy S20. Deze optie bleek voor andere fabrikanten al waardevol genoeg om toe te voegen en actief aan te prijzen.

(via)

 • Tags:
 • 120hz
 • galaxys11
 • oneui
 • refreshrate
 • s11
 • samsung

ts Exynos 990

Samsung Galaxy S20 krijgt mogelijk 120 Hz-scherm

Hoge verversingssnelheid mogelijk gemaakt door Exynos 990-chip

Telefoonnieuws ·

Samsung heeft een nieuwe processor aangekondigd; de Exynos 990. Bijzonder aan de SoC is dat hij ondersteuning krijgt voor telefoonschermen met een hoge verversingssnelheid tot 120 Hz. Het hoogst wat Samsung Galaxy's momenteel doen is 60 Hz waar de concurrentie al modellen met 90 Hz heeft. Er lijken dus Samsung Galaxy's op komst met 120 Hz-schermen.

Een scherm met hoge verversingssnelheid, wat heb je daar precies aan? Gamers weten het antwoord hierop maar het gewone publiek zal er nog kennis mee moeten maken. Beeldschermen tonen iedere zoveel seconden een beeld. Zelfs als er niets verandert. Dat heet de verversingssnelheid en het gebeurt zo snel dat je het (meestal) niet in de gaten hebt. Bij de huidige smartphones is dat doorgaans 60 keer per seconde.

Samsung Exynos 990

Iedere seconde weer worden er dus 60 beeldjes getoond, of er iets verandert of niet. Wanneer je door een lijst scrolt of je bekijkt video dan is het hebben van een hoge verversingssnelheid wenselijk. Beelden komen dan minder schokkerig over en ogen vloeiender. Nu bestaat er wat discussie over wat het menselijk oog kan waarnemen maar feit is dat scrollen op een 90 Hz-scherm vloeiender oogt dan op een 60 Hz-scherm. En in tijden waar smartphonefabrikanten zoeken naar innovatie is dit een makkelijke om te implementeren. En dus zullen we in 2020 veel smartphones met 90 Hz (of zelfs hoger) gaan aantreffen.

Beoogde chip voor de Galaxy S20?

Samsung sorteert alvast voor op deze ontwikkeling met de aankondiging van de Exynos 990. Een mobiele processor met ondersteuning voor 120 Hz-schermen. De benaming is wat nieuw, doorgaans wordt gebruik gemaakt van 4-cijferige typenummers, maar het gaat om een absoluut topmodel. Mogelijk zelfs bedoeld voor in de Samsung Galaxy S20. Ander pluspunt van de chipset is dat hij overweg kan met 108 megapixel camera's. Dat laatste zullen we hoogstwaarschijnlijk niet bij de S20 aantreffen.


ts S11 Patent

Krijgt de Samsung Galaxy S20 drie selfiecamera’s?

Geruchten ·

De vraag stellen is hem beantwoorden: volgens een oplettende publicatie heeft Samsung patent gekregen op een schermgat groot genoeg voor drie selfiecamera's. Is dit bedoeld voor de aankomende Galaxy S20?

Momenteel past Samsung twee selfiecamera's toe in de Galaxy S10+, in de S10 zit er maar één. Datzelfde geldt voor de Note 10 en 10+. Wat dat betreft is Samsung het aantal selfiecamera's juist aan het terugschroeven. Hoe aannemelijk is het dan dat de S20 er 3 krijgt?

Samsung S20 patent

Niet heel erg vooral omdat het gerucht is dat de Galaxy S20-serie een selfiecamera-indeling krijgt vergelijkbaar met de Note 10-reeks. Een enkele in het midden dus. Natuurlijk bestaat er altijd de mogelijkheid dat er verschil zit tussen de S20 en S20+. Het ligt dan voor de hand dat bovenstaand patent slaat op die laatste.

Face ID concurrent

Drie camera's voorop zouden gebruikt kunnen worden voor selfie's, diepte en groothoek. Het is ook mogelijk dat Samsung een infraroodcamera in gedachten heeft voor nauwkeurige gezichtsherkenning. Hiermee zou het kunnen concurreren met Apple's Face ID en Google's aankomende gezichtsherkenning op de Pixel 4. We sluiten trouwens ook niet uit dat het patent bedoeld is voor een Galaxy A-model. En dan is daar ook nog altijd de mogelijkheid dat het patent z'n weg niet naar een product vindt.

(via)

 • Tags:
 • galaxys11
 • patent
 • s11
 • samsung

ts Samsung Galaxy S11 Render Phonearena

Zo ziet de Samsung Galaxy S20 er volgens de geruchten uit

Geruchten ·

Er zijn al behoorlijk wat geruchten over de Samsung Galaxy S20 voorbijgekomen. Niet gek ook want Samsung moet haast maken om hem definitief af te krijgen. Een release mag weliswaar nog even op zich laten wachten, wanneer Samsung hem begin 2020 in de winkel wil hebben moeten ze haast maken.

Met neme een Samsung Galaxy Note 10+ en verkleint die, voorziet hem van vier camera's en wat extra sensoren en voila; zie daar de S20! Nu is dat natuurlijk wat kort door de bocht maar in essentie komt het daar wel op neer. Zo wordt een groot randloos scherm verwacht met in het midden een rond gat voor de selfiecamera.

Samsung Galaxy S20 render

Achterop zal volgens de geruchten sprake zijn van vier camera's; een reguliere groothoek, een extra brede groothoek, een 5x zoomlens én een aparte dieptecamera. Dat is al één camera meer dan bij de S10 het geval is. Maar Samsung houdt daar niet op. Het wil ook een nieuwe sensor introduceren; een spectrometer. Daarmee kan het toestel dingen zien die het oog niet kan zien. Denk aan infrarood. Hiermee zou je in theorie dingen als voedsel kunnen analyseren. Maar we wachten graag een lancering af om te zien wat Samsung exact in gedachten heeft.

Samsung Galaxy S20 camera

108 megapixel en periscooplens

De camera's mogen dan op papier overeenkomen met het vlaggenschip van dit jaar, Samsung heeft wel de nodige verbeteringen in petto. Zo past het mogelijk een 108 megapixel sensor toe voor de hoofdsensor. Overkill op papier maar door meerdere pixels te combineren kan deze sensor wel degelijk een nuttige functie hebben. Ook de zoomlens krijgt een significatie upgrade. Hier past Samsung mogelijk een periscooplens toe waarmee het tot 5x optisch kan inzoomen. Eerder deden Oppo en Huawei dat al bij modellen.

De lancering van de Galaxy S20 staat gepland voor begin 2020, mogelijk rond het Mobile World Congress in Barcelona. Dat start 24 februari en loopt tot en met 27 februari. Hopelijk snel meer.

(via)

 • Tags:
 • galaxys11
 • render
 • s11
 • samsung

Beknopte specificaties van de Samsung Galaxy S20 4G

Afmetingen 151,7 x 69,1 x 7,9 mm
Gewicht 163 gram
Artikelcode SM-G980
Codenaam Samsung Picasso
EAN codes 9506276724639, 9506275694421, 9506272894916, 9503594252325, 9503592623356, 9503589633290, 8806094353952, 8806090818233, 8806090818202, 8806090443039, 8806090442384, 8806090405037, 8806090405006, 8806090404993, 8806090404924, 8806090322761, 8806090322433, 8806090322426, 8806090322396, 8806090322389, 8806090322334, 8806090322327, 8806090322297, 8806090322242 Toon nog 10 anderen, 8806090404993, 8806090404924, 8806090322761, 8806090322433, 8806090322426, 8806090322396, 8806090322389, 8806090322334, 8806090322327, 8806090322297, 8806090322242
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
Android 10
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 6.2 inch, Infinity-O Display, schermgat
Hardware
Camera 12 MP, 12 MP, 64 MP
Processor 2.0 GHz, 2.5 GHz, 2.7 GHz, Samsung Exynos 990, octa core
Selfiecamera 10 MP
Materialen
Stof-/waterdicht
Telefonie
Dual SIM
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 128 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))
Voeding
Batterij 4000 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Aansluitingen
Audio jack-plug

Alle Samsung Galaxy S20 4G specificaties


Video’s over de Samsung Galaxy S20 4G

Het was even wachten maar dan hebben we toch eindelijk ook de CAD-tekeningen van de Samsung Galaxy S11+ binnen. Deze fabriekstekeningen laten een wel erg grote cameramodule zien wat hopelijk een voorbode is van z'n uitstekende camera-eigenschappen

Misschien niet de eerste beelden van de Samsung Galaxy S11 maar wel de eerste die gebaseerd zijn op z'n bouwtekeningen. En dus dichter bij de realiteit

De laatste geruchten over de Samsung Galaxy S11, waaronder z'n toekomstige kleuren, in een handige video

De Samsung Galaxy S11 belooft een te gekke camera mee te krijgen genaamd 'Hubble'. Bedoeld om in te zoomen op de sterren


Vragen en antwoorden over de Samsung S20 4G