Hands-on LG G3


Gisteravond werd in zowel Londen als in vijf andere steden de nieuwe G3 aangekondigd. Wij kregen kans om hem alvast aan de tand te voelen om te zien of hij aan de hooggespannen verwachting kan voldoen.

LG had veel pers uitgenodigd voor de introductie van de G3 want er is LG veel om gelegen dat het toestel een succes wordt. Met diens voorganger werd een nieuwe weg ingeslagen en die heeft het bedrijf geen windeieren gelegd. De G2 werd een redelijk succes. Tijd om dit succes voort te zetten en de ingeslagen weg verder te bewandelen.

LG G3 front in hands

Natuurlijk is er genoeg over de G3 te zeggen maar we beperken ons hier tot drie; het beeldscherm, de camera en het design. Dat zijn nou ook precies de drie speerpunten van de LG G3. LG laat zelfs geen kans onbenut om dit trio er tot in den treure bij te halen. Maar we beginnen bij de eerste; het beeldscherm. Het is voor het eerst dat een grote fabrikant een Quad HD-beeldscherm in een telefoon toepast. En direct klinkt het argument dat het menselijk oog een dergelijke hoge resolutie van 538 PPI niet kan waarnemen. Dat is echter niet waar, en er zijn voorbeelden van.

LG G3 screen types

Zo is gewone print 269 PPI, een magazine zit op 403 PPI en een Art Book zit op zelfs 538 PPI. De eerste is HD, de tweede Full HD en tot slot volgt Quad HD (WQHD). Er zijn in totaal 11 miljoen subpixels aan te sturen en dat vreet batterij en kost tijd. Tijdens onze test vonden we sommige animaties wat traag ogen. Of dat kwam door de grote hoeveelheid pixels, of er moet nog een en ander geoptimaliseerd worden in onduidelijk.

LG G3 display settings
De schermhelderheid blijft steken op 95% als het toestel te warm is

Een andere zorg is hoe de batterij hier mee omgaat. LG claimt de 3.000 mAh grote batterij met 20% te hebben geoptimaliseerd zodat je de dag moet kunnen halen zonder bij te laten.

Camera

Het tweede speerpunt van de G3 is z'n camera. LG past in tegenstelling tot de gebruikelijke contrast detection, dat relatief traag focust, het betere laser autofocus toe. Iedereen die wel eens een snelheidsbekeuring heeft gehad is er wel eens mee in aanraking geweest. Dezelfde techniek wordt namelijk toegepast in laserguns dat de politie gebruikt om de snelheid te meten. Ook duurdere DSLR's beschikken over een dergelijke laser autofocus en het zorgt dat ook in donkere omstandigheden er snel gefocust kan worden.

LG G3 camera zoom
De cameramodule van dichtbij bekeken

We probeerden het uit door tijdens het schieten van een video snel van ver naar dichtbij te focussen en wat blijkt? LG's claim dat er binnen een kwart seconde wordt scherp gesteld blijkt te kloppen. LG heeft ook twee handelingen in één weten te stoppen. Klikken op het onderwerp en het schieten van een foto is nu één handeling. Klikken en schieten. Deze optie werkt trouwens alleen als de icoontjes met functies in beeld zijn.

LG G3 magic focus
Magic Focus om achteraf scherp te stellen

Ook aan de selfie-generatie is gedacht. Naast een relatief hoge 2,1 megapixel front facing camera is er een grappig functie om een foto te schieten. Steek je hand op en maak een vuist. De LG G3 zal dan van drie aftellen en schiet een foto. Handig als je niet op armlengte een foto van jezelf schiet. En ook aan het geluid is gedacht. Tijdens het schieten van een video worden de audio-instellingen automatisch aangepast aan de omstandigheden. Zo kun je tijdens bijvoorbeeld een concert ook kwalitatief goede audio-opnames maken.

Design

En dan is daar nog het design van de G3. Ondanks dat het toestel met een 5,5 inch groot beeldscherm is uitgerust voelt het toestel niet meteen aan als een grote telefoon. Klein is hij natuurlijk niet maar hij voelt dankzij de dunne schermrand toch compact aan. De subtiele rondingen dragen daar ook aan bij. En de metalen finish doet wonderen voor het oog. Echter, eenmaal in je hand voelt de G3 'gewoon' als een van plastic gemaakte telefoon. Het is een metalen verflaag met een matte afwerking die voor een premium look zorgen.

LG G3 rear

LG zal in Nederland de witte, zwarte en gouden uitvoering verkopen. De overige kleuren blijven voorlopig waar ze zijn. Over de gouden uitvoering valt nog wel een leuk verhaal te vertellen. LG heeft 150 verschillende tinten goud geprobeerd voordat het op deze uitkwam. Hierbij werd het publiek ingeschakeld en werden uitvoeringen getoond. Uiteindelijk vond het overgrote merendeel deze goudtint het mooist. Het design-aspect van de G3 slaat niet alleen op het uiterlijk. Er is ook naar het innerlijk gekeken, oftewel de UI.

LG G3 large icons

Icoontjes zijn flat en de interface bestaat uit vijf belangrijke basiskleuren. Iedere app gebruikt z'n eigen kleur. Ook is zoveel mogelijk van ronde vormen gebruikt omdat dit mooi terugkomt in het logo. Leuk ook om te vermelden is dat de interface zich grotendeels aanpast aan de kleuruitvoering die je gekocht hebt. De adviesprijs bedraagt 599 euro en verwacht voor juli de eerste modellen in de winkel.


Prijsvergelijker LG G3
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
Titanium
€ 330,21 € 330,21   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de LG G3


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel