Bewijs voor 120Hz-paneel Samsung Galaxy S20 gevonden


Samsung lijkt een verrassing in petto te hebben voor de aankomende Galaxy S20. En dan met name het beeldscherm. Die krijgt namelijk een verversingssnelheid die veel hoger ligt dan z'n voorganger. Twee keer om precies te zijn. Daarmee zijn animaties veel vloeiender.

'Bewijs' voor het 120Hz-paneel werd gevonden in de beta van One UI 2.0. Deze wordt momenteel getest in aanloop naar de uitrol van Android 10. Oplettenden gebruikers vonden een menu waarin gesproken wordt over een 'High refresh rate'. Het menuonderdeel bevat ook een animatie om te laten zien wat je hier aan hebt.

Het is lastig te zien, behalve wanneer we het beeld vertragen. Dat komt vooral omdat de hogere verversingssnelheid alleen te zien is wanneer je scherm dat ondersteunt. Je computer- of telefoonscherm ondersteunt naar alle waarschijnlijkheid maximaal 60Hz. Een verdubbeling levert flink soepeler animaties op, iets wat Google, OnePlus en zelfs Sharp ook al hebben ontdekt. Enkele modellen uit hun assortiment ondersteunen momenteel al een hogere verversingssnelheid.

Mogelijk voor de Galaxy S20

Dat er een verwijzing naar een 120Hz-optie in One UI 2.0 zit bewijst op zichzelf nog niets. Alleen heeft Samsung nog geen telefoon in het assortiment die een dergelijk hoge verversingssnelheid ondersteunt. De eerste, en belangrijke, die er aan zit te komen is de Galaxy S20. Deze optie bleek voor andere fabrikanten al waardevol genoeg om toe te voegen en actief aan te prijzen.

(via)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S20 4G
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
Cloud Pink Refurbished
€ 231,99 € 235,98   Bekijk
bol.com Partner
Cloud Pink
€ 489,95 € 489,95   Bekijk
Amazon
Green
€ 658,45 € 658,45   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S20 4G


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel