Google Pixel 4 en 4 XL aangekondigd met radar en astrocamera


Google heeft gisteren tijdens een hardware-event haar 4e generatie Pixel-telefoons aangekondigd bestaande uit de Pixel 4 en Pixel 4 XL. Verrassingen waren er echter niet; beide telefoons waren al veelvuldig voorafgaand uitgelekt.

De vernieuwde Pixels krijgen een redelijk traditioneel uiterlijk. Weg is de notch bovenaan het scherm en in de plaats daarvan maakt de schermrand z'n herintrede. Die ruimte wordt zowel op de Pixel 4 als Pixel 4 XL benut voor de Soli-radar. Nooit eerder paste een fabrikant een radar toe in een mobiele telefoon.

Google Pixel 4

De radar, Motion Sense genoemd, kan gebruikt worden om via handgebaren het toestel te bedienen. Voorbeelden zijn het skippen van liedjes en het muten van de wekker. Niet alleen voegt de radar nieuwe functionaliteit toe, hij versnelt ook bestaande functies. Zo claimt Google de snelste gezichtsherkenning te hebben doordat via Motion Sense alvast weet wat je van plan bent en eerder de camera inschakelt. Gezichtsherkenning is trouwens ook de enige vorm van biometrische verificatie; een vingerafdrukscanner ontbreekt dit jaar.

Ster in zoomen

Op cameragebied lijkt de Pixel 4 eerder een evolutie dan revolutie, ondanks de aanwezigheid van een tweede cameralens achterop. Google gebruikt die om tot bijna 2x in te zoomen en niet voor ultra groothoek zoals bijvoorbeeld Apple deed. Hierdoor kun je van ver af scherpere foto's maken en dus niet brede landschappen of creatieve opnames maken. De dubbele camerasensor wordt ook gebruikt voor verbeterde portretmodus en de nieuwe astrofotografie waarmee je de sterrenhemel kunt vastleggen.

In tegenstelling tot eerdere Pixel-telefoons krijg je niet onbeperkte foto-opslag in volledige resolutie op Google eigen cloud-dienst. Net als alle andere Android-telefoons krijg je wel gratis opslag in hoge-resolutie.

Pixel 4 in Nederland

Google geeft de Google Pixel 4 en Google Pixel 4 XL een aardige prijsverlaging van gemiddeld € 50 waarmee een instap Pixel nu voor 749 euro beschikbaar wordt. Officieel liggen de Pixels nog altijd niet in Nederland in de winkel maar zijn hier wel te koop dankzij webshop Belsimpel. Qua geheugen is er de keuze uit 64 en 128 GB en kleuren zijn dit jaar 'Just Black', 'Clearly White' en een limited edition genaamd 'Oh So Orange'. Pre-orders wereldwijd zijn al begonnen met een eerste levering van 24 oktober. In Nederland is de verkoop nog niet gestart. Mogelijk begint dat pas vanaf eerder genoemde 24 oktober.


Prijsvergelijker Google Pixel 4
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
64 GB Just Black Refurbished
€ 173,99 € 177,98   Bekijk
bol.com Partner
64 GB Clearly White
€ 334,95 € 334,95   Bekijk
Amazon
64 GB Just Black
€ 735,85 € 735,85   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Google Pixel 4


Prijsvergelijker Google Pixel 4 XL
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
64 GB White Refurbished
€ 184,99 € 188,98   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Google Pixel 4 XL


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel