Apple bestelt 90 miljoen exemplaren iPhone 6s


Apple heeft een recordaantal van 90 miljoen exemplaren van de volgende generatie iPhone besteld bij haar toeleveranciers. Van de iPhone 6 werden er in het eerste kwartaal al een recordaantal van 74,5 miljoen verkocht.

Apple had veel baat bij de introductie van de iPhone 6 en met name de grotere iPhone 6 Plus in Azië. Daar had het duurdere model gretig aftrek. Apple lijkt nu te gokken op een herhaling van dat succes en heeft daarom maar liefst 15 miljoen exemplaren meer besteld dan vorig jaar.

iPhone doos
En daar 90 miljoen van

Het is alleen even de vraag of dat terecht is. We zien de laatste tijd de smartphonemarkt in Azië afvlakken, de groei begint af te nemen. En ook de dalende aandelenbeurzen in China maken met daar nerveus. Het is dus onduidelijk of mensen hun iPhone 6 Plus zullen omruilen voor de nieuwere iPhone 6s Plus of dat nieuwe klanten zich zullen melden. Wie wel voor het nieuwe model gaat kan in ieder geval rekenen op hetzelfde ontwerp maar dan voorzien van een Force Touch-scherm dat herkent hoe hard iemand drukt. Ook zal er een megapixel-opwaardering zijn en komt er mogelijk een vierde kleurvariant, namelijk Rose Gold.

Bron: WSJ


Prijsvergelijker Apple iPhone 6

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Prijsvergelijker Apple iPhone 6 Plus

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6 Plus


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel