Samsung past TouchWiz-interface aan op Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge


Na jarenlang de TouchWiz-interface op haar Android-telefoons maar minimaal aangepast te hebben pakt Samsung het ditmaal groots aan. De algehele 'look and feel' gaat op de schop, sluit meer aan op Android en wordt een stuk moderner.

Samsung heeft de TouchWiz-interace op de Galaxy S6 en S6 Edge flink onder handen genomen. Dat is misschien maar goed ook want TouchWiz was niet één van de mooiste schillen bovenop Android. De meningen zullen nog steeds verdeeld zijn maar het is er wel een stuk 'schoner' op geworden. Er zijn subtiele schaduwen, verschillende kleuren voor apps en een stijl die beter aansluit op de ontwerpstijl van Android. In dit geval de Material Design-taal van Android Lollipop.

Samsung TouchWiz 1Samsung TouchWiz 3

Samsung heeft belangrijke apps voorzien van z'n eigen kleur. Iets soortgelijks deed LG eerder ook al. Zo is de dailer waar je iemand kunt bellen groen, het adresboek oranje en media is paars. Zo kun je direct zien in welke app je werkt, mits je natuurlijk niet kleurenblind bent. Tot slot had Samsung ook nog goed nieuws voor de camera-interface; ook die wordt er een stuk eenvoudiger op. Je hoeft niet meer te scrollen om door de verschillende menu-onderdelen te gaan en dat zal het gebruiksgemak flink gaan verbeteren.

Samsung TouchWiz 2

Goed nieuws ook voor wie niet meteen van plan was om een Galaxy S6 of S6 Edge aan te schaffen. De nieuwe TouchWiz-versie komt ook naar bestaande modellen. Wanneer en hoe precies is nog onduidelijk.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S6

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S6


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S6 edge

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S6 edge


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel