Apple rapporteert “beste jaar ooit”


Apple heeft tijdens de presentatie van haar kwartaalcijfers gemeld dat het bedrijf haar beste jaar ooit achter de rug heeft. Er werd 46,5 miljard dollar aan omzet gehaald waarvan het ruim 10 miljard als winst kon bijschrijven.

De bankrekening van Apple zou hierdoor naar verluidt uitkomen op 185,5 miljard euro. Niet gek ook als je bedenkt dat de winst 31 procent omhoog gegaan is in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De iPhone 6s en iPhone 6s Plus zijn niet de grootste reden waarom de winst en omzet hoger ligt. Daarvoor was de nieuwste generatie iPhone nog te kort uit. De groei komt met name uit China.

Apple Store Amsterdam
Mensen weten de Apple Store nog altijd te vinden

Waar Apple wel minder van verkocht waren iPads. Daarvan zakte de verkoop onder de grens van 10 miljoen exemplaren; een daling van 20 procent jaar-op-jaar. Hoeveel exemplaren Apple van de Apple Watch verkocht heeft is niet bekend gemaakt. Volgens Apple liggen de verkoopcijfers echter hoger dan verwacht en genereert het horloge inmiddels al ruim 1 miljard dollar aan omzet. De categorie waarin de omzet van de Apple Watch verwerkt is steeg weliswaar weinig maar is wel een stuk groter dan een paar kwartalen geleden. En alhoewel het jaar nog niet is afgelopen is het fiscale jaar voor Apple wel ten einde. Volgens CEO Tim Cook was dit dan ook het beste jaar ooit met een omzetgroei van 28%.


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Space Grey
€ 219,00 € 219,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel