LG onthult G3 met WQHD-scherm en laser autofocus

· 1 reactie


De concurrentie moet aan de bak, LG heeft namelijk haar nieuwe vlaggenschip aangekondigd en die bevat enkele 'firsts'. Waaronder een Quad HD-scherm met een ongelofelijke 538 PPI en een camera met laser autofocus om snel scherpe foto's te schieten.

Meest uit het oog springend is het 5,5 inch grote beeldscherm met een resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels. Dat is 4 keer meer dan HD en bijna 2 keer Full HD. Ondanks dat grote scherm is de G3 nauwelijks groter dan bijvoorbeeld de Galaxy S5 van Samsung. Iets wat alleen maar gelukt is dankzij de dunne schermranden waardoor een schermoppervlakte van 76,4% ontstaat.

LG G3 front rear
De nieuwe G3

Een ander unicum is de laser autofocus. Die helpt de 13 megapixel camera een handje mee om razendsnel scherp te stellen. Waar Samsung bij de Galaxy S5 'Phase Detection' toepast gooit LG het dus over een hele andere boeg. Zelfs met weinig licht schiet de G3 in minder dan een kwart seconde scherp. Bovendien is er verbeterde beeldstabilisatie aanwezig zodat de kans op bewogen foto's nog verder wordt verkleind.

Forse batterij

Een grote telefoon biedt ook plaats aan een grote batterij. Die in de LG G3 is 3.000 mAh groot en is zelf te vervangen. De grote hoeveelheid energieslurpende pixels baat wel wat zorgen maar volgens LG hoeven we ons geen zorgen te maken. Dankzij diverse optimalisaties waaronder de toepassing van grafiet biedt de batterij hoge prestaties. Bovendien is hij draadloos op te laden.

LG G3 colors
Het kleurenpalet van de G3

Floating Arc-design

LG past de zogenaamde Floating Arc ontwerpstijl toe waaronder de dunne schermranden en de bedieningsknop op de achterkant van het toestel. Het moet een ergonomische telefoon opleveren die lekker in de hand ligt. Het toestel krijgt verder een metalen finish mee met matte afwerking dat vrij van vingerafdrukken moet blijven. Ook aan de interface is gesleuteld, zo is er een nieuw slim toetsenbord en ontbreekt een verbeterde Knock Code niet.

LG brengt de G3 vanaf 28 mei maar dan wel eerst in thuisland Zuid-Korea. Wanneer andere landen volgen wordt op een later moment bekend gemaakt. Die tijd kun je alvast gebruiken om na te denken over welke uitvoering je graag wilt hebben; Metallic Black, White Silk, Shine Gold, Moon Violet of Burgundy Red. Bedragen zijn nog niet bekend gemaakt.


Prijsvergelijker LG G3

Toon alle aanbiedingen van de LG G3


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel