SanDisk onthult 16 GB capaciteit geheugenkaarten


Ook 16 GB aan geheugen in je mobiele telefoon? Dat kan binnenkort! SanDisk komt met microSDHC en Memory Stick Micro (M2) geheugenkaartjes met een capaciteit van 16 GB!

SanDisk rekt de capaciteit van geheugenkaarten maar weer eens flink op en legt de lat ditmaal op 16 GB, oftewel 16.384 MB of 16.777.216 KB of 17.179.869.184 Bytes. Dit staat gelijk aan ongeveer 11.377 ouderwetse floppy's, 23 CD-ROMs of een dikke 3 DVD schijfjes. Met andere woorden; best veel ruimte voor op de mobiele telefoon!

SanDisk onthult 16 GB capaciteit geheugenkaarten
De nieuwe 16 GB geheugenkaarten van SanDisk

De nieuwe geheugenkaarten komen in de vorm van microSDHC (wat staat voor microSD High Capacity) en in Memory Stick Micro (M2). Deze kaarten zijn met name bedoelt voor gebruik in mobiele telefoons. Om te weten of jouw mobiele telefoon ook deze nieuwe geheugenkaarten ondersteunt hangt van een aantal factoren af. Het snelst kom je erachter om je toestel op NieuweMobiel.NL op te zoeken en te controleren of je toestel microSDHC of M2 ondersteund.

Alléén microSD zal niet voldoende zijn, daar microSDHC qua techniek anders is. Overigens ondersteunen telefoons met een microSDHC geheugenkaarslot wel microSD, andersom dus niet. Toestellen met een M2 geheugenkaartslot zullen altijd de nieuwe kaarten ondersteunen.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel