Samsung verdient voor het eerst sinds Galaxy S4 weer meer geld


Voor het eerst sinds 2 jaar meldt Samsung weer een winstgroei. De afgelopen tijd nam die steeds af, voornamelijk vanwege de smartphonedivisie. Afgelopen kwartaal steeg de winst bijna 30 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De grote winst kwam echter van de beeldscherm-divisie. Er werden vooral meer OLED-schermen verkocht. Ook de verkoop van chips steeg. Het bedrijf maakt haar eigen processors onder de Exynos-naam. Voor komend jaar wordt verder verwacht dat het de Snapdragon 820-processor van Qualcomm mag fabriceren. De omzet van de smartphonedivisie steeg met een bescheiden 2 procent. Dat klinkt echter mooier dan het is.

Samsung floor
Samsung is niet alleen bekend van de telefoons

Want vanwege een prijscorrectie van de Galaxy S6 en S6 edge zag het de winst op de telecomdivisie wel afnemen. Samsung zag de levering van mid-range toestellen in onder meer de nieuwe Galaxy A en J-serie wel toenemen. Ook de Galaxy S6 edge+ en Note 5 doen het relatief goed. Al met al blijft het bedrijf last houden van Apple en opkomende Chinese merken. Voor 2016 is Samsung terughoudend. Het voorziet een kalme smartphonemarkt en wil haar eigen kosten terugbrengen en inzetten op high-end vlaggenschepen. Verder kunnen we ons opmaken op de wereldwijde lancering van Samsung Pay. Die betaaldienst zag in thuisland Korea al ruim 1 miljoen gebruikers voorbijkomen die samen bijna 27,5 miljoen euro in betalingen verwerkten.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S6

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel