Sandisk lanceert een nieuwe MicroSD-kaart


Sandisk, de Amerikaanse maker van flashgeheugen en geheugenkaarten, heeft vandaag een nieuwe MicroSD-kaart gelanceerd. Op dit kleine kaartje kan maar liefst 8GB aan documenten, muziek of andere informatie.

MicroSD is een geheugenkaart die in veel nieuwe toestellen gebruikt wordt. Vooral de high-end toestellen maken gebruik van dit type geheugenkaarten; denk aan de Nokia N95, de HTC Touch, de Samsung U600, de LG Prada en ga zo maar door.

In afwachting van de nieuwe standaard van geheugenkaarten die onlangs gelanceerd werd; de micard, heeft Sandisk een nieuwe MicroSD kaart gelanceerd, met een capaciteit van maar liefst 8 GB. Op 8 GB kan volgens Sandisk 2.000 liedjes en 5 uur video. Naast de 8 GB versie is er ook een klein broertje gelanceerd met een capaciteit van 6 GB.

Naast deze nieuwe MicroSD-kaart heeft Sandisk ook een nieuwe M2-kaart gelanceerd die specifiek bedoelt is voor de telefoons van Sony Ericsson. De capaciteit is welliswaar geen 8 GB maar 'slechts' 4 GB.

Over de Micro SD-kaarten is verder nog weinig bekend, maar het staat vast dat de M2-kaart deze zomer verkrijgbaar zal zijn voor zo'n 100 dollar.Praat mee over dit artikel