Samsung belooft 3 jaar lang updates voor Galaxy S, Note en Z-modellen


Tijdens haar Unpacked Event gaf Samsung kort aandacht voor iets heel belangrijks: updates. Altijd een heikel onderwerp bij Android. Maar met terugwerkende kracht belooft Samsung 3 generaties lang Android updates voor toestellen uit de Galaxy S, Note en Galaxy Z-serie.

Software- en beveiligingsupdates blijven de achilleshiel van Android-producten. Als je een Android-telefoon koopt van een paar honderd euro dan hoef je er eigenlijk geen rekening mee te houden dat je ooit nog een Android-upgrade krijgt. Geef je wat meer uit dan mag je blij zijn als er 1 update komt en als je echt geluk hebt dan krijgt je telefoon er 2. Samsung geeft nu het goede voorbeeld en geeft vanaf de Galaxy S10, Note en Galaxy Z-modellen 3 generaties lang Android updates.

Samsung Android update belofte

Dat klinkt goed maar beste jongetje van de klas is nog altijd Apple. Versie 14 van iOS wordt zelfs voor de iPhone 6s uit 2015 uitgebracht. Maar 3 generaties lang is een goed begin wat ons betreft. Na 3 jaar zijn de meeste telefoons toch toe aan vervanging. Samsung's belofte gaat met terugwerkende kracht in beginnend bij de Galaxy S10. Ook de onlangs aangekondigde Galaxy Note 20, 20 Ultra en Z Fold2 vallen hier onder. Galaxy A-modellen krijgen ook updates, maar zolang de hardware dat toelaat. Harde garanties krijg je hier dus niet.

Android 11 + One UI 3.0

Updates beloven is één, ze krijgen is een heel ander onderwerp. Zoals inmiddels bekend duurt het enige tijd voordat Google met een Android-update komt en de fabrikant die uitrolt op je telefoon. Dit heeft verschillende dingen te maken en het is de afgelopen jaren beter geworden maar het duurt altijd nog even. Vooral in vergelijking met Apple.

Feit is dat ze bij Samsung hard aan het werk zijn met Android 11 en Samsung's bijbehorende One UI 3.0. Momenteel is de beta opengegaan voor S20, S20+ en S20 Ultra eigenaren uit China, Duitsland, India, Polen, Zuid-Korea, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Wanneer Android 11 voor Samsung-telefoons beschikbaar is: Joost die het weet.

(via)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Note 20 5G
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
256 GB Mystic Bronze Refurbished
€ 290,99 € 294,98   Bekijk
Amazon
256 GB Mystic Bronze
€ 729,64 € 729,64   Bekijk
bol.com Partner
256 GB Mystic Green
€ 899,95 € 899,95   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Note 20 5G


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel