Firmware Update Friday - Week 40


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen. Deze week een update voor de Honor 6 en 6+, de Sony Xperia M2 en M2 Aqua, de iPhone 4s en hoger en tot slot voor de Huawei Ascend Mate 7.

Honor 6 en Honor 6+ - Android 5.1.1

Goed nieuws voor mensen met een Honor 6 of Honor 6+; deze week komt het bedrijf met de Android 5.1.1 Lollipop update. Deze nieuwe firmware brengt naast een nieuwe Android-versie nog een verrassing met zich mee; een nieuwe versie van de EMUI-schil. Updaten is wel een klusje want je zult een bestand moeten downloaden van de website van Honor en naar het toestel kopiëren. Omdat het bestand 1,34 GB groot is heb je daarvoor een geheugenkaartje nodig. AndroidWorld heeft een stap-voor-stap handleiding hoe je dat moet doen. Een update dus voor gevorderden maar wel de moeite waard.

Sony Xperia M2, M2 Aqua - Android 5.1

Sony vervolgde haar Lollipop-update afgelopen week voor de Xperia M2 en de waterdichte Xperia M2 Aqua. De update brengt een nieuwe look gebaseerd op Material Design, integratie met LinkedIn en ondersteuning voor de nieuwe SmartWatch 3.

Huawei Ascend Mate 7 - Android 5.1.1

En nog een Lollipop-update, ditmaal voor de grote Ascend Mate 7 van Huawei. Het toestel werd een jaar geleden aangekondigd en misschien is dit wel de laatste update. Net als de Honor-toestellen is er wel wat nodig om te updaten. Je zult een bestand moeten downloaden, uitpakken en overzetten naar het toestel. Omdat dit bestand 1,19 GB groot is kunnen we aannemen dat het om een grote update gaat. Het hebben van een geheugenkaart is ook een vereiste. Naast een nieuwe Android-versie krijg je er ook EMUI 3.1 bij. Een exacte changelog ontbreekt dus onduidelijk is wat er precies allemaal veranderd is.

Apple iPhone 4s en hoger - iOS 9.0.2

Kort na de introductie van iOS 9 is Apple inmiddels al toe aan haar tweede bugfix-release. Versie 9.0.2 plet bugs zoals het toegang krijgen van een iOS-apparaat via Siri en het niet kunnen activeren van iMessage. Ook een paar andere bugs worden verholpen waar sommige gebruikers last van ondervonden. Versie 9.0.2 is beschikbaar voor de iPhone 4s, 5, 5c, 5s, 6, 6 Plus, 6s en natuurlijk de iPhone 6s Plus.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel