LG kondigt V10 aan met secundair notificatiescherm


We hebben er een nieuwe LG-telefoon bij; de V10. Bijzonder hieraan is z'n secundaire scherm dat voornamelijk voor het tonen van notificaties bedoeld is. Ook noemenswaardig is z'n stevige behuizing.

Onduidelijk is of de LG V10 deel gaat uitmaken van een geheel nieuwe serie. Duidelijk is wel dat het hier om een grote jongen betreft. Zo meet het scherm 5,7 inch en krijgt het een Quad HD-resolutie mee. Dan zit daarboven ook nog het tweede scherm dat een diagonaal kent van 2,1 inch en een resolutie heeft van 1440 bij 160 pixels. Hierdoor komen beide schermen op een pixeldichtheid uit van 513.

LG V10 uitvoeringen

Dat secundaire scherm is handig voor het tonen van notificaties. Wie een video bekijkt krijgt dan geen melding meer in beeld. Het secundaire scherm kan ook gebruikt worden om apps snel op te starten of de weersvoorspelling te geven. Dit scherm kan altijd aan staan, afhankelijk van je voorkeur. Zit er vervolgens ook nog een tweetal 5 megapixel camera's aan de voorkant. Deze worden gebruikt om een 120 graden groothoek selfie te maken. Normaal beperkt een selfiecam zich tot ongeveer 80 graden en met de V10 passen er dus meer mensen in beeld. Ook de 16 megapixel hoofdcamera krijgt een primeur; een handmatige video-modus waar je witbalans, ISO en focus kunt instellen.

LG V10 achterkant

Er valt ook nog wat te vertellen over de buitenkant. LG past een metalen frame toe dat hem beschermt tegen vallen en stoten. Het gaat om zogenaamd 316L roestvrij staal met de naam 'Dura-Guard'. De achterkant is echter van siliconen dat veel grip kent. Achterop treffen we verder ook de voor LG bekende knoppenindeling aan. De LG V10 komt uit in 5 kleuren te weten Lux White, Ocean Blue, Modern Beige, Opal Blue en Space Black. Eerst zal Korea aan de beurt zijn, daarna volgen andere landen. Prijzen zijn niet bekend gemaakt.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel