Batterijduur LG G3 blaast concurrentie weg


De nieuwe LG G3 heeft een extra groot beeldscherm en bovendien flink meer pixels te verlichten dan concurrerende telefoons. Extra reden dus om je zorgen te maken over de batterijduur. Maar wat blijkt? Er is helemaal niets om je zorgen over te maken.

In een test van PhoneArena blijkt namelijk dat de G3 korte metten maakt met de batterijduur van concurrenten zoals de Samsung Galaxy S5 en Sony Xperia Z2. En dat is extra knap als je bedenkt dat de LG G3 maar liefst 11 miljoen subpixels moet verlichten. Flink meer dan de ruim 6 miljoen op de Z2 en de 4,1 miljoen op de S5.

LG G3 3A Adaptive Optimalization
LG legt het '3A Adaptive Optimalization'-principe uit

Deed de G2 nog 6 uur en 48 minuten met z'n batterij, de G3 verplettert dat getal en komt uit op 8 uur en 50 minuten. Een half uur meer dan de nummer 2 de Galaxy S5 van Samsung. Om tot dit resultaat te komen moest LG een drietal tructjes toepassen. Ze noemen het de "3A Adaptive Optimization" waarmee continue de frame rate, clocking en timing gemonitord en aangepast worden. Het resultaat is dat de batterij 20% efficiënter is.

Snel opladen

Overigens behaalt LG met het opladen van de telefoon ook een record. De G3 doet er maar twee uur over om helemaal op te laden. De One M8 van HTC doet daar bijvoorbeeld met drie uur en drie kwartier aanzienlijk langer over.

Bron: PhoneArena.com


Prijsvergelijker LG G3

Toon alle aanbiedingen van de LG G3


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel