Vouwbare Samsung Galaxy Fold toch naar Nederland


Goed nieuws voor techfanaten met een diepe portemonnee; de opvouwbare Galaxy Fold van Samsung komt hier toch wel uit. Eerder nog werd een officiële lancering afgeblazen en moest je naar buurland Duitsland of Frankrijk voor een exemplaar. Binnenkort ligt hij ook hier in de winkel.

De Galaxy Fold is een vreemde eend in de bijt. Het is de eerste opvouwbare telefoon van een grote fabrikant. Hij is enorm duur en hij is ook niet altijd even praktisch. Er zitten nogal wat mitsen en maren aan maar man wat is hij gaaf. En dat gaat gepaard met een stevig prijskaartje van dik twee duizend euro. Niet alleen voor een mobiele telefoon een flink bedrag.

Samsung Galaxy Fold hands-on
De toekomst van mobiele telefoons

En toch hemelen we de Samsung Galaxy Fold op. Niet voor wat hij is maar waar hij voor staat. Het toestel wijst ons namelijk de richting, een kijkje in de toekomst. De richting die deze industrie opgaat. Het lost namelijk het onmogelijke probleem op; steeds grotere schermen in steeds kleinere behuizingen. En wat ons betreft mag dat wat kosten. Je hoeft hem niet te kopen, sterker nog, hij zal voor de meesten van ons volstrekt onpraktisch zijn. Maar zoals vaker bij eerste generatie producten moet iemand de weg vrijbanen. De Fold doet dat, zij het met de nodige tegenslag.

Tegenslag

Een eerste release werd afgeblazen. Teveel problemen doken op tijdens praktijktesten. De meesten daarvan zijn opgelost, maar nu het tijd voor ronde twee is leek hij Nederland over te slaan. SamMobile komt nu met goed nieuws; Samsung brengt het toestel hier alsnog uit. Of je nu niet beter op de Fold 2 kunt wachten laten we aan jou over. Voor wie een stukje geschiedenis wil bezitten; dit is je kans. Wanneer de Fold daadwerkelijk in de Nederlandse winkels ligt is niet exact duidelijk. Houdt in ieder geval rekening met een stevig prijskaartje.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel