Samsung rolt Bixby Voice uit naar tenminste 200 landen

Spraakassistent praat voorlopig alleen Engels en Koreaans


Samsung heeft haar eigen spraakassistent die het samen met de Galaxy S8 en S8+ aangekondigde eindelijk wereldwijd uitgerold. De dienst werkte na de lancering van de S8 alleen in thuisland Zuid-Korea. De tegenhanger van Apple's Siri, Google's Assistant en Microsoft's Cortana praat voorlopig alleen in het Engels en Koreaans terug.

Bixby was één van de speerpunten toen Samsung de Galaxy S8 en S8+ presenteerde. De nieuwe vlaggenschepen kregen zelfs een speciale knop waarmee de assistent met een simpele druk opgeroepen kon worden. Met Bixby begaf Samsung zich voor het eerst zelf in de wereld van de intelligente spraakassistenten al ging dat niet van harte. Een belangrijk onderdeel van de dienst, Bixby Voice, zou pas later geactiveerd worden omdat het nog niet klaar was. Inmiddels zou de digitale assistent volwassen genoeg zijn om Engels en Koreaans te begrijpen waardoor het eindelijk voor het grote publiek te gebruiken is.

Samsung Bixby

In eerste instantie zou Bixby Voice wereldwijd al in het voorjaar uitgerold worden, dat is nu dus laat in de zomer geworden. Met Bixby Voice kun je gesproken opdrachten geven. Samsung geeft als voorbeeld het 's avonds zeggen "welterusten". Bixby zou dat kunnen interpreteren om de stille stand te activeren, de wekker op 06:00 te zetten en het blauwlichtfilter te activeren. Bixby moet verschillen van concurrerende spraakassistenten zoals Siri, Cortana en Alexa doordat het context beter begrijpt en onthoudt wat er eerder allemaal gezegd is. In de praktijk valt dit echter nog allemaal tegen, de eerste previews zijn niet denderend positief. Zo is de ondersteuning binnen apps nog gering en heeft het moeite om bepaalde soorten dialect te verstaan. Problemen die uiteindelijk allemaal tot het verleden moeten behoren want Samsung zegt zich in het persbericht te committeren aan het continue verbeteren van Bixby Voice en het bijbehorende ecosysteem.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
Pink
€ 726,87 € 726,87   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel