Google Pixel 4

Geef je mening en win €50
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Google Pixel 4 (G020I)
Google Pixel 4 zwart voorkant rechterzijkant onderkant schuin
Google Pixel 4 zwart gedraaid
Google Pixel 4 wit overzicht
Google Pixel 4 achterkant oranje
Google Pixel 4 achterkant wit
Google Pixel 4 wit linkerzijkant
Google Pixel 4 wit rechterzijkant

Google Pixel 4 bestellen in het buitenland

  Land Prijs    
Landenvlag VL België (Vlaanderen) € 329,00 http://schema.org/InStock EUR 329
Landenvlag US Verenigde Staten $ 400,99 http://schema.org/InStock USD 400.99
Landenvlag IT Italië € 595,00 http://schema.org/InStock EUR 595
Landenvlag UK Verenigd Koninkrijk £ 669,00 http://schema.org/InStock GBP 669

Klik hier voor meer informatie over het kopen van producten uit het buitenland


Reviews over de Google Pixel 4

Schrijf de eerste review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


Beschrijving van de Google Pixel 4

De Google Pixel 4 is alweer de vierde generatie eigen telefoons voor Google. Dit is hoe volgens Google een Android-smartphone er uit hoort te zien. Nieuw dit jaar is een radar waarmee je via handgebaren hem kunt bedienen en een camera waarmee je de sterren kunt vastleggen.

Grijze muis

Natuurlijk haal je met een Pixel-telefoon een goede camera in huis maar Google probeert dit jaar ook wat anders. Daar moet je ze voor prijzen want mobiele telefoons lijken de laatste tijd wel erg veel op elkaar. Over de uitwerking en toepassing valt nog wel het nodige te zeggen maar daarover straks meer. De Pixel 4 beschikt over een 5,7 inch scherm wat voor hedendaagse begrippen compact is. De balk onder het scherm onderaan is verdwenen, bovenaan zit hij nog altijd. Veel aandacht aan het ontwerp is niet besteed. Het is lastig hem uit een rij telefoons te identificeren. Er is ook weinig kleurkeuze beschikbaar; zwart en wit. Er is wel een oranje (Oh So Orange) uitgekomen maar die is maar lastig, of zelfs helemaal niet, verkrijgbaar.

Google Pixel 4 wit overzicht

Gewoon een goede camera

Van het uiterlijk moet hij het dus niet hebben dus wordt het tijd om naar de camera te kijken. Daar weet de Pixel altijd te imponeren. Ook de Pixel 4 stelt niet teleur. Zelfs met maar 2 camerasensoren. Nog altijd is daar de 12,2 megapixel camera, f/1.7 lens, optische en elektronische beeldstabilisatie. Dit jaar krijgt hij hulp van een 16 megapixel camera met telephoto-lens voor 2x zoom. Het is voor het eerst een Pixel een 2e camera achterop krijgt en de keuze voor een zoomlens is een opvallende. Veel andere fabrikanten kiezen voor een ultra-groothoeklens waar je in de praktijk vaker wat aan hebt dan zoom. Bovendien heeft Google bewezen met rekenkracht alleen ook al aardig te kunnen zoomen op de sensor alleen. We kunnen echter klagen wat we willen, feit is dat de Pixel 4 studiowaardige foto's schiet. Ook 's nachts dankzij de Night Sight waarmee je zonder flitser prima foto's schiet. Zelfs van de sterren, iets wat ze bij Google 'astrophotography' noemen.

Belangrijkste Google Pixel 4 specificaties

 • Compact 5,7 inch OLED-scherm met FHD+ resolutie en 90Hz verversingssnelheid
 • 12,2 + 16 MP camera met 2x Super Res Zoom, Night Sight en Astrophotography
 • 8MP selfiecamera boven het scherm met Motion Sense radar voor bediening
 • Stereo speakers
 • IP68 waterdichte aluminium behuizing maar met relatief kwetsbare coating op de randen
 • Qualcomm Snapdragon 855-processor op maximaal 2,84 GHz met 6 GB werkgeheugen (RAM)
 • Keuze uit 64 of 128 GB niet uitbreidbaar geheugen
 • Twijfelachtige batterijcapaciteit van 2800 mAh maar met 18 Watt snelladen

Motion Sense: grote gok

En dan nog even terug naar het begin. Er zit nog altijd ruimte boven het scherm en die wordt onder andere gebruikt voor Motion Sense. Dat is een techniek om handbewegingen te herkennen. Dankzij radar worden die bewegingen herkent en waarmee je door muziek kunt bladeren en je alarmklok kunt muten. Geholpen door Motion Sense ondersteunt de Pixel 4 nu ook veilige gezichtsherkenning, zelfs in het donker. Google doet hier een Apple-tje want het ruilt vingerafdrukherkenning volledig in voor gezichtsherkenning. Dat zal even wennen zijn voor Pixel-fans maar dat geldt ook voor Motion Sense. In de praktijk voegt het namelijk niet heel veel toe en dan lijkt de techniek meteen een behoorlijke gok. Het drukt namelijk wel z'n stempel op het uiterlijk van deze Pixel 4 en mogelijke toekomstige willen ze eraan vast houden.


De Google Pixel 4 in het nieuws

ts Android 11 Beta

Google lanceert eerste beta Android 11

Android 11 richt zich op People, Controle en Privacy

Telecomnieuws ·

Zonder grote onthulling of via een uitbundig feestje heeft Google de eerste publieke beta vrijgegeven van Android 11. De ontwikkelingen in de wereld lieten dat niet toe. Toch vinden we in het persbericht voldoende om vrolijk van te worden.

Het is niet de eerste glimp die we van Android 11 zien. Eerder gaf Google al enkele developer previews vrij. Deze zijn specifiek bedoeld voor ontwikkelaars zodat die hun bestaande apps alvast kunnen testen tegen het nieuwe Android 11. Dat Google nu de eerste officiële beta vrijgeeft is een belangrijke stap naar z'n daadwerkelijke lancering. Die volgt ergens in het najaar van 2020, mogelijk gelijktijdig met de lancering van de Pixel 5.

Android 11 People
Conversies gegroepeerd met extra controle

People

Google richt zich zoals altijd met nieuwe Android-versie op enkele hoofdzaken. Dit jaar zijn dat 'contacten', 'controle', 'privacy' en 'ontwikkelaarvriendelijk'. Voor dagelijkse gebruikers zijn de eerste 3 punten het interessants. Zo kent Android 11 gespreksnotificaties. Je krijgt in de statusbalk dan een icoon van het contact te zien in plaats van de app. Ook worden notificaties voortaan gegroepeerd in 'conversaties', 'alerting notifications' en 'silent noticaties' in plaats van kris kras door elkaar. Iets anders zijn 'Bubbles' die zweven boven het scherm en wat dat betreft lijken op wat Facebook Messenger eerder al deed. Nu kunnen ook andere messaging-app die functionaliteit gebruiken.

Android 11 Controls en Privacy
Meer controle en privacy in Android 11

Controls en Privacy

Google gaat je verder met Android 11 makkelijker toegang geven tot bijvoorbeeld je controls. Je lampen en betaalkaarten kun je nu bedienen en gebruiken door de powerknop lang in te drukken. Voorheen moest je daarvoor nog naar een app. Je muziek kun je straks ook makkelijker bedienen, rechtstreeks vanuit het notificatievenster. Nieuw op het gebied van privacy is dat je apps nu ook eenmalig toegang kunt geven om bijvoorbeeld je locatie, microfoon of camera te gebruiken. Voorheen was de keuze beperkt tot altijd, nooit en alleen wanneer de app geopend is.

Pixel maar ook Oppo, Xiaomi en OnePlus

Dat de eerste beta is vrijgegeven wil niet zeggen dat je meteen met Android 11 aan de slag kunt. De beta is voor een select groepje telefoons beschikbaar, uiteraard als eerste voor de bestaande Pixel-telefoons waaronder de Pixel 4 en 4XL tot en met aan de Pixel 2. Inmiddels hebben ook fabrikanten zoals Oppo, Xiaomi en OnePlus aangekondigd Android 11 beta naar hun toestellen uit te rollen. De vraag is echter maar of je dat moet willen; betas bevatten bugs en worden daardoor afgeraden voor telefoons die je als je hoofdtelefoon gebruikt.

 • Tags:
 • android
 • android11
 • beta
 • google

ts Google io

Google zegt Google I/O 2020 af vanwege Corona-virus

Telecomnieuws ·

En weer is een evenement het slachtoffer geworden van het nieuwe Corona-virus. Google zegt haar jaarlijkse Google I/O ontwikkelaarsfeestje af dat op 12 mei zou beginnen. Eerder werd het Mobile World Congress in Barcelona afgeblazen om het virus niet onnodig te verspreiden.

In een blogpost licht Google haar beslissing toe. Ontwikkelaars en andere mensen die al een kaartje hadden gekocht krijgen hun geld terug. Binnen enkele weken zal Google met een alternatief komen. Een mogelijkheid is dat het evenement alleen via een livestream bekeken kan worden.

Google I/O 2020

Google I/O is traditiegetrouw de plek waar de volgende versie van Android gedemonstreerd wordt. Overslaan is dus geen optie. Veel beurzen worden momenteel opgeschort vanwege zorgen rondom de uitbraak van het nieuwe Corona-virus (COVID-19). Eerder werd het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona al afgezegd waardoor veel telecomfabrikanten alternatieven moesten bedenken om nieuwe mobiele telefoons aan te kondigen. Ook Facebook F8 en de Game Developer Conference (GDC) werden afgezegd. Apple's WWDC dat meestal in juni plaatsvindt is vooralsnog niet afgezegd maar ingewijden houden wel sterk rekening mee.

Android 11

De lancering van Android 11 lijkt vooralsnog geen gevaar te lopen. Google I/O is hierin slechts een kleine schakel. Meer dan een demonstratie en enkele keypoints krijgen we niet. Google heeft overigens al een ontwikkelaarsversie van Android 11 vrijgegeven. Hierin richt Google zich op 5G, vouwbare schermen, Bubbles en snellere updates. Deze zogenaamde Developer Preview is alleen voor Pixel-telefoons te downloaden. Gebruik wordt echter afgeraden omdat de eerste beta nog vol fouten zit.

 • Tags:
 • android11
 • corona
 • google
 • googleio
 • googleio20

ts Google Pixel 4

Google Pixel 4 en 4 XL aangekondigd met radar en astrocamera

Telefoonnieuws ·

Google heeft gisteren tijdens een hardware-event haar 4e generatie Pixel-telefoons aangekondigd bestaande uit de Pixel 4 en Pixel 4 XL. Verrassingen waren er echter niet; beide telefoons waren al veelvuldig voorafgaand uitgelekt.

De vernieuwde Pixels krijgen een redelijk traditioneel uiterlijk. Weg is de notch bovenaan het scherm en in de plaats daarvan maakt de schermrand z'n herintrede. Die ruimte wordt zowel op de Pixel 4 als Pixel 4 XL benut voor de Soli-radar. Nooit eerder paste een fabrikant een radar toe in een mobiele telefoon.

Google Pixel 4

De radar, Motion Sense genoemd, kan gebruikt worden om via handgebaren het toestel te bedienen. Voorbeelden zijn het skippen van liedjes en het muten van de wekker. Niet alleen voegt de radar nieuwe functionaliteit toe, hij versnelt ook bestaande functies. Zo claimt Google de snelste gezichtsherkenning te hebben doordat via Motion Sense alvast weet wat je van plan bent en eerder de camera inschakelt. Gezichtsherkenning is trouwens ook de enige vorm van biometrische verificatie; een vingerafdrukscanner ontbreekt dit jaar.

Ster in zoomen

Op cameragebied lijkt de Pixel 4 eerder een evolutie dan revolutie, ondanks de aanwezigheid van een tweede cameralens achterop. Google gebruikt die om tot bijna 2x in te zoomen en niet voor ultra groothoek zoals bijvoorbeeld Apple deed. Hierdoor kun je van ver af scherpere foto's maken en dus niet brede landschappen of creatieve opnames maken. De dubbele camerasensor wordt ook gebruikt voor verbeterde portretmodus en de nieuwe astrofotografie waarmee je de sterrenhemel kunt vastleggen.

In tegenstelling tot eerdere Pixel-telefoons krijg je niet onbeperkte foto-opslag in volledige resolutie op Google eigen cloud-dienst. Net als alle andere Android-telefoons krijg je wel gratis opslag in hoge-resolutie.

Pixel 4 in Nederland

Google geeft de Google Pixel 4 en Google Pixel 4 XL een aardige prijsverlaging van gemiddeld € 50 waarmee een instap Pixel nu voor 749 euro beschikbaar wordt. Officieel liggen de Pixels nog altijd niet in Nederland in de winkel maar zijn hier wel te koop dankzij webshop Belsimpel. Qua geheugen is er de keuze uit 64 en 128 GB en kleuren zijn dit jaar 'Just Black', 'Clearly White' en een limited edition genaamd 'Oh So Orange'. Pre-orders wereldwijd zijn al begonnen met een eerste levering van 24 oktober. In Nederland is de verkoop nog niet gestart. Mogelijk begint dat pas vanaf eerder genoemde 24 oktober.

 • Tags:
 • google
 • motionsense
 • pixel4
 • pixel4xl
 • projectsoli
 • radar

ts Google Pixel 4 Sample Photo 9to5 Google

Voorbeeldfoto's Google Pixel 4 veelbelovend, krijgt dubbele belichting-optie

Geruchten ·

Er zijn voorbeeldfoto's opgedoken geschoten met de aankomende Google Pixel 4. Het bedrijf heeft een naam hoog te houden als het gaat om fotografie en het lijkt dat de Pixel 4 gaat leveren. Bovendien komt er een optie bij voor dubbele belichting.

Concurrenten zoals Apple en Huawei hebben de laatste jaren veel geïnvesteerd in het verbeteren van de camerakwaliteit. Zo introduceerde Apple bij de iPhone 11 nog Deep Fusion om qua computational photography op hetzelfde niveau of voorbij dat van Google te komen. En Huawei schiet ook hoge ogen met haar Mate 30 Pro in de meest recente DxOMark-resultaten.

Google Pixel 4 sample photosGoogle Pixel 4 sample photosGoogle Pixel 4 sample photos
Klik voor groot

Maar de Google Pixel 4 lijkt te leveren getuige een aantal voorbeeldfoto's die van het nog aan te kondigen toestel opdoken. Het lijkt te gaan om promotiemateriaal van Google zelf dus het is nog even de vraag hoe die zich verhouden tot de realiteit. Aandachtspunten zijn macro- en en nachtfotografie. Zo kun je straks met de vernieuwde Night Sight ook de sterrenhemel vastleggen.

Extra camera-instelling Pixel 4

De camera-interface krijgt er een extra optie bij, iets wat de bron 'dual exposure' noemt. In plaats van een 2e belichting lijkt het ons meer op het kunnen veranderen van het contrast. Vooral bij veel tegenlicht kun je zo voldoende detail houden in je opnames na het verlagen van de belichting.

(via)

 • Tags:
 • 9to5google
 • google
 • pixel4

ts Google Pixel 4 Evleaks

Productafbeelding toont productieklare Google Pixel 4

Geruchten ·

Ergens is het best knap van Google dat ze haar Pixel-telefoons zo slecht geheim kunnen houden. Het begint inmiddels een traditie te worden maar hier zijn ook de officiële productafbeeldingen van de aankomende Pixel 4.

Google koos dit jaar om haar Pixel 4-telefoons in Vietnam te maken. En de fabrieken daar doen schijnbaar niet zo moeilijk om producten vanuit de kofferbak te verkopen. En zo gebeurde het dat we nog voor de officiële lancering uitgebreide video-reviews van de Google Pixel 4 mochten verwelkomen. Maar ook Google zelf is niet onschuldig. Vandaag lekken namelijk de officiële productafbeeldingen uit.

Google Pixel 4

Omdat er inmiddels al zoveel van de nieuwe Pixel-telefoons is uitgelekt vertellen de nieuwe afbeeldingen ons eigenlijk niets meer. Over precies 2 weken op 15 oktober houdt Google een hardware-event. Het moet gek lopen of daar worden de Pixel 4 en Pixel 4 XL niet aangekondigd. We verwachten eigenlijk niets nieuws te horen, net als vorig jaar met de Pixel 3. Daar lekte vooraf ook alles al van uit.

Project Soli en camera

Bij de Google Pixel 4 lijkt het voornamelijk te draaien om de gebaar-bediening. Dankzij een ingebouwde radar kan deze handbewegingen minutieus herkennen. Dit moet nieuwe bedieningsmogelijkheden opleveren, denk aan het bladeren door muziek en verhogen en verlagen van het volume. Ook de camerakwaliteiten moeten er weer op vooruitgaan. Dat moet ook wel want concurrent Apple zette daar met de iPhone 11 Pro flinke stappen mee.

Bron: @evleaks

 • Tags:
 • evleaks
 • google
 • pixel4

ts Made By Google 2019

Google houdt 15 oktober persevent; Pixel 4 aanstaande

Geruchten ·

Google heeft uitnodigingen verstuurd voor een persevent in New York City. De wereldpers wordt op 15 oktober verwacht om aan te horen wat het allemaal voor nieuws gemaakt heeft. Algemeen aangenomen wordt dat Google aldaar de Pixel 4 zal aankondigen.

De Google Pixel 4 verdient momenteel de dubieuze eer om de meest gelekte smartphone te zijn. Hij moet nog worden aangekondigd maar nu al verschijnen er foto's, video's en zelfs complete videovergelijkingen en -reviews. Naast een Pixel 4 wordt er ook grotere Pixel 4 XL verwacht, alsmede een nieuwe speaker.

Made by Google

Ook vorig jaar kondigde Google in oktober haar nieuwe generatie Pixel-telefoons aan die overigens ook toen al volledig van te voren waren uitgelekt. Sterker nog; het hele event was eigenlijk een domper omdat er nagenoeg niets nieuws werd verteld. Datzelfde lijkt komende oktober te gebeuren vooral als het aantal lekken in dit tempo doorgaat. Zo krijgen de nieuwe Pixels een eigen gezichtsherkenningfunctie waarmee het toestel ontgrendeld kan worden en achterop komen dubbele camera's. Als Google z'n traditie voortzet dat zet het ook ditmaal sterk in op fotografie. De eerste voorbeeldkiekjes geschoten met de nieuwe Pixels laten een licht verbeterde fotokwaliteit zien ten opzichte van de Pixel 3-serie.

 • Tags:
 • google
 • pixel4
 • pixel4xl

ts Google Pixel 4 Hands On rood dit

Hands-on foto’s tonen zwarte en witte Google Pixel 4

Geruchten ·

Het aantal lekken over de Google Pixel 4 zijn nauwelijks nog bij te benen. Ditmaal zijn het hands-on foto's van het toestel die het nieuws domineren. Al is de kans groot dat we over een aantal uur het weer over iets anders hebben.

Google legt de laatste hand aan de Pixel 4 en grotere Pixel 4 XL. Een aankondigingsdatum is er nog niet, Google wil eerst afwachten waar concurrent Apple vandaag mee komt. Inmiddels weten we wel steeds meer over de 4e Pixel-telefoon. Vooral nu het net begint vol te stromen met dit soort hands-on foto's.

Google Pixel 4 black and white rearGoogle Pixel 4 black and white front
Google Pixel 4; klik voor groot

We zien zwarte en witte Pixel 4 maar er zijn ook al koraalroze exemplaren opgedoken. De dubbele afwerking achterop is verdwenen maar wel houdt Google vast aan accentkleuren, iets wat vooral bij de witte uitvoering goed te zien is. Het toestel zal vanuit de doos worden geleverd met Android 10 en dus met de nieuwe gesture bediening, verbeterde privacy instellingen en Focus Mode. Toch gaat onze aandacht uit naar twee hele andere dingen.

Project Soli en Duo camera

Wij zijn in de praktijk enorm benieuwd naar Project Soli en de camera's achterop. Door een ingebouwde radar worden handbewegingen nauwkeurig herkend. Welke extra bediening de Pixel 4 en 4 XL hierdoor krijgt is nog afwachten. Google verwacht er veel van, dus zijn de verwachtingen hooggespannen.

Google Pixel 4 Project SoliGoogle Pixel 4 Duo Camera

Google heeft verder een naam hoog te houden op gebied van de camera. Dit zal de eerste keer zijn dat een Pixel achterop meer dan 1 camera krijgt. Waar deze tweede sensor exact voor bedoeld wordt blijft nog even onzeker maar gehint wordt op Super Res-zoom. Tot 5x optisch en 8x hybride. Hoe leuk dat ook klinkt, het is geen groothoek. Er zou verder een verbeterde nachtmodus aanwezig zijn. De definitieve lijst zal hoogstwaarschijnlijk ergens begin oktober duidelijk worden. Dan worden beide telefoons verwacht.

(via)

 • Tags:
 • google
 • pixel4
 • pixel4xl

ts Google Pixel 4 Sprint Xda

Foto’s tonen nieuwe Google Pixel 4 in het echt

Geruchten ·

De volgende Pixel-telefoon lijkt klaar. Foto's van een werkend toestel staan inmiddels online en tonen Google's nieuwe vlaggenschip van alle kanten.

Het lijkt op de retailversie van de Pixel 4 te gaan, getuige de nog aanwezige beschermfolie en waarschuwingsstickers. Die laatste waarschuwt voor laserstralen. Onduidelijk is nog waarvoor die bedoeld zijn. Nu krijgt de Google Pixel 4 vermoedelijk nauwkeurige handbediening en gezichtsherkenning, iets waar Google al langer aan werkt via Project Soli. Eerdere geruchten spraken echter over radar en niet over laser.

Google Pixel 4 frontGoogle Pixel 4 rear
De vermeende Google Pixel 4

Bovenstaande foto's doken via via op waarna ze terechtkwamen bij XDA Developers. De bron lijkt een medewerker bij het Amerikaanse Sprint te zijn, een provider waar ook eerdere Pixel-modellen te koop waren. De foto laat goed zien dat de diepe notch verleden tijd is. Sterker nog, de vierde Pixel-generatie luidt de terugkeer van de schermrand in. Die is nodig voor Project Soli met z'n nieuwe manier van bediening dankzij fijne motoriek. Hoe dat precies vorm gaat krijgen zal blijken wanneer Google het toestel officieel onthult.

Dual Camera

We zien verder de bekende contrasterende powerknop maar wel verdwenen is de dual tone achterkant. Deze versie heeft een volledig glossy achterkant in een enkele kleur. Daarmee verliest de Pixel wel wat van z'n identiteit. De vierkante cameramodule valt goed weg, ondanks z'n formaat door de dubbele camerasensor. Een lancering van het toestel volgt mogelijk pas in oktober, na de officiële aftrap van Android 10.

 • Tags:
 • google
 • pixel4
 • projectsoli

ts Google Pixel 4 Cad Igeeksblog

CAD render verklapt onaangekondigde Google Pixel 4 en 4 XL

Geruchten ·

Hij komt er aan; de Google Pixel 4 en 4 XL. Dat weten we zeker, maar nu lijken we ook het uiterlijk zeker te weten. De CAD-renders van het toestel zijn namelijk uitgelekt en omzet naar realistische renders.

De Pixel 4 wordt de nieuwe aanvoerder met het kleinste scherm van vermoedelijk 5,6 inch groot. De Pixel 4 XL wordt een tikkeltje groter maar opvallend is wel dat beiden wel dezelfde kenmerken hebben. Iets wat sinds de eerste Pixel's niet is voorgekomen. De laatste jaren konden die kenmerken op veel kritiek rekenen met als 'hoogtepunt' de onbruikbaar en lelijk diepe notch van de Pixel 3 XL. Of deze Pixel 4 en 4 XL datzelfde lot ondergaan is afwachten.

Google Pixel 4 XL en Pixel 4
De Pixel 4 XL en Pixel 4

Beiden hebben wel een kenmerkende 'kop'. Google herintroduceert namelijk de schermrand, maar alleen voor de bovenkant. Dat schijnt te komen door de komst van enkele nieuwe sensoren, mogelijk voor nauwkeuriger gezichtsherkenning of minieme handgebaren. Om maar niet een nog grotere notch te krijgen werd blijkbaar gekozen om de hele rand te claimen. Dat grote 'voorhoofd' lijkt nu al te kunnen rekenen op aardig wat commentaar en hilariteit, maar misschien went het uiteindelijk wel.

Pixel 4 aankondiging

Toch vinden we wat ons betreft de grootste wijziging achterop. Google stapt ook daar eindelijk af van de enkele camera. Niet dat het nodig was omdat Google ook met een enkele camerasensor uitstekende resultaten wist neer te zetten. Echter kun je er simpelweg niet goed mee inzoomen en je kunt niet aan groothoek-opnames doen. Dat laatste lijkt ook de Pixel 4 niet te kunnen want de 2e sensor wordt volgens geruchten voor zoomen gebruikt. Er komt zelfs een derde sensor bij; een ToF-sensor voor betere diepteherkenning. Of dit tot betere foto's zal leiden zal blijken wanneer Google beiden aankondigt. Dat wordt ergens in het najaar verwacht.

(via)

 • Tags:
 • cad
 • google
 • onleaks
 • pixel4
 • pixel4xl

ts Google Pixel 4 Cad Bengeskin

Afmetingen Google Pixel 4 op straat, dit betekent het

Geruchten ·

De afmetingen van de Google Pixel 4 en Pixel 4 XL zijn bekend. Op zich niet zo spannend maar we kunnen er wel een aantal dingen uit afleiden. Welke precies lees je hier.

Allereerst even de droge cijfers. De Google Pixel 4 krijgt afmetingen van 147,0 x 68,9 x 8,2 millimeter. Dat is iets dikker dan de Google Pixel 3. Beiden zijn waterdicht dus daar kan het niet aan liggen. Hopelijk heeft Google de extra ruimte nodig voor een dikkere batterij. Het is uitgesloten dat in de afmetingen van @onleaks de camera-bump wordt meegerekend, dan zou hij namelijk op 9,3 millimeter uitkomen.

Google Pixel 4 CAD

Dan de Google Pixel 4 XL. Die meet 160,4 x 75,2 x 8,2 millimeter. Ook dat is dikker dan de huidige Pixel 3 XL dus ook hier de hoop op een dikkere batterij. De nieuwe XL lijkt bovendien wat langer en smaller te worden. Daarmee vermoeden we dat de schermverhouding van 18,5:9 op de schop gaat. Sowieso krijgt de nieuwe Pixel 4 XL een ander scherm, mogelijk zonder notch. Vergeet die hap uit de Pixel 3 XL, in de huidige geruchten krijgt z'n opvolger weer gewoon een balk boven het scherm voor de selfiecamera en sensoren.

Nieuwe schermen

Nu we de afmetingen binnen lijken te hebben kunnen we uitrekenen hoe groot beide schermen worden. Die van de Pixel 4 komt dan uit tussen de 5,6 en 5,8 inch. Groter dus dan de 5,5 inch van de Pixel 3. Of het schermformaat van de Pixel 4 XL er ook op vooruit gaat is afwachten. De schatting schommelt tussen de 6,2 en 6,4 inch tegenover 6,3 inch nu.

Google verraste onlangs vriend en vijand door zelf een plaatje van beide toestellen online te zetten. Doorgaans doen bedrijven geen uitspraken over nog niet officiële producten. Hierdoor weten we al dat beide Pixels achterop een vierkante cameramodule krijgen met daarin meerdere lenzen. Waarvoor die voor gebruikt worden is nog even afwachten. Ergens in het najaar wordt een aankondiging verwacht.

Foto: Ben Geskin

 • Tags:
 • google
 • onleaks
 • pixel4
 • pixel4xl

ts Google Pixel 4 Official

Google bevestigt lek; toont eigenhandig aankomende Pixel 4

Geruchten ·

If you can't beat them, join them. Dat hebben ze bij de marketingafdeling van Google gedacht nadat het internet de laatste dagen volstroomde met lekken van de aankomende Google Pixel 4. Hierop zou een grote vierkante cameramodule te zien zijn. Iets wat Google nu zelf bevestigd.

Normaliter doen telecombedrijven geen uitspraken over aankomende telefoons. Laat staat geruchten. Google is anders en haakt er slim op in. In plaats van dat geruchten z'n eigen leven gaan leiden springt Google er nu bovenop en belooft het iets geweldigs. "Wait 'til you see what it can do"!.

Google Pixel 4

Niet alleen voedt Google hiermee de enthousiasme rondom de Pixel 4, het snoert ook de critici de mond. We horen namelijk nu al geluiden als lelijk en opzichtig. Maar als de grote camerabehuizing nodig is om iets geweldigs te doen dan nemen we hem graag voor lief. Het zou voor het eerst zijn dat Google achterop een Pixel meerdere camera's toepast en de roep daarom werd steeds luider. Telefoons van de concurrentie kunnen hiermee inzoomen en doen aan een groothoeklens. Iets wat het bij de Pixel 3-serie momenteel aan ontbeert maar wel zeer welkom is.

Blik achterop

De afbeelding die Google de wereld in stuurt lijkt alleen een gedeelte van de achterzijde te zien. De cameramodule zit in de linker bovenhoek. Zo op het eerste gezicht is de kenmerkende dual-tone achterkant verdwenen. En dat geldt ook voor de vingerafdrukscanner die van oudsher op de achterkant zit. Die wordt vanaf de Pixel 4 mogelijk ingeruild voor een exemplaar onder het scherm.

Geen notch?

Hoe groot dat scherm is en of er nog altijd een notch is blijft afwachten. Sommige bronnen zeggen van niet en claimen dat Google terugkeert naar een schermrand bovenaan. Onderaan lijkt het scherm wel tegen de rand te zitten. De Pixel 3 XL werd bekritiseerd vanwege z'n enorm diepe notch. Die was volgens Google nodig vanwege de stereo speakers en de dubbele selfiecamera. Mogelijk krijgt ook diens opvolger die maar wil Google de kritiek nu voor zijn. De herintroductie van een schermrand lijkt echter een stap terug.

(via)


ts Pixel Buttons

Gerucht: Google Pixel 4 heeft geen knoppen

Geruchten ·

Nu we allang geen echt toetsenbord meer gebruiken voor onze telefoon is het eigenlijk een goede vraag: waarom zitten er überhaupt nog knoppen op? Google lijkt afscheid van allemaal te nemen bij de aankomende Pixel 4, zo is het gerucht.

Je hebt een powerknop en volumeknop. Dat is het. Alle andere knoppen zitten al op het beeldscherm; terug, home, app-overzicht. Waarom die andere knoppen dan ook niet moet Google gedacht hebben. Echt een probleem lost Google er niet mee op, al zal het er esthetisch best fraai uitzien. Een volledig glazen/metalen Pixel 4.

Pixel 3 buttons
Knoppen aan de zijkant; nu nog heel normaal, straks ouderwets?

Google introduceerde bij de Pixel 2 al een aanraakgevoelige rand, ze zijn dus al een eind op weg. En met nieuwe gestures voor terug en vooruit in Android Q mag het roer nu ook voor die andere knoppen om. Overigens kan Google ook kiezen voor een virtuele knop, vergelijkbaar met Apple's homeknop op de iPhone 7 en aan de zijkant van de HTC U12+. Wel een uitstulpsel, geen echte knop.

Pixel 4 specificaties

Eerder al ging het gerucht dat de Pixel 4 er op een Galaxy S10 uit komt te zien. Zo krijgt hij een schermgat terwijl de Pixel 4 XL een langwerpige krijgt voor een dubbele selfiecamera. Ergens is dit een vooruitgang als je nog even denkt aan die enorme notch op de Pixel 3 XL. De naar voren gerichte stereo speakers lijken te blijven al krijgt het scherm wel een geïntegreerde vingerafdrukscanner.

(via)

 • Tags:
 • google
 • pixel4
 • pixel4xl

Beknopte specificaties van de Google Pixel 4

Afmetingen 147,1 x 68,8 x 8,2 mm
Gewicht 162 gram
Artikelcode G020I
Codenaam Google Flame
EAN codes 8720574214277, 0842776115522, 0842776115515, 0842776115492, 0842776115485, 0842776115447, 0842776115430, 0842776115423, 0842776115348, 0842776115331, 0842776115324, 0842776115317, 0842776115300, 0842776115157, 0842776115133, 0842776115126, 0842776115102, 0842776115096, 0842776115072, 0842776115065, 0842776114983, 0842776114976, 0842776114969, 0842776114952, 0842776114945, 0400063876381, 0400063876374, 0400063876367, 0400063876350, 0400063876312 Toon nog 16 anderen, 0842776115157, 0842776115133, 0842776115126, 0842776115102, 0842776115096, 0842776115072, 0842776115065, 0842776114983, 0842776114976, 0842776114969, 0842776114952, 0842776114945, 0400063876381, 0400063876374, 0400063876367, 0400063876350, 0400063876312
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
Android 10
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 5.7 inch, Full HD+ Flexible OLED
Hardware
Camera 12.2 MP, 16 MP, dubbele camera-sensor
Processor 1.78 GHz, 2.84 GHz, Qualcomm Snapdragon 855, octa core
Selfiecamera 8 MP
Materialen
Stof-/waterdicht
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 128 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Voeding
Batterij 2800 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Aansluitingen
Audio jack-plug

Alle Google Pixel 4 specificaties


Video’s over de Google Pixel 4

Auw! De Google Pixel 4 XL komt niet door de buigtest

De Google Pixel 4 met real-time transcriptie neemt het op tegen een stenograaf en de snelst-sprekende vrouw

T-Mobile neemt de Google Pixel 4 mee naar buiten voor een hands-on

Google deelt in 30 seconden wat er nieuw is aan de Pixel 4 en 4 XL

Als je voorbij de cursor kunt kijken dan zie je hier alvast een promo van de aankomende Google Pixel 4


Alternatieven van de Google Pixel 4

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Google Pixel 4 (G020I)
Samsung Galaxy S10 (G973)
Samsung Galaxy S21 (G991)
Samsung Galaxy S10e (G970)
Apple iPhone 8 Plus (A1905)
 Huidig product    
Vingerafdruk-herkenning
Android109.0 (Pie)119.0 (Pie)
Kleurenbeeldscherm5.7 inch, Full HD+ Flexible OLED6.1 inch, Curved Dynamic AMOLED Quad HD+, schermgat6.2 inch, Infinity-O Display, schermgat5.8 inch, Flat Dynamic AMOLED Full HD+, schermgat5.5 inch, IPS
Camera12.2 MP, 16 MP, dubbele camera-sensor12 MP, 12 MP, 16 MP12 MP, 12 MP, 64 MP12 MP, 16 MP, dubbele camera-sensor12 MP, dubbele camera-sensor
Processor1.78 GHz, 2.84 GHz, Qualcomm Snapdragon 855, octa core1.7 GHz, 2.4 GHz, 2.8 GHz, octa core2.4 GHz, 2.8 GHz, 2.9 GHz, Samsung Exynos 2100, octa core1.7 GHz, 2.4 GHz, 2.8 GHz, octa coreApple A11 Bionic
Selfiecamera8 MP10 MP10 MP10 MP7 MP
Stof-/waterdicht
4G (LTE)
Intern geheugen128 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Batterij2800 mAh3400 mAh4000 mAh3100 mAh2691 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Audio jack-plug

Volledige vergelijking Google Pixel 4 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Google 4