Firmware Update Friday - Week 11

· 1 reactie


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen! Deze week een firmware update voor de Samsung Galaxy S4, de HTC Butterfly S, de Sony Xperia Z Ultra en niet te vergeten de iPhone 4, 4s, 5, 5s en de iPhone 5C.

Samsung Galaxy S4 - Android 4.4 KitKat

Deze hele week lijkt in het teken te staan van Android KitKat. Maar liefst drie verschillende toestellen ontvangen de nieuwste Android-versie. En niet de minste. Wat te denken van de Samsung Galaxy S4. Zolang de Galaxy S5 nog niet uit is is de S4 het huidige vlaggenschip.

Samsung Galaxy S4 Android 4.4 KitKat

De update weegt een paar honderd MB dus downloaden via een WiFi-netwerk is een absolute aanrader. KitKat zelf kent enkele optimalisaties zodat hij in theorie beter met je werkgeheugen en je batterij om moet gaan. De meer zichtbare wijzigingen zitten hem in de bel-applicatie en dat je vanaf nu makkelijker kunt printen vanaf je Android-telefoon. Downloaden kan gewoon via je Galaxy S4 zelf al is het ook mogelijk via de PC en de Kies-software

Sony Xperia Z Ultra - Android 4.4 KitKat

Mocht je rondlopen met de immense Xperia Z Ultra dan heb je deze week ook geluk. Sony gaf namelijk de Android 4.4 KitKat-update vrij. De update is al gesignaleerd in Hong Kong. Dat betekent in principe dat het nog even kan duren voordat Nederlandse gebruikers met een Z Ultra aan de beurt zijn. Ook hier geldt dat er weinig uiterlijke verschillen zijn en dat wijzigingen met name onder de motorkap terug te vinden zijn.

HTC Butterfly S - Android 4.4 KitKat

Nog een KitKat-update deze week en wel voor de hier iets minder bekende HTC Butterfly S. Dat neemt niet weg dat als je een exemplaar in bezit hebt je met deze update minder blij zult zijn. Wie bovenstaande heeft gelezen zal niet verrast zijn als er relatief weinig verschillen te bespeuren zijn met z'n voorgaande firmware. HTC belooft naast de gebruikelijke optimalisaties en onderhuidse verbeteringen ook nieuwe Bluetooth-profielen. Er is ook iets minder leuk nieuws; de ondersteuning voor Flash in de standaard browser is met deze update verdwenen. De update is met ruim 725 MB relatief groot.

iPhone 4 en hoger - iOS 7.1

Misschien wel de grootste en meest welkome update deze week was voor diverse iPhones. Apple bracht namelijk het langverwachte iOS 7.1 uit. Ondanks het relatief kleine verschil in versienummer gaat het hier om een grote update. Versie 7 van iOS bleek een trendbreuk met het verleden en er moesten zaken rechtgezet, gladgestreken en gepolijst worden. Om het maar even bot te zeggen; versie 7 was nog niet helemaal 'af'. Versie 7.1 zal daarom voor velen een welkome update zijn.

De update is beschikbaar voor de iPhone 5s, 5c, 5, 4s en 4. Het zou wat ver gaan om hier alle wijzigingen uit te gaan leggen, Apple heeft ze overigens wel netjes opgesomd op een speciale website. Ook is er een meer leesbare versie waarop alle nieuwe functies wordt beschreven. Ons advies is simpel; gewoon downloaden en installeren.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S4 i9505
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
Blue
€ 525,05 € 525,05   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S4 i9505


Prijsvergelijker Apple iPhone 5S
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Partly
16 GB White Refurbished
€ 99,00 € 99,00   Bekijk
Green Mobile
16 GB Black Refurbished
€ 105,00 € 105,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 5S


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel