Samsung Galaxy S20 krijgt mogelijk 120 Hz-scherm

Hoge verversingssnelheid mogelijk gemaakt door Exynos 990-chip


Samsung heeft een nieuwe processor aangekondigd; de Exynos 990. Bijzonder aan de SoC is dat hij ondersteuning krijgt voor telefoonschermen met een hoge verversingssnelheid tot 120 Hz. Het hoogst wat Samsung Galaxy's momenteel doen is 60 Hz waar de concurrentie al modellen met 90 Hz heeft. Er lijken dus Samsung Galaxy's op komst met 120 Hz-schermen.

Een scherm met hoge verversingssnelheid, wat heb je daar precies aan? Gamers weten het antwoord hierop maar het gewone publiek zal er nog kennis mee moeten maken. Beeldschermen tonen iedere zoveel seconden een beeld. Zelfs als er niets verandert. Dat heet de verversingssnelheid en het gebeurt zo snel dat je het (meestal) niet in de gaten hebt. Bij de huidige smartphones is dat doorgaans 60 keer per seconde.

Samsung Exynos 990

Iedere seconde weer worden er dus 60 beeldjes getoond, of er iets verandert of niet. Wanneer je door een lijst scrolt of je bekijkt video dan is het hebben van een hoge verversingssnelheid wenselijk. Beelden komen dan minder schokkerig over en ogen vloeiender. Nu bestaat er wat discussie over wat het menselijk oog kan waarnemen maar feit is dat scrollen op een 90 Hz-scherm vloeiender oogt dan op een 60 Hz-scherm. En in tijden waar smartphonefabrikanten zoeken naar innovatie is dit een makkelijke om te implementeren. En dus zullen we in 2020 veel smartphones met 90 Hz (of zelfs hoger) gaan aantreffen.

Beoogde chip voor de Galaxy S20?

Samsung sorteert alvast voor op deze ontwikkeling met de aankondiging van de Exynos 990. Een mobiele processor met ondersteuning voor 120 Hz-schermen. De benaming is wat nieuw, doorgaans wordt gebruik gemaakt van 4-cijferige typenummers, maar het gaat om een absoluut topmodel. Mogelijk zelfs bedoeld voor in de Samsung Galaxy S20. Ander pluspunt van de chipset is dat hij overweg kan met 108 megapixel camera's. Dat laatste zullen we hoogstwaarschijnlijk niet bij de S20 aantreffen.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S20 4G
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
Cosmic Grey
€ 489,95 € 489,95   Bekijk
Amazon
Green
€ 658,45 € 658,45   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S20 4G


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel