SanDisk stopt 200 GB in geheugenkaart ter grote van nagel


Als je mobiel binnenkort te weinig ruimte heeft dan kun je dat straks uitbreiden met een niet onaardige 200 GB. Veel laptops beschikken niet eens over zoveel schijfruimte. En dat allemaal op een microSD-kaart ter grote van een duimnagel.

SanDisk kondigde vorig jaar nog een geheugenkaartje aan met 128 GB aan opslagruimte. De stap naar 200 is wat vreemd omdat men meestal werkt met verdubbelingen. Al doen we over 200 GB ook absoluut niet moeilijk. Dat is namelijk genoeg voor 20 uur aan Full HD-video. De nieuwe kaart werkt met snelheden tot 90 MB per seconde wat overeenkomt met zo'n 1.200 foto's per minuut. Met andere woorden; snel genoeg voor een smartphone.

SanDisk 200 GB microSD card
De bewuste geheugenkaart, niet op ware grootte

Er zitten wel wat haken en ogen aan de nieuwe microSD-kaart van SanDisk. Allereerst zullen veel huidige telefoons de kaart niet ondersteunen. Zelfs de vorig jaar aangekondigde 128 GB kaart zal niet door iedere telefoon of tablet geslikt worden. En dan is daar nog het stevige prijskaartje van een dikke 350 euro. Verwacht het kaartje vanaf het tweede kwartaal van 2015 op de markt.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel