SanDisk toont 400 GB grote geheugenkaart voor telefoons


Western Digital heeft tijdens de IFA een SanDisk-geheugenkaart geïntroduceerd met een capaciteit van 400 GB. Een record en maar liefst een keer zo groot als diens voorganger. Wie de SanDisk Ultra 400GB wil aanschaffen moet daarvoor trouwens wel diep in de portemonnee duiken.

Met enige regelmaat berichten wij hier van het formaat van geheugenkaarten. Zo schreven we in 2008 lovend over de introductie van de allereerste 16 GB geheugenkaart. In 2014 was de maximumopslag al gestegen naar 128 GB en het jaar daarop werd de limiet van 200 GB bereikt. Het bleef enige tijd stil maar het is Western Digital nu gelukt dat te verdubbelen naar 400 GB. In je telefoon, ... als extra opslag! En dat dus allemaal op een kaartje niet groter dan een vingernagel. Het moest hiervoor geheel nieuwe geheugentechnieken, -ontwerpen en productieprocessen maken.

SanDisk Ultra 400 GB MicroSDXC A1
400 GB extra in je mobiel

De 400GB SanDisk Ultra® microSDXC™ UHS-I geheugenkaart, zoals hij voluit heet, kent een maximale leessnelheid van 100 MB/s, dat zijn ongeveer 1.200 foto's per minuut. Dat is ook snel genoeg om apps die op de kaart geïnstalleerd zijn snel te laten draaien (rated A1). De schrijfsnelheid ligt trouwens wel lager. De kaart is zo groot dat er ruimte is voor 40 uur aan Full HD-video al kunnen we voorstellen dat je met een dergelijke omvang eerder kiest voor het omvangrijkere 4K. De kaart kost in het begin wel wat, 249,99 dollar in de VS. Dat is omgerekend iets meer dan 210 euro. Mogelijk zakken de prijzen naar mate hij langer in de winkels ligt. Wanneer hij hier verkrijgbaar is is nog even onduidelijk.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel