Qualcomm: geen oververhittingsproblemen Snapdragon 820

· 1 reactie


Qualcomm werkt momenteel hard aan de volgende generatie mobiele processors. De Snapdragon 820 zal de dienst uitmaken in veel toekomstige vlaggenschepen van 2016. Inmiddels duiken berichten over oververhitting de kop op, net als vorig jaar.

Nu geloven we Qualcomm niet meteen op hun blauwe ogen. Ze zeiden namelijk ook voor het uitbrengen van de Snapdragon 810 dat die geen last had van oververhitting. De praktijk bleek anders. Telefoons zoals de Sony Xperia Z3+ sluiten de camera-app op een gegeven moment zelfs af omdat de chip te warm wordt. Er werd zelfs een v2.1 revisie van uit gebracht maar telefoons bleven problemen houden. Reden voor Samsung om voor de Galaxy S6 zelfs een eigen processor te gebruiken.

Qualcomm Snapdragon 820
Volgens Qualcomm is de Snapdragon 820 een flinke stap voorwaarts

Inmiddels spreekt Qualcomm op haar Weibo-pagina tegen dat de Snapdragon 820 tegen dezelfde problemen aanloopt. Uit testen blijkt de chip aan alle eisen te voldoen. Interessant is dat het bedrijf samen met Samsung werkt aan de optimalisatie van de processor. Samsung gaat de Snapdragon 820 namelijk produceren en we gaan de chip vermoedelijk ook aantreffen in de internationale variant van de Galaxy S7. We kunnen de Qualcomm Snapdragon 820 vanaf begin 2016 in telefoons aantreffen.

Bron: Weibo.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel