Lenovo onthult 3 Motorola’s; Moto G8 Plus, G8 Play en E6 Play


Lenovo onthult 3 Motorola’s; Moto G8 Plus, G8 Play en E6 Play

Lenovo heeft in 1 klap een drietal nieuwe Motorola telefoons aangekondigd waaronder uit de nieuwe Moto G8-serie. Een aanvoerder kent die serie nog want de Moto G8 bleef nog even in de broekzak. Wel aangekondigd zijn de Moto G8 Plus en G8 Play. Lenovo voegde verder nog de E6 Play toe aan de E6-serie.

Voor het eerst maken we kennis met de Motorola Moto G8-serie. Opvallend genoeg zagen we de G8 zelf niet aangekondigd worden maar wel de Moto G8 Plus en Moto G8 Play. Lenovo richt zich met beide toestellen op de camera, batterij en prestaties.

Motorola Moto G8 Plus

De Motorola Moto G8 Plus is uitgerust met een 48 megapixel camera die vier pixels combineert tot 1 waardoor hij meer licht opvangt en je in het donker beter belichte foto's kunt maken. De camera wordt gezelschap gehouden door een ultra groothoekcamera met beeldhoek van 117 graden. Deze kan net als de One Action video's die verticaal geschoten zijn horizontaal weergeven. Verder is er nog een dieptecamera aanwezig. De camera voorop telt 25 megapixel en wordt geroemd door z'n heldere kleuren.

Motorola Moto G8 Plus in Cosmic Blue
De Motorola Moto G8 Plus in Cosmic Blue

Lenovo rust de Motorola Moto G8 Plus verder uit met een groots en scherp 6,3 inch scherm dat ze Max Vision noemen. Dat komt door de langgerekte 19:9 beeldverhouding en Full HD+ resolutie. Er zijn twee speakers aanwezig waarmee geluid lekker hard binnenkomt. De batterij telt een capaciteit van 4000 mAh wat op papier genoeg is voor 2 dagen. Er is ondersteuning voor snelladen zodat je ook weer snel onderweg kunt.

Motorola Moto G8 Play

Tweede toestel in de G8-serie is de G8 Play dat veel overeenkomsten heeft met de G8 Plus zoals een drievoudige camera, Max Vision-scherm en 2-dagen-accuduur. Maar dan voor een lagere prijs. Zelf vergelijkt Lenovo de Moto G8 Play het liefst met de G7 Play omdat de verschillen daarmee wel erg groot zijn.

Motorola Moto G8 Play in Knight Grey
De Motorola Moto G8 Play in Knight Grey

Zo is het scherm van 6,2 inch groter, zijn er in totaal drie camera's waaronder één met ultra groothoeklens van 117° én een dieptecamera, is er een dikke 4000 mAh batterij en liggen de prestaties zo'n 30% hoger dan bij de G7 Play. In het persbericht noemt Lenovo specifiek landen in Zuid-Amerika dus het is nog even de vraag of we hem hier in de winkels zullen aantreffen.

Motorola Moto E6 Play

Welk toestel hier sowieso uitgebracht gaat worden is de Moto E6 Play. Daar zijn we zo overtuigd van omdat we hem al voor een bedrag van € 111 in de winkel hebben gezien. De E6 Play is een voordelige instapper, beschikt over een 5,5 inch HD+ scherm, heeft een enkele 13 megapixel camera en beschikt over 3000 mAh batterij.

Motorola Moto E6 Play in Polished Graphite
De Motorola Moto E6 Play in Polished Graphite

Achterop de Motorola Moto E6 Play vinden we een vingerafdrukscanner maar je kunt het toestel ook ontgrendelen door naar de selfiecamera te kijken. Die is met 5 megapixel wat aan de krappe kant maar nog altijd hoog genoeg voor scherpe zelfopnames. De E6 Play draait Android 9 Pie met behulp van een MediaTek MT6739-processor op maximaal 1,5 GHz. Het opslaggeheugen is met 32 GB niet heel ruim maar is wel uit te breiden tot maximaal 256 GB via een microSD-kaart.

Motorola One Macro

Lenovo stelde verder ook nog de Motorola One Macro voor maar die was begin oktober al aangekondigd. Het toestel met aparte macro-lens kan scherpe foto's van 2 centimeter dichtbij maken en beschikt over een batterij die tot 2 dagen meegaat. De Motorola One Macro zal 199 euro kosten en zal spoedig verkrijgbaar zijn. De Motorola Moto G8 Plus ligt voor een bedrag van 269 euro eind oktober in de winkels. Prijzen van de G8 Play zijn niet bekendgemaakt.


Prijsvergelijker Motorola Moto G8 Plus
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Paradigit
Crystal Pink
€ 279,00 € 279,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Motorola Moto G8 Plus


Prijsvergelijker Motorola Moto E6 Play
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Conrad
Black
€ 128,25 € 128,25   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Motorola Moto E6 Play


Prijsvergelijker Motorola One Macro
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Conrad
Blue
€ 219,00 € 219,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Motorola One Macro


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel