Oppo toont Reno2-serie met achterop viervoudige camera


Een halfjaar nadat Oppo de eerste Reno-telefoons aankondigde komt het alweer met een opvolger. De Reno2 krijgt achterop een verdubbeling van camera's. De kantelende selfiecamera met flitser blijft. Al geldt dat niet voor de Reno2 Z die ditmaal met een pop-up selfiecamera komt.

Aanvoerder van de vierkoppige camera achterop blijft een 48 megapixel sensor van Sony. Die krijgt ditmaal hulp van een 8 megapixel ultra groothoeklens, 13 megapixel telelens voor 5x hybride zoom en 2 megapixel monolens voor scherpe portretfoto's met achtergrondvervaging. Nieuw is de stabiele videomodus tot 60 fps, Ultra Steady Video genaamd, waarbij video's vloeiend opgenomen worden. Handig tijdens het sporten zoals rennen of skateboarden.

Oppo Reno2 Ocean Blue
De Oppo Reno2 met haaienvin selfiecam

Ook voegt Oppo aan de Reno2 een nachtmodus toe, genaamd Ultra Dark Mode. Door een langere sluitertijd wordt meer licht opgevangen. Zorg wel voor een vaste hand. De selfiecamera blijft qua specificaties gehandhaafd; 16 megapixel met eigen flitser die vanuit de behuizing omhoog kantelt. Het scherm is met 6,5 inch iets groter terwijl het Oppo gelukt is het verbruik met een bescheiden 6% af te laten nemen. Nog altijd zijn er geen schermranden te bespeuren en bestaat een indrukwekkende 93% van de voorkant uit scherm. De Oppo Reno2 ligt vanaf 18 oktober in de winkels in de kleuren Ocean Blue en Luminous Black voor een adviesprijs van 499 euro.

Oppo Reno2 Z

Naast de Reno2 kwam Oppo ook met de Oppo Reno2 Z; een opvolger van de Reno Z. Hier lijkt het niet om een logische opvolger van de Reno Z te gaan maar eerder een goedkopere variant van de Reno2. Zo ontbreken ditmaal stereo speakers en NFC. Ook de scherminkeping (notch) met daarin de selfiecamera is weg, ditmaal is een pop-up camera toegepast, eveneens van 16 megapixel groot.

Oppo Reno2 Z Sky White
De Oppo Reno2 Z met pop-up selfiecam

Achterop is tevens de Quad Camera terug te vinden bestaande uit een 48 + 8 + 2 + 2 megapixel sensor. Het scherm is eveneens 6,5 inch groot maar de resolutie van 2340 bij 1080 pixels is iets lager. De processorkeuze tussen beiden onderstreept het grootste verschil. Met een Qualcomm Snapdragon 730G is de Reno2 duidelijk het premium mid-range model en vanwege de MediaTek Helio P90 is de Oppo Reno2 Z de voordeliger instapper. Dat zien we duidelijk in de prijs terug; 349 euro voor het model met 128 GB. Er is daarnaast ook een variant met 256 GB beschikbaar. Zul je verder nog een keuze moeten maken uit Luminous Black (zwart) en Sky White (wit).


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel