Google schrapt Android functionaliteiten


Terwijl de lancering van Android gebaseerde smartphones dichterbij komt blijkt dat er enkele essentiële functionaliteiten geschrapt zijn in de definitieve Android versie, waaronder Bluetooth en Instant Messaging.

Zo blijkt het in de productieversie van Android niet mogelijk voor programmeurs om toepassingen te ontwikkelen die gebruik maken van Bluetooth. Een flinke tegenvaller voor Google's platform voor smartphones.

Reden hiervoor is dat de zogenaamde Bluetooth API niet op tijd gereed is. Een Android-engineer bevestigd dit en beloofd dat de API aan toekomstige versies wel zal worden toegevoegd. Het ontbreken van de Bluetooth API betekend overigens niet dat op Android gebaseerde smartphones, zoals de verwachte HTC Dream, niet met Bluetooth overweg kunnen. Zo zal het bijvoorbeeld wel mogelijk zijn om gebruik te maken van een Bluetooth headset.

Google Talk
Een andere functie die voorlopig geschrapt is, is Instant Messaging wat ook wel bekend stond als GTalkService. De reden hiervoor moet gezocht worden in de beveiliging. Zo ontdekte het beveiligingsteam van Google diverse lekken wat een potentieel risico zou kunnen opleveren. Eén van deze risico's betrof het onopgemerkt vrijgeven van persoonsgegevens. In sommige gevallen zou een gesprekspartners zelfs de besturing kunnen overnemen van het apparaat.

De eerste op Android gebaseerde smartphones worden nog dit jaar verwacht.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel