Google noemt Android 8.0 Oreo; saver, smarter, more powerful


Google heeft eindelijk Android O een naam gegeven; het is Oreo geworden. Bekend van het koekje met z'n zachte zoete vulling. Het bedrijf koos een bijzonder astronomisch fenomeen voor de onthulling; de volledige zonsverduistering in Noord Amerika, ook wel eclips.

Tijdens de officiële onthulling noemde Android O, dat al eerder was gedemonstreerd, "safer, smarter, more powerful, and sweeter than ever". Het is inderdaad waar dat Google zich met Android Oreo 8.0 met name richt op zaken als verbeterd gebruiksgemak en batterijbesparing. Zo zijn er slimmere manieren om tekst te selecteren, app notificatie badges en Picture-in-Picture.

Android 8.0 Oreo
Het is officieel; het is Oreo

Andere verbeteringen zijn de opstartsnelheid, een smartphone met Android Oreo start nu 2x sneller op dan z'n voorganger. En doordat activiteiten op de achtergrond tot een minimum gereduceerd worden blijft de batterij langer vol. Ondanks deze allemaal ogenschijnlijk kleine verschillen geeft Google Oreo wel een volle upgrade qua versienummer mee; 8.0 tegen 7.1 voor de laatste Nougat-versie. De eerste versie van Oreo zal vermoedelijk eerst beschikbaar komen voor Google's eigen Pixel en Pixel XL-telefoons. Ook de Nexus-serie met modellen zoals de Nexus 5X en 6P krijgen waarschijnlijk al spoedig het koekje als update. Smartphones van fabrikanten zoals Samsung, LG, HTC en Huawei zullen langer op zich laten wachten. Daarvan moet de fabrikant nu eerst aan de slag voordat updates klaar zijn. Dat zal nog weken, soms maanden duren. Veel, vooral oudere, telefoons krijgen waarschijnlijk helemaal geen update naar Android 8.0 Oreo.


Prijsvergelijker Google Pixel

Toon alle aanbiedingen van de Google Pixel


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel