De gehele encyclopedie op stuiverformaat


SanDisk heeft onlangs een nieuw type geheugenkaart toegevoegd aan haar productlijn; de MicroSD High Capacity (MicroSDHC) geheugenkaart. Dit type geheugenkaart, niet groter dan een stuiver, slikt maar liefst 8 GB aan gegevens.

Traditionele MicroSD kaarten worden veel in mobiele telefoons gebruikt en staan bekend vanwege het kleine formaat. Een MicroSD geheugenkaart meet namelijk 15 mm x 11 mm x 1 mm en weegt een halve gram. Ongeveer gelijk aan een vingernagel. De MicroSD geheugenkaarten kennen veelal een limiet van 2 GB.

Het is SanDisk nu dus gelukt om 8 GB aan gegevens kwijt te kunnen op dit vergelijkbare type geheugenkaart. De nieuwe hoge capaciteit geheugenkaarten hebben de naam MicroSD High Capacity (MicroSDHC) en worden geslikt door bijvoorbeeld de Nokia N95, HTC Touch en de BlackBerry 8310. Meerdere toestellen zijn terug te vinden in de uitgebreide versie van het zoekscherm, zie hier.

De gehele encyclopedie op stuiverformaat
De kaart met daarnaast het MicroSDHC logo

Of jouw telefoon dit type ook ondersteunt hangt af van de ingebouwde kaartlezer. MicroSDHC geheugenkaarten zijn technisch gezien anders dan MicroSD geheugenkaarten. Ondersteunt je telefoon de MicroSDHC techniek niet, dan bestaat de mogelijkheid dat de kaart niet gevonden wordt. Ook is het mogelijk dat de telefoon een geheugenkaart ziet van 'slechts' 2 GB.

SanDisk geeft, naast de hoge opslagcapaciteit, als extra voordelen dat de kaarten een hoge snelheid ondersteunen vanwege de toegepaste Class 4 specificatie. Dit houdt in dat MicroSDHC geheugenkaarten een schrijfsnelheid kent van 4 MB/s.

Daarnaast zouden de geheugenkaarten erg robuust zijn en een val van 3 meter probleemloos overleven zonder enig verlies van data.

De 8 GB MicroSDHC geheugenkaarten zijn inmiddels verkrijgbaar tegen een verkoopprijs van rond de €100.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel