Fabrikanten tonen interesse in Google Android


Nadat T-Mobile in samenwerking met HTC vorige week een op Android gebaseerde smartphone presenteerde, de G1, blijken ook andere fabrikanten geïnteresseerd in het nieuwe gratis besturingssysteem.

Onder de namen ook een aantal zeer opmerkelijke. Wat te denken van Nokia en Sony Ericsson? Merken die toch vooral met Symbian geassocieerd zijn. Alhoewel Sony Ericsson met hun X1 een uitstapje naar Windows Mobile hebben gemaakt.

Fabrikanten tonen interesse in Google Android
T-Mobile G1, gefabriceerd door HTC

Motorola
Ook Motorola heeft interesse in Google Android. Nou was Motorola al één van de eerste leden van de Open Handset Alliance, de groep achter het Android besturingssysteem. Maar naar verluidt zou Motorola zijn Android-team tot 350 man vergroot hebben.

Nokia en Sony Ericsson
Maar zoals gezegd zou ook Nokia zijn interesse hebben getoond in het nieuwe Android platform. Nokia medewerkers zouden gespot zijn op een door Google georganiseerde Android conferentie. Aanwezigheid was alleen mogelijk indien je een Android toepassing geschreven had. Blijkbaar, al is dat nog nergens bevestigd, heeft Nokia wel interesse in Android. Best opmerkelijk als je bedenkt dat Nokia recentelijk nog alle resterende aandelen in Symbian heeft opgekocht, om het besturingssysteem vervolgens te doneren aan de open source community.

Maar ook Sony Ericsson heeft interesse in Android getoond. Nog niet lang geleden maakte het bedrijf bekend voor haar XPERIA lijn niet enkel en alleen op Windows Mobile te willen leunen. Dit maakt de weg vrij voor andere besturingssystemen, waaronder dus Android. Maar ook buiten de XPERIA lijn zijn wellicht op Android gebaseerde toestellen te verwachten.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel